Back of the House (BOH) Διοίκηση Παρουσίαση

Η «κουζίνα» των Giraffes πετυχαίνει να δημιουργεί μοναδικές συνταγές επιτυχίας

Μπορούν τα social media να σου φέρουν δωρεάν στο σπίτι ένα πιάτο λαχταριστή μακαρονάδα για εσένα και τους φίλους σου; Γίνεται μια φαρμακευτική να εκπαιδεύει αλλά και να ψυχαγωγεί τους συνεργάτες της σε 3 ηπείρους μέσω ενός ελληνικού app;

Μεταφράζονται τα online impressions σε απόλυτα νούμερα πωλήσεων;

Υπάρχει κουζίνα που να χωρά μέσα καμηλοπαρδάλεις;

Η απάντηση σε όλα τα παραπάνω είναι ναι, αρκεί να ξέρεις ένα από τα πιο υποσχόμενα νέα agencies που ενισχύει σταθερά την παρουσία του και στην Κυπριακή αγορά.

Προς το τέλος του 2015, πάνω στην κορύφωση της Ελληνικής οικονομικής κρίσης και ενώ η Κύπρος άρχιζε σιγά σιγά να βρίσκει ρυθμούς ισορροπίας, μια νέα εταιρεία δημιουργήθηκε. Η δημιουργία της Giraffes in the Kitchen δεν βασίσθηκε στις ευνοϊκές για το επιχειρείν συνθήκες εκείνης της περιόδου, που κάθε άλλο τέτοιες ήταν. Δεν πόνταρε στην όποια αναπτυξιακή δυναμική της αγοράς που επί της ουσίας δεν υπήρχε.

Αποφασίσθηκε με γνώμονα το περιβάλλον επικοινωνίας και την νέα πραγματικότητα που διαμορφώνονταν για το κοινό και τους διαφημιζόμενους. Δημιουργήθηκε για την επόμενη μέρα. Αυτός είναι άλλωστε και ο ρόλος, αλλά και η φύση της εμπορικής επικοινωνίας. Να λειτουργεί ως η εμπροσθοφυλακή της επιχειρηματικότητας, ανοίγοντας με τη φωνή της μονοπάτια σε νέα κοινά, σε νέες αντιλήψεις, σε νέα προϊόντα.

Με management που μετρά πολυετή εμπειρία στην επικοινωνία, από την παραδοσιακή διαφήμιση, ως τις καινοτόμες digital εφαρμογές, και από το marketing πολυεθνικών στις below the line experiential ενέργειες, η Giraffes in the Kitchen αποφεύγει το τετριμμένο και το «βολικό».

“We deliver measurable experiences by understanding needs, evaluating the environment, leveraging platforms and maximizing available resources. Always willing to test boundaries and do the unexpected.” Giraffes in the Kitchen mantra.

Ξεκινώντας από την βασική παραδοχή πως όλοι, ολοένα και περισσότερο, και σε ακόμη περισσότερες οθόνες, είμαστε … online, η Giraffes είναι οργανωμένη ώστε να μπορεί να σχεδιάσει, να δημιουργήσει, να αξιολογεί σε κάθε βήμα, οποιαδήποτε εμπειρία digital επικοινωνίας, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη, διευρύνοντας το reach της εικόνας του.

Στο σύγχρονο χάος των ακρωνυμίων, όπως CPC, ROAS, CPV, CTR, PPC, κοκ, η εταιρεία βοηθά το κάθε brand να βρει τη φωνή του, κατανοώντας τις ανάγκες του και αξιολογώντας το ευρύτερο πλαίσιο, επιλέγοντας και αξιοποιώντας τις κατάλληλες ανά περίπτωση online πλατφόρμες, διαμορφώνοντας και διατηρώντας ένα σταθερό πλαίσιο επικοινωνίας με τα κοινά – στόχος.

Με πυρήνα λοιπόν το digital, η Giraffes είναι διαστρωματωμένη έτσι ώστε να μπορεί να ικανοποιεί την κάθε ανάγκη επικοινωνίας. On ή off line. Από την έντυπη διαφήμιση, έως τις τηλεοπτικές παραγωγές και τις εταιρικές εκδηλώσεις. Με μόνο κριτήριο τα πραγματικά ζητούμενα του εκάστοτε project. Χωρίς τις αγκυλώσεις που προκαλεί η μονομερής εξειδίκευση, αλλά με την ελευθερία που παρέχει η επιθυμία κάθε έργο να είναι μοναδικό σε προσέγγιση και εικόνα και ξεχωριστό σε επιτυχία. Γεγονός που επιβεβαιώνουν οι μέχρι τώρα διακρίσεις σε επίπεδο Ermis Awards και IAB MIXX.

