Νέα Νεα της Αγορας

Το «νέο trend» καλοκαίρι 2020: Έτσι θα κυκλοφορούμε στους 40°C, στην Κύπρο

 «Η χαλάρωση θα αρχίσει από μέτρα τα οποία θα είναι το λιγότερο επικίνδυνα. Για αυτό έχουμε θέσει επιπλέον ασφαλιστικές δικλείδες. Δηλαδή, η μάσκα θα είναι απαραίτητη και έστω και αν υπάρχει κάποιο κρούσμα κάπου το οποίο μας έχει διαφύγει να μην είναι δυνατόν να μεταδώσει τον ιό σε άλλα άτομα».

Αυτό ανέφερε μιλώντας στο Κρατικό ραδιόφωνο ο Καθηγητής Μικροβιολογίας-Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, Πέτρος Καραγιάννης.

Όπως εξήγησε ο κ. Καραγιάννης η  μάσκα θα είναι απαραίτητη στις συνδιαλλαγές, κάθε πολίτης θα πρέπει να φοράει μάσκα, όσο είναι απέναντι από κάποιο άλλο άτομο.

Εάν πάει για σωματική άσκηση δεν χρειάζεται να φοράει αν και θα ήταν ακόμα καλύτερο να φοράει, ανέφερε.

Κληθείς να σχολιάσει για το ποια μάσκα είναι καλύτερη να φοράμε, ο κ. Καραγιάννης, ανέφερε ότι θα είναι οι απλές χειρουργικές.

«Εάν και εφόσον φτάσουμε σε μηδενικά κρούσματα τις επόμενες ημέρες και εάν δεν έχουμε μεταδόσεις από τις ατασθαλίες του Πάσχα, οι οποίες θα φανούν τις επόμενες 3-4 ημέρες, τότε μέχρι να μπουν και τα μέτρα στην εφαρμογή τους, θα περάσουν ακόμη 10-12 ημέρες», τόνισε.

Όσο μακραίνει αυτός ο χρόνος τόσο λιγότερη θα είναι και η δυνατότητα μετάδοσης, καθώς δεν θα έχουμε κρούσματα που να μας έχουν διαφύγει, ανέφερε ο κ. Καραγιάννης.

«Και γάντια θα φοράμε και εκείνο που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα μέτρα αυτοπροστασίας που είχαμε μέχρι τώρα, δηλαδή, πλύσιμο χεριών, αντισηπτικά, γάντια μάσκες κ.ο.κ, θα είναι μαζί μας και θα παραμείνουν για αρκετό χρονικό διάστημα.  Είναι ο μόνος τρόπος να μην έχουμε πισωγυρίσματα», είπε.

Ανάλογα με τα επαγγέλματα που θα δραστηριοποιηθούν θα υπάρξουν και περαιτέρω ασφαλιστικές δικλίδες και αυτό είναι που ζήτησε χθες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη.

Ερωτηθείς να σχολιάσει, εάν υπάρχει το ενδεχόμενο να ξεφύγει η κατάσταση, τόνισε ότι είναι απόμακρο σενάριο, ωστόσο δεν πρέπει να εφησυχαζόμαστε πρέπει να είμαστε συνεχώς σε επιφυλακή.

RIK/CYPRUSTIMES

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Τσέρι: Έρχεται εργοστάσιο παραγωγής αρωμάτων αξίας €10 εκατ.

Ακυρώσεις που φτάνουν το 65% στα κέντρα αναψυχής –  «Παράγγελναν take away στους χώρους όπου διέμεναν»

Taste and Hospitality

Μοιάζει απίστευτο…Έξι στους δέκα Έλληνες δεν ξέρουν κολύμπι

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!