Εφοδιαστική Αλυσίδα Παρουσίαση

Casa Bacardi «Ο καθεδρικός ναός του Ρούμι»

Το κύριο αποστακτήριο ρούμι της Bacardi βρίσκεται κοντά στο Cataño, λίγο έξω από το San Juan στο Πουέρτο Ρίκο. Είναι το μεγαλύτερο αποστακτήριο ρούμι στον κόσμο που παράγει περίπου το 85% της συνολικής παραγωγής ρούμι της Bacardi (το υπόλοιπο προέρχεται από τα αποστακτήρια της εταιρείας στο Μεξικό και την Ινδία).

Η Bacardi λειτουργεί αποστακτήρια στο Πουέρτο Ρίκο, το Μεξικό και την Ινδία. Μέχρι το 2000, λειτουργούσε επίσης αποστακτήρια στη Μάλαγα της Ισπανίας και στις Μπαχάμες. Αγόρασε επίσης απόσταγμα χύμα με απόσταξη από προμηθευτές όπως η Angostura στο Τρινιντάντ. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η Bacardi έχει ενοποιήσει την απόσταξή της για να επιτρέψει στους Master Distillers (Maestros de Ron) να ελέγχουν καλύτερα ολόκληρη τη διαδικασία και τη συνολική ποιότητα.

Σήμερα η Bacardi παράγει όλα τα αποστάγματα της στα τρία αποστάγματα της, με το 85% της παγκόσμιας απόσταξης του ρούμι Bacardi να πραγματοποιείται στο κύριο αποστακτήριο της εταιρείας με θέα στον κόλπο του San Juan στο Πουέρτο Ρίκο. Γνωστό ως «Καθεδρικός Ναός του Ρούμι», αυτό είναι το μεγαλύτερο αποστακτήριο ρούμι στον κόσμο, που παράγει πάνω από 100.000 λίτρα ρούμι κάθε 24 ώρες.
Παρόλο που η Bacardi χρησιμοποιεί την πιο σύγχρονη μηχανογραφημένη τεχνολογία ζύμωσης και απόσταξης, τα ρούμια που κάνει σήμερα η Bacardi στα τρία αποστακτήριά της εξακολουθούν να κατασκευάζονται ευρέως σύμφωνα με τις συνταγές και τις μεθόδους που έθεσε ο Don Facundo τη δεκαετία του 1860

Κυρίως, χρησιμοποιείται το ίδιο ιδιόκτητο στέλεχος ζύμης, το La Levadura Bacardi και η αναλογία των ρούμι παρέμεινε σταθερή από το 1860.

Παρόλο που τα αποστακτήρια του Μεξικού και της Ινδίας της Bacardi απολαμβάνουν άφθονη μελάσα από ζαχαροκάλαμο που παράγεται τοπικά, τότε η βιομηχανία ζάχαρης του Πουέρτο Ρίκο του Σαν Χουάν υπέστη τον ίδιο θάνατο με τα περισσότερα άλλα νησιά της Καραϊβικής τη δεκαετία του 1980 με την καλλιέργεια και η επεξεργασία του ζαχαροκάλαμου από το Πουέρτο Ρίκο έδωσε τη θέση του στον τουρισμό και βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας όπως τα φαρμακευτικά προϊόντα. Κατά συνέπεια, η Bacardi αγοράζει μελάσα από χώρες όπως η Δομινικανή Δημοκρατία και την αποστέλλει στο Πουέρτο Ρίκο, όπου τα βυτιοφόρα εκφορτώνουν το κολλώδες φορτίο τους στην ιδιωτική προβλήτα του Bacardi. Στην πραγματικότητα, η Κούβα είναι σχεδόν η μόνη χώρα παραγωγής ζάχαρης, η Bacardi δεν αγοράζει μελάσα.

Οι αγοραστές μελάσσας της Bacardi επισκέπτονται τα διυλιστήρια ζάχαρης για να εξασφαλίσουν άφθονη προμήθεια μελάσσας υψηλής ποιότητας με ελάχιστη περιεκτικότητα σε ζάχαρη 6 έως 12 τοις εκατό. Η ποικιλία της μελάσας που συγκρατείται επιτρέπει στο Bacardi να αναμειγνύει διαφορετικές παρτίδες μελάσας για να διασφαλίζει τη συνέπεια.


Είναι γνωστό ότι το Bacardi εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το ίδιο στέλεχος ζύμης La Levadura Bacardi που απομονώθηκε από τον Don Facundo πριν από 150 χρόνια. Αυτή η ζύμη ταχείας ζύμωσης παράγει πολτό με λίγες ακαθαρσίες και υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Η διαδικασία ζύμωσης είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της παραγωγής ρούμι, όπως ουσιαστικά κάνει η απόσταξη είναι η συγκέντρωση ενός επιλεγμένου μέρους αυτού που παράγει η ζύμωση.
Ο Bacardi χρησιμοποιεί πολλαπλασιασμό πέντε σταδίων για να αυξήσει την πυκνότητα των κυττάρων ζύμης αρκετά πριν από την κύρια ζύμωση. Στο αποστακτήριο «Καθεδρικός Ναός του Ρουμί» του Bacardi υπάρχουν είκοσι δεξαμενές ζύμωσης 50.000 γαλλονιών στις οποίες μια προσεκτικά ελεγχόμενη διαδικασία ζύμωσης κάτω από 38 ° C / 100 ° F διαρκεί 20-30 ώρες και παράγει πολτό 10 έως 12%

Απόσταξη

Ο Don Facundo ήταν το πρώτο άτομο που αποστάζει δύο διαφορετικά αποστάγματα, τον Aguardiente και το Redistilado, τα οποία παλαιώθηκαν χωριστά και στη συνέχεια αναμίχθηκαν μαζί για να παράγουν ένα ισορροπημένο ρούμι. Με αυτόν τον τρόπο, δημιούργησε αυτό που έγινε γνωστό στη δημιουργία ρούμι ως «Παράλληλη διαδικασία».

