Νέα Νεα της Αγορας

Και όμως…υπήρξαν σκέψεις για ολικό κλείσιμο της χώρας (Δηλώσεις)

Σύμφωνα τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κυριάκου Κούσιου, αναφορικά με τις συζητήσεις που προηγήθηκαν των μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες, υπήρχε προβληματισμός για πολλά σενάρια. «Ακούστηκαν σκέψεις από ειδικούς και για ολικό lockdown. Όλες οι απόψεις των ειδικών, συνέκλιναν στο ότι έπρεπε να ληφθούν περισσότερα μέτρα απ’ αυτά που ήταν σε εφαρμογή».

Ο κ. Κούσιος σημείωσε ότι «Ο Πρόεδρος και ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκαν σε στοιχεία τα οποία οδήγησαν στη λήψη των συγκεκριμένων μέτρων. Δεν υπήρχαν πολλά περιθώρια, βάσει των στοιχείων που ανακοίνωσε χθες και ο ΠτΔ αναφορικά με την ιδιαίτερη επιδημιολογική εικόνα της Λεμεσού και της Πάφου. Θα έπρεπε να προστατευθούν πρωτίστως οι συμπολίτες μας που μένουν σε αυτές τις επαρχίες».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, είπε ότι στη σημερινή διάσκεψη τύπου των τεσσάρων Υπουργών, θα δοθούν διευκρινήσεις για διάφορα επί μέρους θέματα.

Για παράδειγμα το Υπουργείο Υγείας θα διευκρινίσει μεταξύ άλλων τους κλάδους, τους επαγγελματίες και τις εργασίες για τις οποίες θα επιτρέπονται μετακινήσεις.

Στη σημερινή διάσκεψη θα είναι παρόντες οι Υπουργοί Δικαιοσύνης, Υγείας, Εργασίας και ο Γεν. Διευθυντής. Είναι πιθανό σύμφωνα με τον κ. Κούσιο να είναι και ο Υπουργός Οικονομικών κ. Πετρίδης παρόν, ο οποίος έχει εκφράσει την πρόθεσή του να παρευρεθεί, σταθμίζοντας την σημαντικότητα της σημερινής διάσκεψης.

Για τα νέα σχέδια στήριξης από Υπ. Εργασίας

Ο κ. Κούσιος σημείωσε ότι τα νέα σχέδια στήριξης που θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Εργασίας, θα είναι στη λογική και την προσέγγιση όλων των προηγούμενων μέτρων. Ωστόσο θα είναι πιο εστιασμένα σε συγκεκριμένους κλάδους, επιχειρήσεις και επαγγέλματα

Η κυβέρνηση έχει δείξει, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, την προθυμία της να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στα πλαίσια των οικονομικών της δυνατοτήτων. “Αν δεν είχαμε το οικονομικό περίσσευμα λόγω της λελογισμένης διαχείρισης των προηγούμενων ετών θα είχαμε πρόβλημα. Ωστόσο οι πόροι της κυβέρνησης δεν είναι ανεξάντλητοι. Ακόμη όμως και με υπερβάσεις θα προσφερθεί στον κόσμο ότι δύναται η κυβέρνηση” ανέφερε.

Οι αντιδράσεις του κόσμου στα περιοριστικά μέτρα

Αναφορικά με τις αντιδράσεις από μερίδα του κόσμου, για τα περιοριστικά μέτρα, ο κ. Κούσιος δήλωσε πως “Ότι μέτρα και να πάρουμε, θα δεχτείς κριτική. Είναι λογικό. Υπάρχουν φορές που οι κριτικές στη βάση προσωπικών ή άλλων συμφερόντων ή θεμάτων είναι και εποικοδομητικές και προς την κατεύθυνση της διόρθωσης, υπάρχουν και άλλες φορές που δεν βασίζονται κάπου σοβαρά παρά μόνο στην αντανακλαστική αντίδραση”.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Aegean: Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζουν οι νέοι για τον τρόπο αξιοποίησης του Freedom Pass

Taste and Hospitality

Στους top προορισμούς για μόνιμη διαμονή η Κύπρος

Taste and Hospitality

H «απαγορευμένη» λευκή παραλία..(ΦΩΤΟΣ)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!