Γεύσεις Συμβουλές από τους Ειδικούς

Η αλάνθαστη μέθοδος για να πίνεις χωρίς να γίνεσαι λιώμα

Αν η βραδινή έξοδος με τους κολλητούς προμηνύεται «πανηγυρική» – ένα bachelor πάρτι, για παράδειγμα – πριν βγεις από το σπίτι ετοίμασε το κατάλληλο δείπνο. Οι τροφές και τα ποτά που σου παρουσιάζουμε θα σε βοηθήσουν να μη μεθύσεις (όσο οι άλλοι) και να μην ξυπνήσεις μισοπεθαμένος από το hangover. Αυτό το τελευταίο είναι πολύ χρήσιμο. Ειδικά αν είσαι ο γαμπρός.

Βήμα 1: Πράσινος χυμός

Ξεκίνα με ένα μεγάλο ποτήρι από στυμμένα πράσινα λαχανικά. Επειδή το αλκοόλ θα σε αφυδατώσει και θα στερήσει το σώμα σου από ηλεκτρολύτες και θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός προλαμβάνει τις απώλειες υγρών και διατηρεί τον οργανισμό σου πλήρη βιταμινών και ανόργανων αλάτων, ενισχύοντας τις άμυνές σου μέχρι και δυο ποτά. Ρίξε στο μπλέντερ σπανάκι, κατσαρό λάχανο, σέλινο και αγγούρι. Για να γλυκάνει, πρόσθεσε μισό μήλο και μια κουταλιά μέλι.

Βήμα 2: Γλυκοπατάτες και στήθος κοτόπουλου

Ο κανόνας λέει ότι, με γεμάτο στομάχι αντέχεις περισσότερο στο ποτό. Ο χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης της γλυκοπατάτας (είναι βολβός, που δεν έχει καμία σχέση με την πατάτα), συνδυαστικά με την άπαχη πρωτεΐνη που θα πάρεις από ένα στήθος κοτόπουλου, θα βοηθήσουν στην σταθερή διατήρηση του σακχάρου στο αίμα σου. Καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, το σάκχαρο στο αίμα πέφτει ραγδαία –και αυτός είναι ο λόγος που μεθάς ευκολότερα, χάνεις την ενέργειά σου και αισθάνεσαι μια εσωτερική νευρικότητα και ανασφάλεια.

Ψήσε στο φούρνο ή – καλύτερα – βράσε τη γλυκοπατάτα μαζί με το κοτόπουλο χωρίς να προσθέσεις αλάτι (ανεβάζει την πίεση στο αίμα, κάτι που κάνει και το αλκοόλ).

Βήμα 3: Νερό

Μετά το κανονικό γεύμα, πιες τρία ποτήρια νερό. Το αλκοόλ που θα καταναλώσεις έπειτα από μια-δυο ώρες θα σου δημιουργήσει ραγδαία αφυδάτωση, την οποία θα νιώσεις σε όλη της την σφοδρότητα το επόμενο πρωί – μαζί με ζαλάδα και ισχυρό πονοκέφαλο. Ιδανικά, το νερό πρέπει να το πίνεις την ώρα που κατεβάζεις το αλκοόλ στο στομάχι σου, αλλά αυτό είναι εύκολο στα λόγια και δύσκολο στην πράξη. Καλό είναι να πίνεις μπόλικο νερό και στο τέλος της νύχτας (πριν πέσεις «νεκρός» στο κρεβάτι), αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι εκείνη την ώρα θα το ξεχάσεις. Γι’ αυτό, λοιπόν, εφοδίασε τον οργανισμό σου με μερικά ποτήρια νερό πριν ξεκινήσει η βραδιά.

Βήμα 4: Γάλα γαϊδουράγκαθου

Ορισμένα συμπληρώματα μπορούν να κάνουν θαύματα στο συκώτι σου, με κορυφαίο στην κατηγορία του, το γάλα γαϊδουράγκαθου. Εργαστηριακές έρευνες έχουν δείξει ότι μια δραστική αντιοξειδωτική ουσία που περιέχεται στο γάλα του φυτού αυτού – η σιλυμπίνη – βοηθά στην πρόληψη της βλάβης των ιστών εμποδίζοντας τις τοξίνες να διαπεράσουν το περίβλημα των κυττάρων του ήπατος. Αυτή η ιδιότητα του γαϊδουράγκαθου να αποβάλλει γρηγορότερα τις τοξίνες, εκτός από το γεγονός ότι μειώνει την ηπατική βλάβη, μειώνει στο ελάχιστο τα συμπτώματα της μέθης. Πάρε ένα συμπλήρωμα μετά το γεύμα και ενώ πίνεις τα ποτήρια με το νερό σου (προηγούμενο βήμα, Νο3).

Βήμα 5: Αγγούρι

Το αγγούρι αποτελείται από 95% νερό. Έτσι, μασουλώντας μερικές φέτες στο δρόμο για το πάρτι, πέρα από το ότι θα ανεβάσει περισσότερο τα επίπεδα ενυδάτωσης στο σώμα σου, θα σε βοηθήσει να απομακρύνεις όλο το βράδυ τις τοξίνες από το αλκοόλ γρηγορότερα (ναι, πηγαίνοντας συχνότερα στην τουαλέτα). Επίσης, το αγγούρι περιέχει μικρές ποσότητες ζάχαρης, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, και ηλεκτρολύτες, συστατικά τα οποία περιορίζουν σημαντικά την ένταση της κεφαλαλγίας την επόμενη μέρα.

Γράφει:Νίκος Αγαθός

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Πώς θα διαβάσεις σωστά την ετικέτα ενός ουίσκι

Τί είναι τραγανό κρασί;

Taste and Hospitality

Aν δεν τρώτε τη ζάχαρη δείτε σε τι θα σας χρειαστεί

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!