Νέα Νεα της Αγορας

Εξανεμίζονται οι ελπίδες για Χριστούγεννα… Ετοιμάζουν πλάνο

 

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον ερχομό των Χριστουγέννων που σίγουρα θα είναι διαφορετικά φέτος για όλους. Οι επιδημιολόγοι έβαλαν ήδη τέλος στην όποια συζήτηση για γιορτές όπως τις ξέραμε μέχρι σήμερα και η προσοχή στρέφεται τώρα στα μέτρα που θα είναι σε ισχύ κατά την περίοδο των εορτών. Στόχος, να γιορτάσουμε μεν μιας και όλοι το έχουμε ανάγκη, με προσοχή δε για να μην έχουμε αύξηση των λοιμώξεων.

Οι επιδημιολόγοι στήνουν ήδη τον δικό του «χάρτη» εισηγήσεων και την Τρίτη -κατά πάσα πιθανότητα- θα τον παρουσιάσουν στον Υπουργό Υγείας, όπως αναφερει το cyprus times. Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ λήγουν στις 30 Νοεμβρίου, οπότε αναμένεται ότι μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε ανακοινώσεις.

Βεβαίως πριν τη λήψη αποφάσεων θα αναλυθούν εκ νέου τα επιδημιολογικά δεδομένα και η όποια χαλάρωση για να επέλθει θα πρέπει να διαπιστωθεί ότι βγαίνουμε από την έξαρση του τελευταίου διαστήματος.

Αν και τίποτα δεν έχει «κλειδώσει» ακόμα, δεδομένο θεωρείται ότι τα Χριστουγεννιάτικα τραπέζια θα γίνουν φέτος με λιγότερα άτομα. Κάποιες σκέψεις γίνονται όσον αφορά τις δύο μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς για κάποια μικρή επιπλέον χαλάρωση ως προς το νυχτερινό κέρφιου, ίσως και για τον αριθμό των ατόμων.

Περιορισμοί αναμένεται να υπάρχουν και στον αριθμό των ατόμων που θα συμμετέχουν στις λειτουργίες.

Όσον αφορά τους χώρους εστίασης, αναμένεται να υπάρξει σταδιακή επαναλειτουργία στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, σε καμία περίπτωση όμως δεν αναμένεται να δοθεί λευκή επιταγή, καθώς αναμένεται να παραμείνουν περιορισμοί όσον αφορά το ωράριο λειτουργίας και βεβαίως τον αριθμό των ατόμων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιδημιολόγοι επεξεργάζονται σενάριο χαλάρωσης των αυστηρών περιορισμών που βρίσκονται σε ισχύ στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου και εφαρμογή ανά το παγκύπριο μέτρων που ισχύουν στις άλλες επαρχίες.

Τους επιδημιολόγους απασχολεί και το θέμα της καθόδου φοιτητών από το εξωτερικό στην Κύπρο για τις ημέρες των γιορτών.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η Carlsberg «ντυμένη» στα κόκκινα… συλλεκτική συσκευασία

H «απαγορευμένη» λευκή παραλία..(ΦΩΤΟΣ)

Taste and Hospitality

Λευκά ή καφέ αυγά είναι τα καλύτερα για τη διατροφή σου;

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!