Νέα Νεα της Αγορας

Κωστρίκης: 1500 κρούσματα κορωνοϊού στη Λεμεσό

Αν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη Λεμεσό εφαρμοστούν πλήρως, τότε σύντομα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα φανεί μείωση των κρουσμάτων, θεωρεί ο Λεόντιος Κωστρίκης, ειδικός επιδημιολόγος.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο κ. Κωστρίκης είπε ότι αυτό που επιδιώκεται είναι τα άτομα που έχουν μολυνθεί να περάσουν την ασθένεια χωρίς να τη μεταδώσουν σε άλλους. Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η Λέμεσος, σύμφωνα με τον καθηγητή, Λεόντιο Κωστρίκη, αφού υπάρχουν πολλές συστοιβάδες λοιμώξεων που μεταδίδουν τον κορωνοϊό.

Εκτίμησε δε, πως υπάρχουν γύρω στα 1500 κρούσματα στην πόλη της Λεμεσού.

Μπορεί, είπε, να φανεί μερική αύξηση, μέχρι να έχουν αποτέλεσμα τα μέτρα που εφαρμόστηκαν τις προηγούμενες μέρες.

Ο κ. Κωστρίκης επεσήμανε ότι δεν πρέπει κανείς να σκέφτεται ότι οι Λεμεσιανοί στιγματίζονται από την λήψη επιπλέον μέτρων στην επαρχία, αλλά είναι ανάγκη περιορισμού της ασθένειας, αφού η Λεμεσός αυτή τη στιγμή είναι επίκεντρο της αναζωπύρωσης. Το λάθος στη Λεμεσό, είπε, οφείλεται στο γεγονός ότι ξένοι που εργάζονται στη Λεμεσό μετέφεραν τον ιό στην πόλη, ή και άτομα που χρησιμοποίησαν τη μαρίνα ερχόμενοι από το εξωτερικό.

Το πρόβλημα μετάδοσης είπε, οφείλεται και στο γεγονός ότι υπήρξε χαλάρωση στην εφαρμογή των μέτρων προστασίας του κάθε ενός ξεχωριστά. Σημείωσε ότι είναι κρίμα, ενώ καταβλήθηκε τόσος κόπος με την καραντίνα Παγκύπρια και τώρα όλα αυτά να χαθούν λόγω απερισκεψίας. Κάλεσε όλους να εφαρμόσουν αυστηρά τα μέτρα, ώστε σε δύο – τρεις εβδομάδες να μειωθούν οι αριθμοί.

Ο κ. Κωστρίκης σημείωσε ότι σωστά η Κυβέρνηση έβαλε την Ελλάδα στον κατάλογο Β’ σημειώνοντας ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει και μερικές μέρες πριν.

Σημείωσε ότι με κάποιο τρόπο πρέπει όλοι όσοι έρχονται στην Κύπρο μέσω αεροδρομίων να ελέγχονται είτε δειγματοληπτικά είτε άλλως πως, αφού η Κύπρος είναι σε κατάσταση κίτρινου συναγερμού, με τη Λεμεσό να έχει περάσει στο κόκκινο, γεγονός που δεν επιτρέπει την εισαγωγή άλλων κρουσμάτων.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Σε παλιά Λεμεσό & Αγία Φύλα θα γυριστεί η επόμενη ξένη ταινία

Taste and Hospitality

Λάρνακα: Πώς ένα Live streaming, «μετατράπηκε σε Clubbing Event της χρονιάς»

“ΟΧΙ” Υπουργικού σε άνοιγμα των Malls

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!