Εφοδιαστική Αλυσίδα Παρουσίαση

Heaven Hill Distilleries

Το αυθεντικό όνομα του αποστακτηρίου είναι ‘Old Heavenhill Springs’ και ιδρύθηκε το 1935 από μια ομάδα επενδυτών, ανάμεσα στους οποίους ήταν και οι αδελφοί Shapira, David, Ed, Gary, George και Mose. Η ποτοαπαγόρευση είχε μόλις αρθεί και έτσι όλοι μαζί αποφάσισαν να ανοίξουν την αγορά του Bourbon και των υπόλοιπων αμερικάνικων ουίσκι.

Κατά την διάρκεια της δεκαετίας του ’90, το Heaven Hill ανέπτυξε το portfolio του και αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στην παραγωγή και επιπλέον αποσταγμάτων όπως το gin, η βότκα και τα λικέρ.

Σήμερα, το Heaven Hill αποτελεί το μεγαλύτερο ανεξάρτητο, οικογενειακό αποστακτήριο των ΗΠΑ, ενώ επιπλέον λέγεται πως είναι o 6ος μεγαλύτερος προμηθευτής αποσταγμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, και το 2ο μεγαλύτερο σε στοκ παλαιωμένων bourbon, μιας και στην κατοχή του βρίσκονται περισσότερα από 1 εκατομμύριο βαρέλια.

Το Heaven Hill παραμένει ένα ανεξάρτητο αποστακτήριο το οποίο συνεχίζει να χειρίζεται η οικογένεια Shapira.

O Joseph L. Beam, πρώτος ξάδελφος του διάσημου αποσταγματοποιού Jim Beam, ήταν ένας από τους ιδρυτές του Heaven Hill το 1935. Ο Joe Beam ήταν ο πρώτος του Master Distiller, ενώ στην ίδια θέση παραμένουν οι απογονοί του, αρχικά ο Parker Beam και στην συνέχεια ο γιος του, Craig Beam ο οποίος είναι ο σημερινός Master Distiller.

Στις 7 Νοεμβρίου 1996, μία καταστροφική πυρκαγιά είχε σαν αποτέλεσμα να εξαφανιστούν περισσότερα από 90.000 βαρέλια bourbon. Οι εγκαταστάσεις είχαν καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς.

Για αρκετά χρόνια, η εταιρία στήριζε την παραγωγή της στα γειτονικά αποστακτήρια όπως εκείνο της Brown-Forman και του Jim Beam, ενώ το 1999 αγόρασαν τελικά το ιστορικό αποστακτήριο Bernheim στο Louisville.

Η ζύμωση και η απόσταξη του Heaven Hill, πλέον γίνεται σε νέο αποστακτήριο, ενώ η παλαίωση και η εμφιάλωση συνεχίζουν να πραγματοποιούνται στο ίδιο σημείο, στο Bardstown.

Αντιπρόσωπος των προϊόντων Heaven Hill στην Κύπρο είναι η εταιρεία Hartziotis TradingLTD

Η Hartziotis Trading είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1983 ως εταιρεία εισαγωγής και διανομής. Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της εταιρείας αποτελείται από εξαιρετικές μάρκες. Στην Hartziotis Trading καταφέρανε να δημιουργήσουν έναν οργανισμό που είναι ικανός να προσαρμοστεί στις καθημερινές προκλήσεις του δυναμικού περιβάλλοντος της αγοράς τροφίμων και ποτών στην Κύπρο. Σε καθημερινή βάση εστιάζουν τις προσπάθειές τους στην ικανοποίηση των αναγκών των πελατών μέσω της ποιότητας της υπηρεσίας και της υποστήριξης που παρέχουνε.

Προμηθευτείτε τα προϊόντα στο Basket Of Taste στην ιστοσελίδα του Taste and Hospitality :

Elijah Craig Barrel Proof 12YO Bourbon Whisky 70cl

Το να πιείτε το Barrel Proof είναι να δοκιμάσετε το Bourbon στην πιο αγνή του μορφή: κομμένο, κατευθείαν από το βαρέλι και χωρίς φιλτράρισμα. Κάθε μπουκάλι φέρει ετικέτα στο χέρι με τον μοναδικό αριθμό απόδειξης και παρτίδας. αλλά η μύτη, η γεύση και το φινίρισμα είναι καθαρά Elijah Craig.

€93.50 (with VAT)

Elijah Craig Small Batch Bourbon Whiskey 70cl

Το βραβευμένο Bourbon που ξεκίνησε τα πάντα. Η υπογραφή μας Small Batch οφείλει το ξεχωριστό ζεστό μπαχαρικό και τη λεπτή γεύση του καπνού στα επίπεδα 3 δρύινα βαρέλια. Χειροποίητα από τους Master Distillers μας, είναι αγαπημένο των γνώστες του Bourbon και των απλών ανεμιστήρων ουίσκι.

