Νέα Νεα της Αγορας

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στο εστιατόριο του σεφ Ανδρέα Μαυρομμάτη στο Παρίσι

Το εστιατόριο του πολυβραβευμένου Κύπριου σεφ Ανδρέα Μαυρομμάτη στο Παρίσι, επισκέφθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. 

Ο Έλληνας αθλητής που είδε την καριέρα του να απογειώνεται τα τελευταία δύο χρόνια, βρέθηκε στην Πόλη του Φωτός για ένα σημαντικό αγώνα, φτάνοντας πολύ κοντά στον τελικό του Grand Slam. 

Ο δημοφιλής τενίστας, χθες το μεσημέρι, επισκέφτηκε το περίφημο Mavrommátis Passy, του βραβευμένου με αστέρι Michelin Κύπριου σεφ, Ανδρέα Μαυρομμάτη, όπου απόλαυσε κάποια πιάτα, ενώ δημοσίευσε φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό. 

Ο Ανδρέας Μαυρομμάτης είναι διακεκριμένος σεφ με μεσογειακές ρίζες και ένα αστέρι Michelin στο καταστατικό του, ενώ είναι συνιδιoκτήτης της Maison Mavrommátis, μίας αλυσίδα εστιατορίων και delicatessen καταστημάτων με βάση τη Γαλλία. Φιλοδοξία του είναι πάντα η απεικόνιση και αποκάλυψη των γεύσεων και των μυρωδιών της Μεσογείου.

Η Maison Mavrommátis μέσω της ιδεολογίας της οικογένειας Μαυτομμάτη, της γενναιοδωρίας και της γεύσης τού να μοιράζεσαι, έχει δημιουργήσει μια αυθεντική και αναμφισβήτητη μαγειρική ταυτότητα, αναμειγνύοντας την ελληνική κουζίνα στον κόσμο της αγάπης για το φαγητό και αποκαλύπτοντας προϊόντα άγνωστα στο γαλλικό κοινό. Με την επιτυχία του, η Maison Mavrommátis έχει γίνει υπογραφή στη χώρα αυτή.

Ο Ανδρέας Μαυρομμάτης ταξίδεψε στο Παρίσι περί τα τέλη της δεκαετίας του ’70 για να σπουδάσει ψυχολογία και κοινωνιολογία, όμως η δουλειά που έπιασε σε ένα εστιατόριο για να βγάζει τα προς το ζην, αποδείχθηκε καθοριστική για το μετέπειτα της καριέρας και της ζωής του. Εκεί, ανακάλυψε την αγάπη του για τη γαστρονομία και την επιχειρηματικότητα γύρω από αυτήν.

«Πρόκειται για εξαιρετικούς μετρ της γεύσης» σχολίασε πριν από κάποια χρόνια η γαλλική Liberation. «Οι Μαυρομμάτηδες μας έκαναν να ξεκολλήσουμε από τους γαστρονομικούς σωβινισμούς και τους άσκοπους εγωισμούς από τους οποίους συχνά διακατεχόμαστε. Μια βόλτα να περάσει κάποιος από το κατάστημα της οδού Duphot στο Παρίσι θα καταλάβει. Δεκάδες προϊόντα σε εξαιρετικές συσκευασίες μάς κάνουν όχι μόνο να γνωρίσουμε, αλλά και να λατρέψουμε την Ελληνική κουζίνα, πρόκειται σαφώς για την εκδίκηση του μουσακά».

Η εταιρεία έχει τα δικά της τυποποιημένα προϊόντα με τις ελληνικές γεύσεις που διαθέτουν στη γαλλική αγορά υπό την επωνυμία «Τhessalia», ενώ ένα εργοστάσιο στα προάστια του Παρισιού συσκευάζει τα ελληνικά προϊόντα που έμαθαν στους Γάλλους και τους έκαναν να τα λατρέψουν. Μάλιστα, τα ελληνικά παρασκευάσματα έχουν τέτοια ζήτηση που η επιχείρηση πουλά το απίστευτο ρεκόρ των 150 κιλών ταραμοσαλάτας ημερησίως.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Νερό με λεμόνι: Πώς και πότε πρέπει να το πίνετε

Taste and Hospitality

Το Αντικείμενο που Κρύβει τα Περισσότερα Μικρόβια σε ένα Δωμάτιο Ξενοδοχείου

Κατέρρευσε μέρος κτηρίου στην Ξυλοφάγου

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!