Νέα Νεα της Αγορας

Όσοι δεν είναι «μασκοφόροι» μαζί με συστάσεις θα παίρνουν εξώδικα

Επί ποδός η Αστυνομία για την τήρηση και των έκτακτων μέτρων που εξαγγέλθηκαν από την Κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times ήδη o Αρχηγός της Δύναμης Στέλιος Παπαθεοδώρου έδωσε ξεκάθαρες οδηγίες προς όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις -στέλνοντας ήδη νέες συστάσεις- για αύξηση των ελέγχων τόσο σε υποστατικά, όσο και σε δημόσιους χώρους.

Συγκεκριμένα, ζητήθηκαν και επιπλέον περιπολίες από τους αστυνομικούς που ήδη πραγματοποιούν πεζές περιπολίες, αλλά και από μέλη που μεταβαίνουν σε υποστατικά για ελέγχους.

Στο επίκεντρο των ελέγχων βρίσκονται οι επαρχίες Λεμεσού και Πάφου στις οποίες επιβλήθηκε και απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 23:00. Δεν σταματούν ωστόσο οι έλεγχοι σε όλες τις επαρχίες.

Την ίδια ώρα το νέο μέτρο υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους, πέραν της προσωπικής ευθύνης του καθενός, καθιστά και την αστυνομία υπεύθυνη για τήρησή του.

Όπως ανέφερε αρμόδια πηγή στη Cyprus Times «η αστυνομία πλέον καλείται να επιβλέπει και την χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους, κάτι που καθιστά ακόμη πιο δύσκολο το έργο των μελών της. Αν και δεν είναι αυτοσκοπός οι καταγγελίες πολιτών η αστυνομία εκεί και όπου πρέπει θα κάνει συστάσεις, και θα εκδίδει εξώδικά πρόστιμα».

Πάντως, όσοι εμπίπτουν στις κατηγορίες που θα δικαιούνται να μετακινούνται μετά τις 23:00 σε Λεμεσό και Πάφο, είτε για σκοπούς εργασίας, είτε για να πάνε σε γιατρό ή Νοσοκομείο, θα πρέπει να έχουν βεβαίωση από τον εργοδότη τους στην πρώτη περίπτωση ή από το Νοσηλευτήριο που προτίθενται να επισκεφτούν ή επισκέφθηκαν ήδη. (παραπεμπτικό – δικαιολογητικό, ή απόδειξη).

Τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν θα ισχύουν από τις 23 Οκτωβρίου μέχρι τις 9 Νοεμβρίου.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Έτοιμη να υποδεχτεί μεγάλα κρουαζιερόπλοια και Superyachts η Μαρίνα Αγίας Νάπας

Taste and Hospitality

Μόνο με email και sms θα διευθετούνται οι λογαρισμοί του νερού

Taste and Hospitality

Χρ. Ζαννέττου: Η έδρα του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου πρέπει να βρίσκεται στην Eλ. Αμμόχωστο

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!