Νέα Νεα της Αγορας

Κατοχυρώνεται το τελευταίο «όπλο» της Αστυνομίας –Κάμερες αξίας €32 εκ.

Πλησιάζει η κατακύρωση της προσφοράς για τις κάμερες, ωστόσο μένει πολύς δρόμος ακόμα για την έλευσή τους στους δρόμους. Η Επιτροπή Αξιολόγησης των προσφορών εργάζεται πυρετωδώς ώστε να προβεί σε όλες τις ενέργειες για να διασφαλίσει ότι η κατακύρωση θα αντέξει στη βάσανο των προσφυγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», αυτή τη στιγμή η Επιτροπή Αξιολόγησης ετοιμάζει την τελική της έκθεση με την οποία θα προβεί στην εισήγησή της για το ποια προσφορά πρέπει να αναλάβει το έργο. Όπως υπολογίζεται, η κατακύρωση της προσφοράς θα γίνει περί τα τέλη Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου. Την κατακύρωση θα κάνει ο διευθυντής του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, Μάρκος Μάρκου, αφού πρώτα μελετήσει την έκθεση της Επιτροπής και συμφωνήσει μαζί της. Η Επιτροπή Αξιολόγησης έχει ζητήσει από τις πέντε εταιρείες που υπέβαλαν προσφορές, συμπληρωματικά στοιχεία για επεξήγηση τεχνικών και νομικών όρων.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, μετά την κατακύρωση της προσφοράς η οποία είναι μια από τις πιο σημαντικές που προκηρύχθηκαν λόγω του ύψους της αλλά και της σημασίας της, δίνεται προθεσμία 15 ημερών στους ενδιαφερομένους να προσφύγουν στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών. Τα πράγματα, ωστόσο, δεν είναι καθόλου εύκολα μετά την κατακύρωση, αφού ακολουθεί η εξέταση τυχόν προσφυγών η οποία αναμένεται να πάρει αρκετό χρόνο, γι’ αυτό και δεν αποκλείεται το τελικό ξεκαθάρισμα να γίνει ώς το καλοκαίρι του 2021. Σημειώνεται ότι ενώ ο ανάδοχος του έργου υπολόγιζε το κόστος στα €40 εκατομμύρια, οι προσφορές κυμαίνονταν από τα €26 έως τα €32 εκατομμύρια, πολύ πιο κάτω από το υπολογιζόμενο.

Η Τροχαία της Αστυνομίας εκτιμά ότι μετά την αύξηση των ποινών που έρχεται από αύριο, τη μείωση του ορίου ανοχής στο όριο ταχύτητας από το 20% που ήταν στο 10%, οι κάμερες είναι το τελευταίο όπλο που θα έχει στη φαρέτρα της για μείωση του τροχαίου προβλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη προσφορά που είχε κατακυρωθεί καταγγέλθηκε και παρόλο που πέρασαν 12 χρόνια δεν έγινε κατορθωτό να κινηθούν οι διαδικασίες ώστε να υπάρξει νέα προσφορά. Για την επίτευξη της παρούσας προκήρυξης είχε χρειαστεί η παρέμβαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες.

  Μιχάλης Χατζηβασίλης  

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Διατροφή Πάσχα: Τι να προσέξετε για να μην κινδυνεύσει η υγεία και το βάρος σας

Νέα μέτρα: Πλήττεται η εστίαση – Δέκα άτομα σε κάθε σπίτι οι συναθροίσεις

Taste and Hospitality

Και άλλη “βουτιά” στις τιμές πώλησης πετρελαίου και βενζίνης

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!