Εφοδιαστική Αλυσίδα Προιόντα

Το Grand Marnier έχει μια ιστορία που ορίζεται από την οικογένεια

Η Marnier-Lapostolle, η εταιρεία που κατασκευάζει το Grand Marnier, ιδρύθηκε το 1827 από τον Jean-Baptiste

Ο Lapostolle  ίδρυσε ένα μικρό αποστακτήριο στο Neauphle-le-Château, ένα μικρό χωριό κοντά στο Παρίσι. Το οινοπνευματοποιείο απέκτησε σύντομα τη φήμη για τα εκλεκτά λικέρ φρούτων. Αλλά ο Jean-Baptiste δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί ότι η νεογέννητη επιχείρησή του θα εξελιχθεί για να γίνει ο πέμπτος μεγαλύτερος αγοραστής κονιάκ στον κόσμο.

Η τύχη του οινοπνευματοποιείου δεν άλλαξε δραματικά μέχρι την ανάληψη της επιχείρησης από τον Eugéne Marnier Lapostolle, τον γιο του ιδρυτή και, ίσως πιο δραματικά, τον άνθρωπο που θα γινόταν γαμπρός του, LouisAlexandre Marnier, γιος μιας οικογένειας οινοποιών από την περιοχή Sancerre της Γαλλίας.

Το 1870, ο Eugéne ταξίδεψε στο Κονιάκ όπου συναντήθηκε με οινοπνευματοποιούς, επισκέφτηκε κελάρια και εντυπωσιάστηκε από την αποστακτική εμπειρία που ανακάλυψε εκεί. Επέστρεψε στο σπίτι φορτωμένος με ωραίο κονιάκ, το οποίο κάλεσε φίλους να δοκιμάσουν. Ο νεαρός βοηθός του Louis-Alexandre Marnier ήταν φυσικά παρών και μετά από μια τέτοια γευσιγνωσία εμπνεύστηκε τόσο από τον ενθουσιασμό του πεθερού του και την ποιότητα των κονιάκ που ξεκίνησε να πειραματίζεται στο εργαστήριο του αποστακτηρίου.

Louis-Alexandre Marnier

Η ιδέα του ήταν να συνδυάσει το κονιάκ με το πορτοκάλι. Ο Marnier είχε ήδη φτιάξει ένα πορτοκαλί λικέρ βασισμένο σε ουδέτερο πνεύμα χρησιμοποιώντας αυτό το τότε δύσκολο να αποκτήσει εξωτικό φρούτο. Σήμερα, χάρη στον Louis-Alexandre, η ανάμειξη κονιάκ και πορτοκαλιού φαίνεται φυσική αντιστοιχία, αλλά τότε για να παντρευτεί την εύνοια ενός τόσο εξωτικού, ακριβού φρούτου με έντονα ευνοημένο πνεύμα ήταν πρωτοποριακό και τολμηρό. Μετά από δέκα χρόνια πειραματισμού και δειγματοληψίας διαφορετικών δοκιμαστικών παρτίδων μετά από μεγάλες περιόδους ωρίμανσης, το 1880 δημιούργησε ένα λικέρ με τέλεια ισορροπημένες γεύσεις.

Αυτό που γνωρίζουμε σήμερα ως Grand Marnier ονομάστηκε αρχικά Curaçao Marnier σύμφωνα με τη σειρά λικέρ της εταιρείας. Πράγματι, εάν επισκεφθείτε το Bourg Charente, το σπίτι του Grand Marnier στο Cognac, θα εξακολουθείτε να βλέπετε αντίκες μπουκάλια Marnier, όπως λικέρ βερίκοκου. Πάνω από μια δεκαετία αργότερα, το λικέρ έγινε το επίκεντρο της εταιρείας και του δόθηκε ο σημερινός μεγαλειώδης τίτλος.

Ο Louis-Alexandre προώθησε προσωπικά το νέο λικέρ στη Γαλλία και στο εξωτερικό. César Ritz, ο πρώτος διευθυντής της

Το Savoy Hotel του Λονδίνου, ήταν πολύ επιδραστικός φίλος και υποστήριξε τον Louis-Alexandre εισάγοντας το λικέρ στο Savoy όπου αποδείχθηκε αμέσως δημοφιλές.

Ήταν ο César Ritz που ήταν η έμπνευση για το μεγάλο όνομα του λικέρ. Εκείνη την εποχή, η μόδα στο Παρίσι ήταν για τα πάντα να είναι «petit»: η τοπική εφημερίδα ήταν το «Petit Parisien», κάποιος βγήκε με το «petite amie» (κυριολεκτικά «μικρό φίλο») και ούτω καθεξής. Ο Σεζάρ Ριτς πρότεινε ότι ο Λούις-Αλεξάντρ απέρριψε αυτήν την τάση και μετονόμασε το λικέρ του Γκραντ Μάρνιερ.

Με ένα τόσο μεγάλο όνομα, απαιτείται ένα εξίσου μεγάλο μπουκάλι. Ο Λούις-Αλεξάντρ πήρε την έμπνευσή του για το σχέδιο από το σχήμα των φωτογραφιών Charente που χρησιμοποιούνται για να φτιάξουν το κονιάκ που είναι τόσο σημαντικό για τη γεύση του λικέρ. Το καμπυλωτό μπουκάλι που σχεδίασε είναι σχεδόν αμετάβλητο σήμερα.

Η οικογένεια Marnier-Lapostolle είχε τώρα την ιερή τριάδα: ένα υπέροχο λικέρ, ένα μπουκάλι και ένα όνομα – ένας συνδυασμός που σπάνια επιτυγχάνεται σε νέα προϊόντα, ακόμη και μέχρι σήμερα. Ήξεραν ότι είχαν ένα εντυπωσιακό προϊόν – γεγονός που επιβεβαιώνεται από τα πολλά μετάλλια που κέρδισε, όπως στις εκθέσεις Παγκόσμιου Παρισιού του 1889 και του 1900, έτσι σταμάτησαν να παράγουν πολλά από τα λικέρ τους για να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στο Grand Marnier. Ξεκίνησαν επίσης την προώθηση του Grand Marnier σε όλο τον κόσμο, κερδίζοντας γρήγορα πολλές από τις μεγάλες ευρωπαϊκές και αμερικανικές πόλεις. Μέχρι τη δεκαετία του 1960, το Grand Marnier ήταν διαθέσιμο σε περισσότερες από 150 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η Gruppo Campari απέκτησε τον έλεγχο της Société des Produits Marnier Lapostolle (της εταιρείας που κατέχει την Grand Marner) το 2016. Ωστόσο, η οικογένεια Marnier-Lapostolle παραμένει μέτοχος με μέλη της πέμπτης και έκτης γενιάς που εξακολουθούν να συμμετέχουν στην επιχείρηση.

Προμηθευτείτε το Grand Marnier στο Basket Of Taste στην ιστοσελίδα Taste and Hospitality :

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ο Άρης έκανε το ντεμπούτο του με περιορισμένη έκδοση «διαγαλαξιακό» Skittles

Taste and Hospitality

Casa Bacardi «Ο καθεδρικός ναός του Ρούμι»

Taste and Hospitality

Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ Bourbon, Rye, σκοτσέζικου και ιρλανδέζικου Ουίσκι

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!