Εφοδιαστική Αλυσίδα Παρουσίαση

Αγία Μαύρη: «Προσεκτικό» το κάθε μου βήμα σ’ αυτή τη θαυμαστή γη…(ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

«Μ’ αρέσει μόνη να βαδίζω σε μονοπάτια με ορυζώνες κι αγριόχορτα τριγύρω, προσεκτικό το κάθε βήμα μου, καθώς γνωρίζω πως πατώ στη θαυμαστή τη γη. Τέτοιες στιγμές, η ύπαρξη είναι μια πραγματικότητα γεμάτη θάμβος και μυστήριο. Οι άνθρωποι συνήθως εννοούν θαύμα το να περπατάς στο νερό ή να πετάς στον αέρα. Όμως νομίζω πως το πραγματικό θαύμα είναι να περπατάς πάνω στη γη. Κάθε μέρα παίρνουμε μέρος σ’ ένα θαύμα, που ούτε καν αναγνωρίζουμε: γαλανός ουρανός, άσπρα σύννεφα, πράσινα φύλλα και τα λαμπερά, όλο περιέργεια μάτια ενός παιδιού -τα δικά μας μάτια. Όλα είναι ένα θαύμα»…και αυτή είναι η μεγαλύτερη μου αλήθεια μέσα από τα λόγια του αγαπημένου ακτιβιστή, δάσκαλου και συγγραφέα του Βιετναμέζου μοναχού Thích Nhất Hạnh.

Ακριβώς έτσι αισθάνθηκα χθες. Βαδίζοντας σε δρομάκια με τον ήλιο να με χτυπάει σαν χάδι…και δεκάδες φθινοπωρινά χρώματα γύρω μου. Βρισκόμουν στο Κοιλάνι, σ’ ένα από τα  Κρασοχώρια της περιοχής Λεμεσού, ένα από τα πιο φημισμένα χωριά με πλούσια μακρόχρονη ιστορική παράδοση και πολιτιστική κληρονομιά.

«Με αυτά και με’ κείνα», το τελευταίο διάστημα η φύση μου είχε λείψει. Είχα προγραμματίσει στο πλαίσιο δημοσιογραφικής αποστολής να βρεθώ στο πιο μικρό οινοποιείο της Κύπρου μετά από πρόσκληση, σε «κάποια φάση», σε «κάποια στιγμή», «όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες» και άλλες δύο χιλιάδες «δικαιολογίες» που μας σερβίρουν καθημερινά μέσα από την ειδησιογραφία κάνοντας με να νοιώθω σαν εκκρεμές λες και η  μέρα μου εξαρτάται από «ένα διάταγμα».

Αθλητικά παπούτσια, ψηλό κότσο το μαλλί και φόρμες λες και βγήκα από μια ταινία της δεκαετίας του ’80…Οδηγίες για το πώς θα βρεθείτε στο Κοιλάνι θα ήταν καλό να συμβουλευτείτε το Gps…Προσωπικά μπήκα από τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού (μην χαθώ).

Το εκκλησάκι της Αγίας Μαύρης θα το συναντήσετε λίγο πριν την είσοδο του χωριού και το πλατάνι που θα δείτε κάτω από αυτή έχει ηλικία 1200 ετών. Προχωρώντας  προς το οινοποιείο της Αγίας Μαύρης, το οποίο ήταν το πρώτο οινοποιείο που έχει συσταθεί στο χωριό. Ουσιαστικά είναι το πρώτο μικρό οινοποιείο της Κύπρου με έτος ίδρυσης το 1983. Πολυβραβευμένο οινοποιείο «Το Μοσχάτος» του 2007 στον διαγωνισμό των καλύτερων μοσχάτων του κόσμου Muscats du Monde  στην Γαλλία όπου πήρε το μεγάλο χρυσό με κατάταξη πρώτο στον κόσμο.

Το 2014 το Μοσχάτος πήρε χρυσό με κατάταξη στα 6 καλύτερα του κόσμου και Μεγάλο χρυσό στην Κύπρο και Γερμανία. Η παραγωγή του οινοποιείο φτάνει τα  60,000  μπουκάλια τον χρόνο.

Ξεκίνησα να ταξιδεύω και να τριγυρίζω στις ομορφιές της περιοχής. Συνηθισμένη, πλέον από τις  λοξές ματιές των κατοίκων «τίνος είσαι εσύ», χανόμουν, γαληνεύοντας τη ψυχή μου…

Επικοινωνώ τηλεφωνικώς με τον ιδιοκτήτη και του επιβεβαιώνω ότι το ρεπορτάζ για το οινοποιείο Αγία Μαύρη θα πάρει σύντομα τη θέση που του αξίζει στο Taste and Hospitality….

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Perrier – Νέα γεύση Pink Grapefruit

Taste and Hospitality

Ελιές: Τα σημαντικά οφέλη τους στη υγεία μας

Taste and Hospitality

Ξηροί καρποί – Oι καρποί της ζωής

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!