Νέα Νεα της Αγορας

Πάφος: Παγκόσμια πρωτοτυπία – Έτρωγε χωρίς μάσκα…και του «σέρβιραν για επιδόρπιο» πρόστιμο

Κώδωνα κινδύνου κρούει μέσω της Cyprus Times ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Φάνος Λεβέντης, όσον αφορά τα εξώδικά πρόστιμα, που αδίκως όπως αναφέρει, πολλές φορές δέχονται πολίτες εργαζόμενοι και επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη καθημερινά είναι τα παράπονα που φτάνουν στον Σύνδεσμο από αγανακτισμένους εστιάτορες και εργαζόμενους, οι οποίοι καταγγέλλονται από την αστυνομία για τον περί λοιμοκάθαρσης νόμο, κυρίως για θέματα που αφορούν την χρήση μάσκας.

Έτρωγε οικογενειακώς στο εστιατόριο του και του «έκοψαν» εξώδικο 500 ευρώ…

Σύμφωνα με τον κύριο Λεβέντη πριν μερικές ημέρες στη Πάφο εκτυλίχθηκε ένα απαράδεκτο -κατά την έκφραση του- περιστατικό, όταν η αστυνομία κατήγγειλε ιδιοκτήτη εστιατορίου για μη χρήση μάσκας, ενώ αυτός έτρωγε με την οικογένεια του.

«Όταν μπήκε η αστυνομία δεν εντόπισε καμία παρανομία στο υποστατικό και όταν έψαξε τον ιδιοκτήτη ο άνθρωπος έτρωγε με την γυναίκα και το μωρό του στο εστιατόριο του και τον έγραψαν 500 ευρώ πρόστιμο με την δικαιολογία ότι ήταν ο ιδιοκτήτης και έπρεπε να φοράει μάσκα» λέει ο κύριος Λεβέντης.

«Αφού δεν βρήκαν κάτι για να καταγγείλουν το προσωπικό κατήγγειλαν αδίκως τον ιδιοκτήτη σαν έτρωγε στο εστιατόριο του με την γυναίκα και το μωρό του», αναφέρει.

«Εμείς ζητάμε όπως ξεκαθαρίσουν σημαντικά σημεία για τη χρήση της μάσκας» λέει ο κύριος Λεβέντης.

«Πρέπει να μας ξεκαθαρίσουν πολύ σημαντικά πράγματα, όπως όταν είναι κάποιος μόνος στο μαγαζί του χωρίς να υπάρχει πελάτης δικαιούται να μη φοράει μάσκα έτσι ώστε να αναπνέει; Ή ακόμη τι σημαίνει σωστή χρήση της μάσκας;»

Έγραψαν γκαρσόνι ενώ έκανε διάλλειμα εκτός χώρου εργασίας…

Ένα άλλο περιστατικό που προέκυψε σύμφωνα με καταγγελία, «γκαρσόνι κατά το διάλειμμα του μετακινήθηκε επτά μέτρα από τον χώρο εργασίας τoυ και επειδή φορούσε φανέλα του μαγαζιού, καταγγέλθηκε για μη χρήση μάσκας. Αν είναι ποτέ δυνατόν» λέει επίσης ο Φάνος Λεβέντης.

Όπως εξηγεί ο κ.Λεβέντης, «το φαινόμενο καταγγελιών για την χρήση της μάσκας είναι καθημερινό και ακούμε περιστατικά συνεχώς που καταγγέλθηκε κόσμος γιατί δεν χρησιμοποίησε σωστά τη μάσκα του σύμφωνα με την αστυνομία. Πρέπει να βρεθεί μία λύση γιατί ο κόσμος είναι αγανακτισμένος και δεν μπορεί να πληρώσει αυτά τα πρόστιμα».

Αυτό το θέμα και άλλα που προκύπτουν για τη χρήση της μάσκας απασχόλησαν και σημερινή συνάντηση του Συνδέσμου με εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ο Σύνδεσμος Καταναλωτών παίρνει θέση για τις συνεχείς αναβολές της συναυλίας της Celine Dion

Taste and Hospitality

Λακατάμια: Η λίμνη Μαγκλή που “δίχασε” τα social media

Kinder: Σοκολατένια αυγά με σαλμονέλα – «Λουκέτο» στο εργοστάσιο στο Βέλγιο

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!