Παρουσίαση Φιλοξενία

Μια μέρα…στο Napa Mermaid (ΦΩΤΟΣ)

Δύσκολο να «κατεβάσεις το διακόπτη», μετά από μια σειρά δύσκολων ημερών. Τηλέφωνα, meetings, και άλλες προσωπικές υποχρεώσεις μου δημιούργησαν την ανάγκη για ένα μικρό διάλλειμα βρίσκοντας (επιτέλους) λίγο χρόνο για τον εαυτό μου.  Πολύτιμος ο ελεύθερος χρόνος και η ανάγκη για να «φροντίσω» τον εαυτό μου, χωρίς μακρινές αποστάσεις, ταξιδιωτικές βαλίτσες και πολλές διευθετήσεις. Αναζήτησα μετά και τις προειδοποιήσεις για άλλη μια μέρα με την αφόρητη ζέστη, να βρεθώ σε πισίνα, κοντά σε θάλασσα για ένα δροσιστικό ποτό και ένα γεύμα.

Μαγιό, καπέλο, αντιλιακό και μπαίνω στο αμάξι για το ξενοδοχείο Napa Mermaid που  βρίσκεται 100μ. μακριά από την παραλία Grecian και 45 λεπτά απόσταση απο τη Λευκωσία. Χωρίς κίνηση στο δρόμο, στις 10.00 το πρωί καθόμουν στα πολυτελείς κρεβατάκια της εξωτερικής πισίνας μ’ ένα smoothie «Acapulco» (ροδάκινο, φράουλα και μπανάνα-χωρίς ζάχαρη) από τα χέρια του έμπειρου barman κ.Αντώνη.

Πεντακάθαρος χώρος, με τήρηση όλων των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί για την προστασία των πολιτών, με ευγένεια μας υποδέχονται και εύχονται καλή ξεκούραση. Από τα δεξιά το απέραντο γαλάζιο και μπροστά μου η πισίνα του ξενοδοχείου η οποία με «καλούσε» για βουτιές.

Όλοι περνάμε πολλές ώρες στο γραφείο ή στο σπίτι και όλοι χρειαζόμαστε ένα σύντομο διάλειμμα. Έχουμε ευτυχώς πολλές επιλογές στο νησί. Χωρίς πολλά έξοδα μπορούμε να προσαρμόσουμε το ημερήσιο πρόγραμμα μας και να εξασφαλίζουμε πολυτελείς εμπειρίες σε ένα από τα πιο όμορφα ενοδοχεία της Αγίας Νάπας.

Το Napa Mermaid προσφέρει εξαιρετικές επιλογές φαγητού, διαθέτει 2 πισίνες, κέντρο ευεξίας με υδρομασάζ. Μου προκαλεί εντύπωση οι σημάνσεις και τα αντισηπτικά που βρίσκονται σε κοντινές αποστάσεις, η χαρούμενη διάθεση του προσωπικού «κρυμμένη» ακόμη και πίσω από τις μάσκες.

Παίρνω στα χέρια μου το μενού και το μελετάω. Επιλογές για όλα τα γούστα: vegan φαγητά, μεγάλη γκάμα από κρασιά, πολλές και διαφορετικές σαλάτες (Ιταλική σαλάτα με ρόκα, σαλάτα από γαρίδες). Θα καταλήξω για αρχή Nachos Grande -αλειμμένα με λιωμένο τυρί, σερβιρισμένα από σάλτσες ντομάτας και αβοκάντο και για κυρίως πιάτο ένα Club σάντουιτς από τρεις πατούς από κοτόπουλο, μπέικον, αβγό, μαρούλι και μαγιονέζα.

Γύρω στα 20 λεπτά ήταν ο χρόνος αναμονής και το σερβίρισμα έγινε σ’ ένα από τα εστιατόρια του ξενοδοχείου (ανοιχτός χώρος) με θέα την πισίνα και τη θάλασσα. Οι επιλογές μου θα με «δικαιώσουν» και μου προκαλεί εντύπωση η «δημιουργικότητα» του πιάτου, παρόλο που δεν είχα επιλέξει ένα Degustation menu. Με συνοδεία μουσικής (ευτυχώς όχι στο διαπασών) σεβόμενη προφανώς ηρεμία που αναζητούσαν οι επισκέπτες άρχισα το γαστρονομικό ταξίδι το οποίο θα ολοκληρωθεί δοκιμάζοντας  δύο γλυκά: Μηλόπιτα με παγωτό βανίλια και πανακότα!

Ξεκούραση κάτω από τον ήλιο, ένα βιβλίο…Το κινητό να χτυπάει και να μου υπενθυμίζει την επιστροφή στην πρωτεύουσα.

Το «σκασιαρχείο» έληξε, αλλά το  καλοκαίρι δεν τελείωσε ακόμα. Το Napa Mermaid αποτελεί πλέον ένα από τα στέκια μου και ανυπομονώ να ξαναβρεθώ εκεί για κολύμπι και στην εσωτερική πισίνα και χαλάρωση στο τζακούζι…

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

ΑΚΑΜΑΣ: Εκείνο το απόγευμα…όπου έπεφτε το ηλιοβασίλεμα (Φωτορεπορτάζ)

Όσα χρωστάμε στην Ουκρανική γη που έζησαν και μεγαλούργησαν οι έλληνες για χιλιετίες

Taste and Hospitality

Μουτουλλάς: Μπλεγμένοι μύθοι σε σοκάκια και νερά…Ο Μαρίνος Χριστοδούλου μιλάει αποκλειστικά

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!