Νέα Νεα της Αγορας

Σε λίγα λεπτά ανοίγουν την Αμμόχωστο – Aστυνομικά οχήματα στο checkpoint (ΒΙΝΤΕΟ)

Mε παράταξη οχημάτων της λεγόμενης “αστυνομίας” του ψευδοκράτους στην πύλη που έχουν στήσει για είσοδο και έξοδο από τα Βαρώσια, το κατοχικό καθεστώς συνεχίζει τις πυρετώδεις προετοιμασίες που επικρατούν το τελευταίο 48ωρο για άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Στις 11 το πρωί αναμένεται το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων και η επέκτασή του κατά 1.5 χιλιόμετρο προς την πλευρά της Αμμοχώστου,απόφαση που έχει προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις.

Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η είσοδος θα επιτραπεί για τους Τούρκους έποικους και τους Τουρκοκύπριους από το σημείο διέλευσης απέναντι από το δημοτικό στάδιο της Αμμοχώστου στην περίκλειστη πόλη.

Τουρκοκυπριακά ΜΜΕ μεταδίδουν εικόνες και βίντεο από τις εργασίες που πραγματοποιούνται στην περιοχή, μετά την ανακοίνωση της απόφασης από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον υποψήφιο για την ηγεσία των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ.

Εκσκαφείς, μπουλντόζες, οδοστρωτήρες και φορτηγά ολοκλήρωσαν χθες τις εργασίες καθαρισμού των λεωφόρων Δημοκρατίας και Κένεντι, ενώ λειτουργοί του λεγόμενου “πρωθυπουργικού γραφείου” σηματοδότησαν τις απαγορευμένες περιοχές για είσοδο επισκεπτών, περιμετρικά των δρόμων που οδηγούν στην παραλία της Αμμοχώστου.

Την ίδια ώρα η λίρα σημείωσε και νέο ιστορικό χαμηλό στο 7,87 έναντι του δολαρίου, ενώ αυτή την ώρα κινείται στο 7,8510. Από την αρχή του έτους χάνει συνολικά 24% έναντι του αμερικανικού νομίσματος. Το ευρώ σκαρφαλώνει 0,8% στο 9,2218…Κάτι που δείχνει ότι η οικονομία της Τουρκίας δεν σώζεται με τέτοιους είδους κινήσεις με την κατακραυγή της Ε.Ε. και όχι μόνο.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Από ποιες παθήσεις μας προστατεύει το σουσάμι

Taste and Hospitality

ΟΕΒ: Στηρίζουμε αίτημα εμπορικών κέντρων για λειτουργία τους

Taste and Hospitality

Έβαλαν κρυφή κάμερα στην απαγορευμένη περιοχή του Τσέρνομπιλ – Θα σας κοπεί η ανάσα

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!