Front of the House (FOH) Διοίκηση

Bartender Κυριάκος Χρίστου: «Goodnight Souzana μου»…

Ο Λεμεσιανός Κυριάκος Χρίστου με καταγωγή από Φιλιππίνες και Μεγάλη Βρετανία είναι μόλις 25 ετών. Το συναντώ τυχαία αφού είχα ζητήσει από το σερβιτόρο του Elysia Breeze στην Κάτω Πάφο, να δοκιμάσω μερικά από τα cocktails του καφέ – εστιατορίου μιας και η φήμη για του άρχισε σιγά -σιγά να φτάνει και στην Πρωτεύουσα.

Αρχικά τεστάρω το Passion Fizz (passion pure, elderflower liqueur, lime juice, Portobello Gin, fresh orange juice), το Amaretto Sour (amaretto, lime juice, egg white) και το περίφημο Goodnight Souzana το οποίο μου είχαν προτείνει να δοκιμάσω.

Ζητάω να μιλήσω με τον ίδιο αφού το τελευταίο ποτό μου προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση και ήθελα να γνωρίσω καλύτερα τον Bartender. Με ευγενική διάθεση παρά την πίεση της δουλειάς ανταποκρίνεται θετικά στο κάλεσμα μου και μου «χαρίζει» δέκα λεπτά από τον πολύτιμό χρόνο του για να τον γνωρίσω καλύτερα.

Η αρχή έγινε μόλις στα 16 του χρόνια

Άρχισα να δουλεύω σε μπαρ από τα 16 μου χρόνια. Η  μητέρα μου κατάγεται από Φιλιππίνες και είχαμε μείνει εκεί για 3 χρόνια. Σύχναζα σε διαφορετικά μπαράκια και χάζευα τους bartender να φτιάχνουν cocktails. Ανάμεσα στον κόσμο που γνώριζα, θα συναντήσω και ένα κύριο με μεγάλη προϋπηρεσία στο χώρο και κάθε φορά μου «μάθαινε» όχι μόνο για την εκτέλεση και τα μυστικά των ποτών, αλλά και την ιστορία που έκρυβε το καθένα όπως: Margarita, Daiquiri, Martini.

Από εκείνη τη μέρα πήγαινα σχεδόν καθημερινά και άρχισε να μου μαθαίνει το κάθε είδος ποτού που υπάρχει στη Φιλιππίνες, ποτά που ακόμα να βγούνε έξω στο κόσμο. Στα 19 μου χρόνια επέστρεψα στην Κύπρο και άρχισα να δουλεύω σε διάφορα ξενοδοχεία. Σιγά –  σιγά εξελισσόμουν και οι πελάτες του ξενοδοχείου Leonardo plaza Cypria Maris έρχονται κάθε χρόνο για να πίνουν τα ποτά που τους έφτιαχνα. Η μεταγραφή δεν άργησε να έρθει και άρχισα να άρχισα να δημιουργώ καινούργια ποτά και καινούργιες γεύσεις, στο Elysia Breeze.

Η αγάπη ήταν η αφορμή

Για την ιστορία του ποτού που έγινε διάσημο στο μαγαζί και οι πελάτες το λάτρεψαν, δημιουργήθηκε  πριν από ενάμιση μήνα όταν είχα γνωρίσει μια όμορφη κοπέλα.

Ανταλλάζαμε ματιές… Δεν δίστασα να της μιλήσω. Αρχίσαμε να βγαίνουμε  και για πρώτη φορά Νικολέτα, θα συναντούσα μια φίλη αλλά μια σύντροφο στη ζωή μου…Πίσω από το χαμόγελο της, θα ήθελα να σου πω πως υπάρχει μια θλίψη, αλλά αυτό αποτελεί μια άλλη ιστορία.

Την ημέρα στο ρεπό της ήρθε στο μαγαζί έκατσε έξω και μιλούσε με τους συναδέλφους μας, εγώ βγήκα έξω για να πάρω κάτι πράγματα από την αποθήκη. Καθότανε και παρακολουθούσα πόσο υπέροχα χαμογελούσε και εκείνη τη στιγμή οραματίστηκα το ποτό.

  • Χρησιμοποίησα φράουλες γιατί είναι πολύ γλυκιά κοπέλα
  • Βασιλικό γιατί είναι σαν βασίλισσα
  • Μέλι για το όμορφο χρυσό χρώμα τον ματιών της

Της αφιέρωσα αυτό το Cocktail με φράουλα τριαντάφυλλο και βασιλικό στέμμα. Και όταν το παρουσίασα μπροστά της ξαφνιάστηκε…Όταν ήρθε η ώρα να φύγει με ρώτησε: Τι όνομα έβγαλες για αυτό το ποτό; Goodnight souzana, της απάντησα.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Oι πιο κερδοφόρες πόλεις για ιδιοκτήτες Airbnb

Taste and Hospitality

Digital Marketing: Πως «ταξιδεύει» την Εστίαση

Taste and Hospitality

Βιβλία που θα σας ταξιδέψουν στον μεθυστικό κόσμο του κρασιού…

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!