Νέα Νεα της Αγορας

Κλειδώνει η Κύπρος…Μετακινήσεις με sms

Συνάντηση με την επιδημιολογική ομάδα θα έχει στις δύο και τριάντα ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.  

Στο τραπέζι θα βρεθούν όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προς ανάσχεση της  εξάπλωσης με τον προβληματισμό να εστιάζεται στις δυνατότητες που υπάρχουν για ένα ολικό lockdown στην Κύπρο. Επί του συγκεκριμένου πάντως υπάρχουν σύμφωνα με πληροφορίες διαφορετικές απόψεις.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, κατά τη συνεδρία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 14:30 μέσω τηλεδιάσκεψης, θα τεθούν νέες προτάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας υπό το φως της μέχρι στιγμής επιδημιολογικής εικόνας, ενώ θα εξεταστεί το ενδεχόμενο της επέκτασης των περιοριστικών μέτρων, υπό τη μορφή ενός γενικού lockdown.

Περιορισμός και στις μετακινήσεις

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες το σενάριο της αυστηροποίησης των μέτρων θεωρείται πλέον δεδομένο, με τα μέλη της επιστημονικής ομάδας να προτείνουν έναν τύπο γενικού lockdown, που θα περιλαμβάνει και περιορισμό στις μετακινήσεις, με ενδεχόμενη την επαναφορά του sms.

Αύριο  τα μέλη της επιδημιολογικής αναμένεται να έχουν νέα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό, όπου και θα κατατεθούν όλες οι απόψεις.  

Το Υπουργικό αναμένεται να συνέλθει την Πέμπτη οπόταν και αναμένονται οι τελικές αποφάσεις και η ανακοίνωση των μέτρων.

Με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή δύο είναι τα κυρίαρχα σενάρια:

Σενάριο 1: Ολικό lockdown ανάλογο μες αυτό που έγινε το Μάρτη και τον Απρίλη. Σε αυτή περίπτωση κλείνει και το λιανικό εμπόριο και επανέρχεται η διακίνηση με sms στο 8998

Σενάριο 2:Να συνεχίσουμε με τα μέτρα που υπάρχουν αυτή την στιγμή με κάποια επιπρόσθετα μέτρα χωρίς ωστόσο να κλείσει εντελώς το λιανικό εμπόριο στην Κύπρο. Σε αυτή την περίπτωση αναμένεται  να επιβληθούν επιπλέον περιορισμοί στις μετακινήσεις χωρίς όμως αποστολή sms.

Σε αυτό το ενδεχόμενο κλείνουν κομμωτήρια και ινστιτούτα αισθητικής.

Προβληματισμός υπάρχει επίσης και σε σχέση με τα σχολεία καθώς οι επιδημιολόγοι θεωρούν ότι πρέπει να μην ανοίξουν με φυσική παρουσία των μαθητών. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο όμως υπάρχουν σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ενστάσεις από το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας που θεωρεί ότι τα προβλήματα που θα προκληθούν θα είναι μεγάλα.

Mε πληροφορίες: omega

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Υπόθεση “Nava”: Aρχίζει η εκδίκαση των 9 υποθέσεων του νυκτερινού μαγαζιού στον Πρωταρά

Taste and Hospitality

Ανακοινώνει το πρόγραμμά για τους προορισμούς του καλοκαιριού η Cyprus Airways

Taste and Hospitality

Περισσότερα από έξι εκατομμύρια κιλά χαλούμι σε αποθήκες!

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!