Γεύσεις Συμβουλές από τους Ειδικούς

Τα μυστικά για να απολαύσεις το ουίσκι σου στο απόλυτο

Οι συστάσεις για το περιβόητο «νερό της ζωής» των Highlanders είναι μάλλον περιττές, μιας και αποτελεί όχι μόνο ένα από τα δημοφιλέστερα αλκοολούχα ποτά παγκοσμίως αλλά και μια από τις πιο «υποτιμημένες», προσιτές απολαύσεις που μπορείς να χαρείς (υπεύθυνα, πάντα) στη «ζορισμένη» καθημερινότητά σου. Απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό το τελευταίο, να γνωρίζεις κάποια μικρά μυστικά του. Μυστικά και tips σαν αυτά εδώ…όπως τα μεταφέρει το askmen.

1. Η πρώτη γουλιά μπορεί να σου φανεί καυτερή και με υπερβολικά έντονη γεύση. Αντί να απογοητευτείς, «γύρισε» αυτή τη γουλιά μέσα στο στόμα σου και, αφού την «κατεβάσεις», έκπνευσε από τη μύτη. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσεις να δώσεις τον απαιτούμενο χρόνο στην γλώσσα και στον ουρανίσκο σου να προσαρμοστούν -και ως, εκ τούτου, να «καταλάβεις» καλύτερα τη δεύτερη γουλιά.

2. Παρά τα όσα ενδεχομένως νομίζειςτο ουίσκι δεν κρατά για πάντα, πολύ δε περισσότερο αν έχεις ανοίξει το μπουκάλι. Στην περίπτωση που έχεις ανοίξει το μπουκάλι, υπολόγισε ότι το περιεχόμενό του θα «ξεθυμάνει» μέσα σε μια περίοδο από εννιά έως δώδεκα μήνες. Αν θέλεις να κρατήσει για (λίγο) παραπάνω, μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε αντλία αφαίρεσης αέρα.

3. Βάλε τους φίλους να αγοράσουν μινιατούρες (εκείνα τα μικρά μπουκαλάκια που μπορείς να βρεις στο μίνι μπαρ οποιουδήποτε δωματίου σε κάποιο καλό ξενοδοχείο) και οργανώστε μια βραδιά γευσιγνωσίας. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσετε να γευτείτε πολλά διαφορετικά είδη ουίσκι χωρίς να ξοδέψετε μια ολόκληρη περιουσία.

4. Έχε ανοιχτά και διαθέσιμα δύο-τρία διαφορετικά μπουκάλια τουλάχιστον στο μπαρ του σπιτιού σου και δοκίμαζε εναλλάξ από αυτά όποτε σου κάνει κέφι να πιεις ένα ποτάκι. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να εμπεδώσεις σταδιακά τις λεπτές διαφορές στις γεύσεις και στα αρώματα.

5. Ενημερωτικά, το ουίσκι δεν είναι μόνο για να το πίνεις. Βλέπεις, ελάχιστο από το συγκεκριμένο ποτό μπορεί να αναδείξει «άκοπα» ακόμη και την πιο «ταπεινή» σος σε κανονική «γκουρμεδιά». Μια έρευνα στο διαδίκτυο θα σου ανοίξει τα μάτια.

6. Από όλες αυτές τις συνταγέςπου κυκλοφορούν εκεί έξω, προτείνουμε να πειραματιστείς με το ριζότο μανιταριών. Αντί για λευκό κρασί ή βερμούτ, χρησιμοποίησε ένα σφηνάκι Glenfiddich 15 ετών. Η πλούσια, «γήινη» γεύση του θα αναδείξει το εν λόγω πιάτο σε μια εντελώς νέα, μοναδική γευστική εμπειρία.

7. Κάτι ανάλογο ισχύει, φυσικά, και για το ψητό κρέας από κυνήγι. Η γεύση ξηρών καρπών και η ελαιώδης υφή του Glenfidich «δένει» ιδανικά με την έντονη γεύση του κρέατος.

8. Πειραματίσου άφοβα με τα ποτήρια. Μόνο έτσι θα εμπεδώσεις για ποιο λόγο το εν λόγω ποτό, τελικά, πρέπει να πίνεται μόνο σε κοντό ποτήρι, απαραίτητα με χοντρό πάτο.

9. Αν δεν το γνώριζες, το ουίσκι πίνεται και ως απεριτίφ: βάλε ένα ποτήρι με μια μεζούρα από το αγαπημένο σου brand στην κατάψυξη και άφησέ το εκεί για ένα τέταρτο της ώρας. Αφού το βγάλεις, πρόσθεσε μια στάλα μεταλλικό νερό και μια «κορδέλα» από φλούδα λεμονιού. Το καλύτερο «ορεκτικό» πριν από ένα απολαυστικό γεύμα.

10. Για το τέλος, κράτα το εξής σημαντικό: Μην εμπιστεύεσαι «γνώστες» και «ειδικούς» παρά μόνο τις αισθήσεις σου και το προσωπικό σου γούστο. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να νιώθεις μειονεκτικά αν γουστάρεις το ιρλανδέζικο ουίσκι, τη στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι στην παρέα ορκίζονται αιώνια πίστη και υποταγή στο σκοτσέζικο.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Μεγάλη Πέμπτη: Η μέρα που οι κουζίνες παίρνουν “φωτιά”

Taste and Hospitality

Mousse chocolate από την Ελένη Κουμαντάνου

Taste and Hospitality

H αναγκαιότητα του hotel management στα μικρά, ανεξάρτητα, πολυτελή ξενοδοχεία

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!