€35.50 (with VAT)

Evan Williams Black Bourbon Whiskey 70cl

Μια δημοφιλής μάρκα μπέρμπον από το Κεντάκι των ΗΠΑ, όπου παράγεται από το 1783. Πλούσιο με βανίλια και καραμέλα στη μύτη που συνεχίζει στον ουρανίσκο, παράγεται από την εταιρεία Heaven Hill στο Κεντάκι.

Μύτη: Μήλα καραμέλας, δυόσμο, μαύρο πιπέρι. Μια ελαφριά υπόδειξη του καλαμποκιού κάθεται στο παρασκήνιο. Ένα ελαφρώς πικάντικο λάκτισμα του γαρίφαλου.

Ουρανίσκο: Σταφίδες και καρύδια. Κρεμώδης βανίλια στον πυρήνα, με μια υπόδειξη της φυτικής βελανιδιάς. Πορτοκαλί λάδι Zesty.

Φινίρισμα: Αρκετά πικάντικο, με ξηρές νότες από φλοιό κανέλας και κουκουνάρι.

€19.30 (with VAT)

Rittenhouse Straight Rye Whisky 70cl

Το Rittenhouse Straight Rye Whisky έχει ένα ιστορικό παρελθόν με μια κληρονομιά που τιμά τη διάσημη πλατεία Rittenhouse της Φιλαδέλφειας. Το εμφιαλωμένο-in-Bond, το σημερινό Rittenhouse φέρνει τη διακριτή, πικάντικη γεύση που συνδέεται από καιρό με τη μάρκα. Το Rittenhouse είναι το ουίσκι Rye της επιλογής τόσο για τους mixologists όσο και για τους λάτρεις του ουίσκι και απολαμβάνει μια αναγέννηση καθώς τα κοκτέιλ ανακτούν τη δημοτικότητά τους.

Το εμφιαλωμένο σε Bond σημαίνει ότι το ουίσκι κατασκευάστηκε σε ένα απόσταγμα, από έναν οινοπνευματοποιό σε μια περίοδο απόσταξης, ηλικίας για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια σε μια ομοσπονδιακή αποθήκη και εποπτεία αποθήκης, και εμφιαλώθηκε σε 100 proof (50% ABV).

€32.50 (with VAT)

Burnett’s London Dry Gin 100cl

Το Burnett’s Gin κατασκευάστηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία πριν από περισσότερα από 200 χρόνια. Ακόμα αποστάζεται και παράγεται σύμφωνα με την αρχική συνταγή που ιδρύθηκε το 1770 από τον Sir Robert Burnett.

Το Burnett’s Gin είναι ένα αληθινό αποσταγμένο ξηρό τζιν στο Λονδίνο. Τα αποστάγματα και τα επιλεγμένα βοτανικά αποστάζονται μαζί για να αποδώσουν μια ξεχωριστή γεύση.

€12.75 (with VAT)

Lunazul Blanco Tequila 70cl / Lunazul Reposado Tequila 70cl

Η Lunazul Tequila είναι υπερήφανη καλλιεργημένη, αποσταγμένη και εμφιαλωμένη με 100% Blue Agave στο αποστακτήριο Tierra de Agaves στο Tequila, Jalisco, Μεξικό. Ο Tierra de Agaves ιδρύθηκε το 2002 από τον Francisco Beckmann, πρώην συνιδιοκτήτη του Jose Cuervo, για να επιδιώξει τον προσωπικό του στόχο να παράγει τις καλύτερες τεκίλες μικρών παρτίδων στον κόσμο. Η οικογένεια Beckmann έχει πάνω από 200 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή τεκίλα και διευθύνεται τώρα από τον Jorge Beckmann, ο οποίος εκπροσωπεί την 8η γενιά, συνεχίζοντας το πάθος και την αφοσίωση της οικογένειάς του. Η οικογένεια Beckmann είναι η παλαιότερη και πιο αντιπροσωπευτική δυναστεία από τη βιομηχανία Tequila.

Κάθε μία από τις ποικιλίες Lunazul, Blanco και Reposado είναι χειροποίητες και ριζωμένες στην παράδοση. Το Lunazul είναι προσιτή πολυτέλεια – μια μικρή παρτίδα, 100% αγαύη, σούπερ premium premium τεκίλα που πωλείται σε εξαιρετική τιμή.

€19.50 (with VAT)
€19.50 (with VAT)

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η Bacardi κυκλοφορεί το Bombay Sapphire Sunset περιορισμένης έκδοσης

Taste and Hospitality

Limoncello : Το Ιταλικό Απεριτίφ που έχει γίνει ένα «κοινωνικό τελετουργικό»

Taste and Hospitality

Ο πρώτος ταξιδιώτης στο νησί και ο «Βασιλιάς των Ξενοδοχείων» (ΦΩΤΟΣ/ΒΙΝΤΕΟ)

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!