Νέα Νεα της Αγορας

“Δεν υπάρχει καμία αεροπορική εταιρεία που θα λυπηθεί την Κύπρο” (ΒΙΝΤΕΟ)

Oγδόντα τοις εκατό μείωση καταγράφουν οι τουριστικοί προορισμοί της Ανατολικής Μεσογείου, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο που παρουσίασε στοιχεία διεθνών οργανισμών στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση. Όπως είπε χώρες όπως η Κύπρος, η Μάλτα, η Ελλάδα, το Ισραήλ και η Τουρκία έχουν δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα το φετινό καλοκαίρι και τα δεδομένα αναδεικνύουν την ανάγκη αλλαγής στρατηγικής “για να παλέψουμε με αξιώσεις και να επαναφέρουμε τον τουρισμό στα επίπεδα του 2019”

“Πέραν από το υγειονομικό κομμάτι, είναι το οικονομικό και δυστυχώς είναι μια διαδικασία που θα πάρει χρόνια για να διαφανεί ποιές αγορές θα βγουν αλώβητες”

Ερωτηθείς αναφορικά με το κονδύλι ύψους 11 εκατομμυρίων που έλαβε η Κύπρος από την Ευρωπαϊκή Ένωση για διαφήμιση του κυπριακού τουριστικού προϊόντος στο εξωτερικό, εν μέσω της πανδημίας, ο κύριος Περδίος εξήγησε ότι στοχεύτηκαν αγορές για προσέλκυση τουρισμού από “ανοιχτές” χώρες για την Κύπρο.

“Για παράδειγμα, από τη στιγμή που οι ΗΠΑ δεν ήταν ανοικτές για εμάς, γιατί να κάναμε διαφήμιση εκεί. Ή στο Ισραήλ και στη Ρωσία. Κάναμε διαφήμιση στις 20 χώρες της ΕΕ που θεωρούσαμε ότι θα μπορούσαμε να προσελκύσουμε τουρίστες από κατηγορίες Α ή Β. Αυτό έγινε διαδικτυακά, με ψηφιακή διαφήμιση και να αλλάζει η δυναμική της ανάλογα με τα δεδομένα”

Αναφορικά με σχετικό δημοσίευμα. ο Υφυπουργός Τουρισμού το χαρακτήρισε ως “μη ακριβές” γιατί το κονδύλι των 11 εκατομμυρίων δόθηκε με προϋποθέσεις. Και εξήγησε:

1 εκατομμύριο για δημιουργία χριστουγεννιάτικου χωριού στα ορεινά (δεν θα γίνει)
Ποσό για τα σχέδια του Υπουργείου Μεταφορών για τις αεροπορικές εταιρείες
Ποσό έμεινε στα ταμεία του Υφυπουργείου για μελλοντική διαχείριση εάν υπάρξει δυνατότητα
Ο κύριος Περδίος είπε ότι μέσω της ψηφιακής διαφήμισης η επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού αυξήθηκε κατά 400%, ενώ για παράδειγμα οι χρήστες του διαδικτύου από την Πολωνία αυξήθηκαν κατά 900%, από την Γερμανία αυξήθηκαν κατά 600%

“Η καμπάνια λέει ότι κατάφερε να προσεκλύσει το ενδιαφέρον πολλών για αν επισκεφτούν την Κύπρο. Αν δεν το έκαναν, έχει να κάνει και με την επιδημιολογική κατάσταση της Κύπρου, την κατηγοριοποίηση κλπ.”

Ο Υφυπουργός Τουρισμού ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν νέα σχέδια χορηγιών για ανάπτυξη αθλητικού, καταδυτικού και γαμήλιου τουρισμού.

Σε σχέση με την αεροπορική συνδεσιμότητα της Κύπρου, ο κύριος Περδίος είπε ότι παρά την εγκατάσταση νέων εταιρειών στο αεροδρόμιο Λάρνακας, με νέους προορισμούς από και προς την Κύπρο, η κατηγοριοποίηση χωρών στην κατηγορία Γ δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

“Μία εταιρεία δεν έχει λόγο να εκτελεί πτήσεις όταν είναι σε κατηγορία Γ, σημαίνει ότι μόνο όσοι ζούνε στην Κύπρο θα μπορούν να έρθουν στην χώρα μας. Πχ από Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία και η ζήτηση είναι περιορισμένη. Δεν υπάρχει καμία εταιρεία στο παγκόσμιο που θα λυπηθεί την Κύπρο και θα συνεχίσει να κρατά το πτητικό της πρόγραμμα εάν δεν είναι σε κατηγορία Α ή Β. Η κάθε μας δράση για κατηγοριοποίηση χωρών δεν επηρεάζει μόνο τον τουρισμό αλλά και την αεροπορική συνδεσιμότητα.”

Ο κύριος Περδίος ευχήθηκε όπως σύντομα η κατάσταση να αλλάξει ώστε να αλλάξει σύντομα η κατηγοριοποίηση χωρών και προειδοποίησε για τις δυσκολίες που ενδεχομένως να αντιμετωπίσει η Κύπρος για αποκατάσταση της συνδεσιμότητας.

“Είχαμε 250,000 αφίξεις από κατηγορία Β για την οποία ζητούμε τεστ και μόνο 5-10 ασθενείς εντοπίστηκαν με κορωνοϊό. Υπάρχουν και τα ξενοδοχεία καραντίνας και ο μηχανισμός υπάρχει και λειτουργεί για περιορισμό των κρουσμάτων.”

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Υποδοχή αλά… ελληνικά των πρώτων πτήσεων – Λύρες, τραγούδια (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟΣ)

Taste and Hospitality

Το «νέο trend» καλοκαίρι 2020: Έτσι θα κυκλοφορούμε στους 40°C, στην Κύπρο

N.Αναστασιάδης: Φθηνότερο ρεύμα…όταν έρθει το φυσικό αέριο

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!