Μέχρι σήμερα, η Giraffes in the Kitchen με παρουσία σε Κύπρο και Ελλάδα έχει υλοποιήσει projects σε επιπλέον 14 χώρες της Ευρώπης καθώς και στις ΗΠΑ. Παράλληλα, διατηρεί στρατηγικές συνεργασίες με εξειδικευμένες ανά περίπτωση εταιρείες σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Τορίνο.

«Η καμηλοπάρδαλη είναι το ψηλότερο ζώο στον κόσμο. Κοινωνική και ήρεμη -αν δεν την πειράξεις-, με εξαιρετική όραση και ακοή, και ικανή για μεγάλες ταχύτητες. Ως agency θέλουμε να βλέπουμε πέρα από το προφανές και να αφουγκραζόμαστε τις αλλαγές νωρίτερα από τους άλλους. Για το λόγο αυτό επενδύουμε σε ανθρώπους με υψηλές ικανότητες και διαφορετικές δεξιότητες, ώστε να έχουμε μια 360ο άποψη των αναγκών και των ευκαιριών κάθε project που αναλαμβάνουμε.» μας ανέφερε η Άντρεα Σολομωνίδου, managing partner της Giraffes in the Kitchen στην Κύπρο.

Η «κουζίνα» των Giraffes πετυχαίνει να δημιουργεί μοναδικές συνταγές επιτυχίας ανά περίπτωση και ζητούμενο. Δημιουργώντας νέα δεδομένα.

Απαντώντας στην ανάγκη της Melissa για τρόπους ανανέωσης της εικόνας της στο digital περιβάλλον και εδραίωσης της επικοινωνίας της με τους social media users, η Giraffes της έδωσε το Melissa on the Road. Την πρώτη phygital ενέργεια που έγινε για τρόφιμο, με την επιτυχία της να βασίζεται αποκλειστικά στο word of mouth και σε ενέργειες PR. Οδηγώντας στο πρώτο 6μηνο υλοποίησης σε 4.5000.000 impressions και 17.000 interactions και -το σημαντικότερο- δίνοντας στο brand ένα σταθερό marketing πλεονέκτημα για την άμεση επαφή με το καταναλωτικό κοινό.

Όταν, πάλι, το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας χρειάστηκε να επαναπροσδιορίσει την online παρουσία του, προκειμένου να ανταποκρίνεται και να απαντά στις σύγχρονες ανάγκες των ανά τον κόσμο digital επισκεπτών, η Giraffes επανασχεδίασε το λογότυπο αλλά και το corporate site (www.marketinggreece.com) της Marketing Greece. Μέσω αυτού πλέον, με σύγχρονο, εύχρηστο και φιλικό τρόπο το κοινό έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τη δραστηριότητα της εταιρείας, να διαβάσει τα νέα και τις ανακοινώσεις της, να περιηγηθεί στις καμπάνιες που έχουν υλοποιηθεί και να μοιραστεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του, θέσεις και απόψεις των ανθρώπων του τουρισμού στην ειδική ενότητα blog.

Με την πεποίθηση ότι ο κύκλος της επικοινωνίας αρχίζει και κλείνει online, η Giraffes in the Kitchen Cyprus είναι ένα full service agency για τη δημιουργία δράσεων και περιεχομένου με πραγματική αξία για τα brands και τα κοινά τους. On και offline, με ενέργειες έμμεσης ή άμεσης επικοινωνίας.

Προϊόν της συνεργασίας Κυπρίων και Ελλαδιτών, έχοντας τα Digital, Creative και Corporate Communications στοιχεία εξίσου ανεπτυγμένα, η GitK Cyprus φιλοδοξεί να αποτελέσει μια πρόταση agency που ξεπερνά τους παρωχημένους διαχωρισμούς, με τη δυναμική να βρίσκεται στην ικανότητα της σύνθεσης των κατάλληλων πρακτικών γύρω από τον άξονα εκείνης της στρατηγικής που κάνει τη διαφορά.

«Σε μια ιδιαίτερη χρονική στιγμή, εν μέσω μίας παγκόσμιας πανδημίας που αλλάζει τα πάντα ταχύτητα σε επιχειρηματικό και οικονομικό επίπεδο, η επικοινωνία μοιάζει να ακολουθεί αντί του να προηγείται. Είναι επιτακτική ανάγκη αυτό πλέον να αλλάξει.» συμπληρώνει.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε δείγμα δουλειάς για εταιρείες στον ευρύτερο τομέα του hospitality και να μάθετε περισσότερα στο giraffes.kitchen

  https://www.giraffes.kitchen/

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Κτήμα Τσέλεπος: Aνεξίτηλο το στίγμα τους στο χώρο του ελληνικού κρασιού.

Taste and Hospitality

Το Ροζέ, η Προβηγκία και τα νούμερα που ζαλίζουν

Taste and Hospitality

Αλώβητο το ιταλικό κρασί από την πανδημία

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!