Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

ΚΕΒΕ-ΟΕΒ: «Χαριστική βολή πολλών επιχειρήσεων ένα νέο lockdown»

Ούτε που θέλουν να σκέφτονται το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown οι εργοδοτικές οργανώσεις, καλώντας όλους σε τήρηση των μέτρων ούτως ώστε να αποφευχθεί το εφιαλτικό σενάριο για τις επιχειρήσεις.

Μιλώντας στο InBusinessNews σχετικά με τα νέα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για να επιβραδύνει την ανάπτυξη του κορωνοϊού στην Κύπρο, o Πρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ), Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης και ο γενικός διευθυντής της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), Μιχάλης Αντωνίου, εξέφρασαν μεγάλη ανησυχία αναφορικά με την πιθανότητα ενός νέου lockdown, το οποίο όπως αναφέρουν, αυτή τη φορά δεν θα είναι απλώς ένα μεγάλο πλήγμα για τις επιχειρήσεις, αλλά θα αποβεί καταστροφικό, καθώς θα καταρρεύσουν πολλές επιχειρήσεις.

Χ. Αγκαστινιώτης: Με νέο lockdown θα καταρρεύσουν πολλές επιχειρήσεις

Προς παγοποίηση της οικονομίας οδεύει η Κύπρος λόγω των  συνεχόμενων περιοριστικών μέτρων που λαμβάνονται, ως αποτέλεσμα της αύξησης των θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού, σύμφωνα με τα όσα μας ανέφερε o Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης.

Σημειώνοντας ότι, άποψη για την πορεία της πανδημίας και τον καθορισμό των απαραίτητων μέτρων δεν μπορούν να έχουν οι ίδιοι, αλλά οι επιδημιολόγοι, πρόσθεσε ότι τα μέτρα έχουν αρνητικές επιπτώσεις σε τομείς όπως η εστίαση και ο τουρισμός, αλλά και στο επιχειρείν γενικότερα που αναγκαστικά διεξάγεται μετ’ εμποδίων.

Ερωτηθείς εάν θα είναι καταστροφικό για τις επιχειρήσεις ένα νέο lockdown o κ. Αγκαστινιώτης προειδοποίησε ξεκάθαρα ότι «θα είναι η χαριστική βολή πολλών επιχειρήσεων».

«Δε θέλω καν να το σκέφτομαι… Θα καταρρεύσουν πολλές επιχειρήσεις», είπε χαρακτηριστικά o Πρόεδρος του ΚΕΒΕ.

Από την άλλη πλευρά, πρέπει να σεβαστούμε τις απόψεις των ειδικών, συμπλήρωσε.

 Μ. Αντωνίου: Μονόδρομος τα μέτρα, ούτε σαν σκέψη το lockdown

Ολική καταστροφή θα αποτελέσει ένα νέο πιθανό lockdown, υπογράμμισε από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της ΟΕΒ, Μιχάλης Αντωνίου, τονίζοντας ότι ούτε σαν ενδεχόμενο δεν μπορούν να το σκεφτούν οι επιχειρήσεις.

Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο σχετικά με τη λειτουργία των επιχειρήσεων, ο κ. Αντωνίου ανέφερε πως οτιδήποτε περιορίζει την οικονομική δραστηριότητα είναι αρνητική εξέλιξη, εξηγώντας ότι «η μόνη επιλογή στο τραπέζι είναι ανάμεσα στην τήρηση των μέτρων και ένα νέο lockdown, το οποίο, όπως είπε θα είναι ολική καταστροφή».

Επεσήμανε ακόμα ότι ο μόνος δρόμος για επιστροφή στην κανονικότητα είναι η ευλαβική τήρηση των μέτρων.

«Θα εφαρμόσουμε τα μέτρα όσο πιο πιστά γίνεται, με υποχρεωτική χρήση μάσκας, τηλεργασία, ομαδοποίηση προσωπικού, κυκλική απασχόληση και πολλά άλλα. Επιλέγουμε ευλαβική εφαρμογή των μέτρων με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του ιού στην κοινότητα και την ταχύτερη δυνατή ακύρωση αυτών των μέτρων προκειμένου να επιστρέψουμε σε φυσιολογικά επίπεδα οικονομικής δραστηριότητας», τόνισε σχετικά.

Ωστόσο, ο γενικός διευθυντής της ΟΕΒ κάλεσε το αρμόδιο Υπουργείο να επανεξετάσει το ωράριο λειτουργίας των χώρων εστίασης σε Λεμεσό και Πάφο, εξηγώντας ότι το κλείσιμο αυτών των χώρων στις 23:30 αντί στις 22:30 θα μπορούσε να απαμβλύνει το πρόβλημα.

Ζητούν κλείσιμο χώρων εστίασης στις 23:30

«Ο τζίρος των επιχειρήσεων εστίασης της Λεμεσού αυτές τις μέρες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο καταγράφει μείωση γύρω στο 40% και όταν περάσει το πρώτο μούδιασμα από πλευράς των καταναλωτών θα διαφανεί μία πρώτη ένδειξη για το μέγεθος της απώλειας στην εστίαση», σημείωσε ο κ. Αντωνίου, επισημαίνοντας ότι, με βάση έρευνες που έχουν γίνει από τους επιχειρηματίες εστίασης, το κλείσιμο στις 23:30 θα ήταν ένα μέτρο προς την ορθή κατεύθυνση για αντιμετώπιση της μειωμένης επισκεψιμότητας.

Ερωτηθείς για το τι μέλλει γενέσθαι στις επιχειρήσεις σε περίπτωση που συνεχιστούν τα μέτρα μετά τις 9 Νοεμβρίου σχολίασε: «Παραμένουμε προσηλωμένοι στην εφαρμογή των μέτρων, προκειμένου το συντομότερο να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Τα αποτελέσματα της τήρησης των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού θα διαφανούν το επόμενο διάστημα. Ευχή όλων είναι αυτά τα μέτρα να ακυρωθούν μετά τις 9 Νοεμβρίου».

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Επαναλειτουργεί τo Coral Beach Hotel & Resort

Taste and Hospitality

Πάφο: Προειδοποιητική “καμπάνα” σε ξενοδοχείο για να συμμορφωθεί

Taste and Hospitality

Οι πιο ενοχλητικές συμπεριφορές στις πτήσεις: Χτυπήματα πίσω από τη θέση, μέθη…

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!