Νέα Νεα της Αγορας

Ο λόγος στον Πρόεδρο για τις κρίσιμες ανακοινώσεις-Δραματικές ώρες

Στο λαό απευθύνεται με διάγγελμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, καθώς η Κύπρος βιώνει δραματικές ώρες λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, με τον αριθμό των κρουσμάτων καθημερινά είναι τριψήφιος και την διασπορά του ιού να είναι ανεξέλεγκτη.  
Του διαγγέλματος του Νίκου Αναστασιάδη, ακολουθεί διάσκεψη Τύπου του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου, ο οποίος θα εξηγήσει τα μέτρα που λήφθηκαν και θα απαντήσει σε διευκρινιστικές ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου θα δώσει συνέντευξη Τύπου αύριο, 5 Νοεμβρίου, στις 12.15μμ, στο Προεδρικό Μέγαρο (αίθουσα εκδηλώσεων), όπου θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα στήριξης της Απασχόλησης, λόγω των μέτρων που έχει λάβει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι προτάσεις που τέθηκαν στο τραπέζι ήταν οι ακόλουθες:

-Τηλεργασία σε ποσοστό 50%.

-Τηλεκπαίδευση στα Πανεπιστήμια και λειτουργία μόνο των εργαστηρίων.

-Αύξηση ελέγχων σε κλειστές δομές και οίκους ευγηρίας.

-Κλείσιμο χώρων εστίασης (εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες πιτσαρίες σνακ μπαρ κ.λπ.) μετά τις 10:30 το βράδυ σε όλες της Επαρχίες. Θα επιτρέπονται οι υπηρεσίες κατοίκον παράδοσης μετά τις 10:30.

-Απαγόρευση στις μετακινήσεις πολιτών μετά τις 11:00 το βράδυ μέχρι τις 5:00 το πρωί, σε όλες τις επαρχίες, εξαιρουμένων μετακινήσεων για έκτακτους ιατρικούς ή για σκοπούς εργασίας.

-Αναστολή όλων των απογευματινών αθλητικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων παιδιών κάτω των 18 ετών, όπως ποδόσφαιρο, χορός, μαθήματα κολύμβησης, πολεμικές τέχνες, θέατρο κ.λπ.

-Επιτρέπονται οι συναθροίσεις μέχρι 10 άτομα σε οικίες και άλλα ιδιωτικά και δημόσια υποστατικά, μόνο 6 άτομα σε κάθε κράτηση σε χώρους εστίασης.

-Ποδοσφαιρικοί αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

-Μείωση του αριθμού των ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις στα 150 άτομα.

Επιπρόσθετα, σε Λεμεσό και Πάφο, εξετάζεται το σενάριο να κλείσουν και άλλες επιχειρήσεις όπου υπάρχουν αρκετά άτομα, όπως για παράδειγμα είναι τα γυμναστήρια.

Reporter

Related posts

Ο πύργος της Ζήνας Κάνθερ ντε Τύρας παίρνει ζωή – (Βίντεο/ Φωτός)

Γνωρίστε το λαχανικό με την υψηλή διατροφική αξία

Taste and Hospitality

10 λόγοι για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας στην Κύπρο

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!