Νέα Νεα της Αγορας

Θυσία η διασκέδαση…βγαλμένη από τις καλύτερες επιδόσεις του Γκέμπελ

Εύκολος στόχος των «διωκτών» του κορωνοϊού αποδεικνύεται ο τομέας της διασκέδασης, o οποίος δέχεται έναν απηνή πόλεμο. Τοποθετήθηκαν αδίκως στην κορυφή των συμμάχων του κορωνοϊού με αποτέλεσμα οι επιθέσεις εναντίον τους να είναι συνεχείς. Με προπαγάνδα βγαλμένη από τις καλύτερες επιδόσεις του Γκέμπελ, δημιουργούν εχθρικό κλίμα για τους χώρους αυτούς και τους διαχειριστές τους ασφαλώς.

Εδώ και δέκα μήνες, από την εμφάνιση της πανδημίας και την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων τα κέντρα διασκέδασης ειδικά και οι χώροι εστίασης έχουν στοχοποιηθεί στον μέγιστο βαθμό. Κάθε φορά που ανακοινώνονται μέτρα,αποτελούν πρώτο στόχο. Γενικώς και καθολικώς. Χωρίς διακρίσεις και διαβαθμίσεις.

Κλείνουν τα κέντρα διασκέδασης, λέει η κυβερνητική απανταχούσα. Χωρίς να ελέγξουν, να κατηγοριοποιήσουν και να δουν ότι πολλοί από τους χώρους αυτούς διατηρούν επίπεδα καθαριότητας και υγιεινής που δεν συναντάς ούτε στα καλύτερα σπίτια και σίγουρα πολύ καλύτερα επίπεδα από χώρους εργασίας, εργοστάσια, σχολεία ή άλλους εν ενεργεία χώρου. Δεν μπορούν να κατανοήσουν οι έχοντες την ευθύνη των αποφάσεων ότι όπως παντού, υπάρχουν κι εδώ οι καλοί και οι κακοί επαγγελματίες αλλά και χώροι με πρότυπα που ξεπερνούν κάθε απαίτηση και ενδεχομένως άλλοι υποδεέστεροι.

Ας μας πουν στη δεκάμηνη εκστρατεία πόσα τέτοια κέντρα έχουν καταγγείλει, αλλά και για ποιο λόγο. Μήπως οι καταγγελίες που σποραδικά ανακοινώνονται, αφορούν τυπικές παραβάσεις άλλων νομοθεσιών που δεν έχουν σχέση με τα επίπεδα καθαριότητας ή προφύλαξης έναντι του κορωνοϊού;

Αντί αυτά να δουν, να αντικρύσουν την πραγματικότητα, παρατηρούμε μια εκστρατεία κανιβαλισμού σε βάρος του κλάδου και ολοένα και αυστηρότερους περιορισμούς. Τι να κάνει ο ιδιοκτήτης του κέντρου την άδεια λειτουργίας μέχρι τις 10.30μμ όταν εκείνη είναι η ώρα που η μάζα εκείνων που θέλουν να ξεσκάσουν, θα βγει έξω. Ακόμα και οικογένειες με παιδιά, δεν βολεύει το ωράριο αυτό.

Θέτοντας αυτά ενώπιον των υπευθύνων, θέλουμε να τους επισημάνουμε ότι με τη στάση τους στραγγαλίζουν οικονομικά μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και οδηγούν στην εξαθλίωση πολλαπλάσιους εργαζόμενους με όλα τα κοινωνικά και άλλα προβλήματα που θα προκύψουν. Ήδη εδώ και δέκα μήνες οι άνθρωποι αυτοί παραμένουν χωρίς καμιά οικονομική ενίσχυση, τη στιγμή που μεγάλο μέρος των εξόδων παραμένει στην ημερήσια διάταξη.

Έτσι αύριο όταν η Κυβέρνηση θα έχει να αποφασίσει επιπρόσθετα μέτρα, να ξέρει πώς θα χειριστεί το θέμα, πού θα στραφεί και ποιους προσανατολισμούς να έχει.

Editorial: Νικολέτα Χρήστου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Οι Κύπριοι ανέθρεψαν την έννοια της φιλοξενίας…

Κάβο Γκρέκο: Η στιγμή κατεδάφισης των κεραιών (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Νέα συνεδρία Υπουργικού: «Συνοδευτικά και γαρνιτούρες» για διαχείριση της πανδημίας

1 σχολιο

ΦΑΝΟΣ+ΛΕΒΕΝΤΗΣ 03/11/2020 at 5:16 μμ

Ειναι καλό να ξεκαθαρίσουμε και να μην μπερδεύεται και ο κόσμος οτι ολα ειναι κέντρα αναψυχης , αναψυχη είναι να φας ενα καλο φαγητο να πιεις ενα καλο κρασι , ενα καφε , να ακουσεις μουσικη , να χορεψεις ,. να πας μια βολτα με μια βαρκα .να δεις μια παρασταση κλπ. Γενικά ότι κάνεις που σου προκαλει ευοφορία και ανάταση ψυχής και δεν ειναι το χομπι σου η μια καθημερινη σου υποχρεωση θεωρειται αναψυχή. Το γεγονος οτι τρωμε καθε μερα δεν ειναι αναψυχη , ουτε αν ξεκουραζομαστε απο μια κοπιαστικη θεωρειται αναψυχη .

Απαντηση

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!