Ο Bacardi συνεχίζει να αποστάζει δύο διαφορετικές βάσεις ρούμι από δύο διαφορετικές πουρέ. Το «Aguardiente» είναι ένα φρουτώδες, βαρέων ρούμι με υψηλό επίπεδο συγγενών και ισχυρών γεύσεων που κατασκευάζονται σε μια συνεχή απόσταξη σε μια στήλη χαλκού και χυτοσιδήρου έως 70-80%
Το «Redistilled» είναι ένα ξηρότερο, ελαφρύτερο ρούμι με λιγότερα συγγενή και μια πιο λεπτή γεύση. Αυτό αποστάζεται μέσω πέντε ξεχωριστών στηλών από ανοξείδωτο χάλυβα έως 92,5% -94,5% . Αυτά τα ελαφριά και βαριά ρούμια με αντίθεση ωριμάζουν και αναμιγνύονται για να φτιάξουν το ρούμι Bacardi Superior.

Ωρίμανση

Τα αποστάγματα που παράγονται στον καθεδρικό ναό του Ρουμί στο Πουέρτο Ρίκο αποστέλλονται σε ανοξείδωτες δεξαμενές στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα για γήρανση, ανάμειξη και εμφιάλωση.

Το ρούμι Bacardi Superior αναμιγνύεται μόνο από ρούμια ηλικίας τουλάχιστον ενός έτους και έως δύο ετών, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του κάθε βαρελιού. Τα ρούμια Aguardiente και Redistilled έχουν παλαιωθεί χωριστά σε βαρέλια αμερικανικής πρώην ουίσκι λευκής βελανιδιάς (κυρίως πρώην βαρέλια Jack Daniels).
Πριν από τη χρήση, κάθε βαρέλι καθαρίζεται σχολαστικά με βραστό νερό για να ανοίξει οι πόροι του ξύλου και να ξεπλυθούν τυχόν ανεπιθύμητες γεύσεις ουίσκι που διατηρούνται στο ξύλο. Μετά το πλύσιμο, το εσωτερικό κάθε βαρελιού ξύνεται και επαναφορτίζεται.

Το Bacardi χρησιμοποιεί βαρέλια μεταξύ έξι και επτά φορές, που σημαίνει ότι διαρκούν συνήθως 16 χρόνια. Κατά τη διαδικασία γήρανσης, ο Bacardi χάνει μεταξύ 7 και 10 τοις εκατό ετησίως λόγω εξάτμισης αλκοόλ (το μερίδιο του αγγέλου).

Ένας από τους συγκεκριμένους άνθρακες, που επιλέγεται για τις αρωματικές ενώσεις που αφαιρεί από το ρούμι, έχει επίσης την παρενέργεια της αφαίρεσης του χρώματος του ρούμι. Είναι πλέον συνηθισμένο να βρίσκουμε ρούμια ηλικίας που ξεκαθαρίζονται με φιλτράρισμα άνθρακα, αλλά το ρούμι Bacardi Carta Blanca είναι το αρχικό καθαρό ρούμι ηλικίας και φιλτραρισμένο με κάρβουνο. Η διήθηση ξυλάνθρακα χρησιμοποιείται σε τρία βασικά σημεία στη διαδικασία παραγωγής της Bacardi Carta Blanca: πριν και μετά τη γήρανση του Aguardiente και μετά τη γήρανση του Redistilled (αλλά όχι πριν).

Διήθηση άνθρακα

Η αναζήτηση του Don Facundo για παραγωγή πιο κομψών ρούμι τον οδήγησε να πειραματιστεί με τεχνικές φιλτραρίσματος. Διαπίστωσε ότι ο φυσικός άνθρακας ήταν τέλειος για το φιλτράρισμα σκληρών και ανεπιθύμητων συστατικών από το ρούμι του, καθιστώντας το πιο ομαλό και πιο αρμονικό. Η συνταγή για τον άνθρακα, όπως η συνταγή για το ίδιο το ρούμι, παραμένει ένα προσεκτικά προστατευμένο μυστικό, αλλά είναι γνωστό ότι είναι ένα μείγμα από περισσότερους από 13 τύπους τροπικού ξύλου και κέλυφος καρύδας.

Χρησιμοποιούνται διαφορετικές συνταγές και μεγέθη σωματιδίων άνθρακα, ανάλογα με το ποιο ρούμι Bacardi παράγεται. Οι λεπτοί κόκκοι χρησιμοποιούνται για Carta Blanca και μεγαλύτεροι κόκκοι για παραλλαγές μεγαλύτερης ηλικίας. Ως εκ τούτου, ενώ η διήθηση με κάρβουνο απογυμνώνει το χρώμα που προσδίδει η ηλικία στην Carta Blanca, εκφράσεις όπως ο Bacardi Ocho (8 ετών) διατηρούν το μεγαλύτερο μέρος του χρώματος που προέρχεται από το ξύλο.

Προμηθευτείτε τα προϊόντα Bacardi στο Basket Of Taste στην ιστοσελίδα Taste and Hospitality :

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Mount Gay Rum: 300 χρόνια κληρονομιάς και τεχνογνωσίας

Taste and Hospitality

Έλεγχος αποθέματος και καλύτερες λύσεις διαχείρισης

Taste and Hospitality

Καταδύθηκε στο Υποβρύχιο Μουσείο Αγίας Νάπας ο Καρούσος (ΦΩΤΟΣ)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!