Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

12 χιλιάδες απολύσεις εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού

Δραματική αύξηση των ανέργων κατά 81% τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, δείχνουν τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας τα οποία δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα. Οι άνεργοι οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα γραφεία εξευρέσεως εργασίας ανήλθαν στα 30.718 πρόσωπα, ενώ εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός (μετά την αναπροσαρμογή των στοιχείων ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις) ανήλθε στις 36.452. Σημειώνεται ότι τον αντίστοιχο περσινό μήνα οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ήταν 16.968.

Δηλαδή σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 81%, η οποία αποδίδεται κυρίως στους τομείς των δραστηριοτήτων υπηρεσιών παροχής καταλύματος και εστίασης (+5.498), εμπορίου (+2.192), μεταφορών και αποθήκευσης (+826), διοικητικών και υποστηρικτικών δραστηριοτήτων (+682), επαγγελματικών, επιστημονικών και τεχνικών δραστηριοτήτων (+644) και εκπαίδευσης (+561). Ενδεικτικό της κατάστασης η οποία επικρατεί είναι το γεγονός ότι από τους 30.718 οι οποίοι είναι καταχωρημένοι στις λίστες των γραφείων εξευρέσεως εργασίας, οι 11.752 εγγράφηκαν από τον Απρίλιο και έπειτα αφού έχασαν τις εργασίες τους και δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας.

Σημειώνεται μάλιστα ότι μόνο τις τελευταίες 15 μέρες του Σεπτέμβρη εγγράφηκαν στις λίστες των γραφείων εξευρέσεως εργασίας 1.022 νέα πρόσωπα. Επισημαίνεται επίσης ότι 18.966 πρόσωπα βρίσκονται στις λίστες των γραφείων εξευρέσεως εργασίας για περίοδο πέραν των έξι μηνών. Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο έγιναν 237 τοποθετήσεις ανέργων σε θέσεις εργασίας, ωστόσο οι απολύσεις ήταν πολύ περισσότερες.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Συγκλονισμός: Έτσι θα λειτουργεί η Αγία Σοφία!

Taste and Hospitality

Διάσωση κατασκηνωτών που εγκλωβίστηκαν στα Πλατάνια (ΦΩΤΟ)

Taste and Hospitality

Αγία Νάπα: Aνοικτή για το κοινό η εμπορική ζώνη της μαρίνας

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!