Γεύσεις Συμβουλές από τους Ειδικούς

Frozen σφηνάκια! Ιδέες και tips για τον κατάλογο του cocktail bar σας!

Αποτελούν μια συναρπαστική πρόταση για να κάνετε τους πελάτες σας να νιώθουν cool ακόμη και τις πιο hot μέρες του καλοκαιριού. Δροσιστικά, πολύχρωμα και παρεΐστικα ανεβάζουν το κέφι και αυξάνουν την κατανάλωση της επιχείρησης, για αυτό και πρέπει να υπάρχουν σε κάθε σοβαρή «μπάρα» και χώρο εστίασης, σύμφωνα με το Metro post.

Θυμάστε όταν ήμασταν παιδιά την απόλυτη χαρά που παίρναμε από εκείνη τη μαλακή γρανίτα φράουλα; Πολλαπλασιάστε αυτήν την απόλαυση για τους ενήλικες με λίγο αλκοόλ και με κλασικές ή μοντέρνες αναμίξεις που κυριολεκτικά παγώνουν το μυαλό και ανεβάστε τα κέρδη σας. Αυτή είναι η φιλοσοφία πίσω από τα κατεψυγμένα σφηνάκια (frozen shots), τα οποία δεν είναι τίποτε άλλο από μικρογραφίες μεγάλων κοκτέιλ. Πινακολάδα, Μαργαρίτα, Μοχίτο, Ντάκιουρι, ακόμη και Μπελίνι και Μιμόζα, μπορούν να περάσουν από το απόλυτο ψύχος πριν δροσίσουν μοναδικά τον ουρανίσκο τις καυτές νύχτες του καλοκαιριού και να δώσουν στις παρέες των χώρων εστίασης ένταση και χαρά.

Μυστικά & Tips

● Χρησιμοποιήστε για την παρασκευή τους μπλέντερ στην πιο αργή ταχύτητα, ώστε να θρυμματιστεί ο πάγος χωρίς να νερώσει και να μαλακώσει προοδευτικά.

● Μη χρησιμοποιείτε τα μεγάλα, πυκνά παγάκια ούτε ενιαίο κομμάτι πάγου, αλλά μικρούς κύβους ή θρυμματισμένο πάγο, τον οποίο θα βάλετε στο μπλέντερ τελευταίο για να μην προλάβει να λιώσει.

● Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα υλικά, όπως θα κάνατε σε οποιοδήποτε κοκτέιλ, αλλά με τα κατεψυγμένα θα έχετε ακόμη πιο δυνατό και ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

● Χρησιμοποιήστε μικρότερη ποσότητα αλκοόλ από ότι αναλογεί σε κάθε σφηνάκι ή στην κανάτα από την οποία θα φτιάξετε τα σφηνάκια. Περισσότερο αλκοόλ θα κάνει τον πάγο να λιώσει γρήγορα και θα οδηγήσει σε αποτυχία, χώρια ότι το ζητούμενο είναι η μεγαλύτερη κατανάλωση.  

● Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παγωτό ως συστατικό, ιδιαίτερα αν φτιάχνετε σφηνάκια με βάση κοκτέιλ που περιέχoυν σοκολάτα ή κρέμα καφέ. Παράδειγμα ένα frozen White Russian, όπου μπορείτε να αντικαταστήσετε την Kahlua ή το Baileys με παγωτό.

●  Χρωματικώς και γευστικώς μπορείτε να παίξετε με στρώσεις. Παράδειγμα, ξεκινάτε με μια τυρκουάζ στρώση που έχει ως βάση το λικέρ Blue Curacao και να συνεχίσετε με κάποιο άλλο έντονο χρώμα, ένα φούξια ή ένα πορτοκαλί.

●  Για το σερβίρισμά τους σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε πρωτότυπα ποτήρια για σφηνάκια και όχι τα κλασικά, ώστε να τονίσετε τη «φρεσκάδα» τους (ως πρόταση). Μια ενδιαφέρουσα ιδέα είναι να τα σερβίρετε σε πολύχρωμα ποτήρια – δοκιμαστικούς σωλήνες, αλλά και σε tiki μικρά κουπάκια, με εξωτικές ανάγλυφες παραστάσεις στο εξωτερικό.  

Frozen mojito shots

Υλικά
(για 8-10 σφηνάκια)
5 φρέσκα λάιμ
120 γραμμάρια λευκό ρούμι
80 γραμμάρια σιρόπι μέντας
80 γραμμάρια χυμό λάιμ
Φρέσκια μέντα που έχουμε βάλει στην κατάψυξη για λίγο
4 φλιτζάνια πάγο

Εκτέλεση
Στύβετε τα λάιμ και κρατάτε το χυμό που χρειάζεστε. Βγάζετε το εσωτερικό ξύσμα και το βάζετε στο μπλέντερ μαζί με το ρούμι, το σιρόπι και το χυμό από τα λάιμ. Γυρίζετε αργά μέχρι να γίνει σαν μαλακό σορμπέ και γαρνίρετε με την παγωμένη μέντα.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Τα Τέλεια Αυγά Benedict – Ένα πιάτο συνώνυμο με το brunch

Taste and Hospitality

Μελιτζάνες ξυδάτες, μεζές φοβερός & τρομερός!

Taste and Hospitality

Η απόλυτη ανοιξιάτικη μακαρονάδα από τον σχεδιαστή Zac Posen

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!