Νέα Νεα της Αγορας

Το Ισραήλ είναι η χώρα που θα προμηθεύσει την Κύπρο με ιατρική κάνναβη

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που δημοσίευσε πριν από μερικούς μήνες ότι το Ισραήλ είναι η πιθανότερη χώρα που θα προμηθεύσει την Κύπρο με ιατρική κάνναβη. Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα (4/2/21) ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ιατρικών προϊόντων κάνναβης του Ισραήλ, Panaxia Global, επιλέχθηκε από την κυπριακή κυβέρνηση, προκειμένου να προμηθεύσει τη χώρα με έλαια υψηλής ποιότητας που έχει αναπτύξει με την επωνυμία «Panaxir», για ασθενείς που χρησιμοποιούν ιατρική κάνναβη.

Τους τελευταίους μήνες, οι συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης της Κύπρου και της Panaxia Global βρίσκονταν σε εξέλιξη και προχθές η εταιρεία έλαβε τελική έγκριση για παραγγελία και άδειες εισαγωγής για τα προϊόντα της. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Panaxia θα εξάγει αρχικά δύο τύπους ελαίου ιατρικής κάνναβης σε διαφορετικές συγκεντρώσεις από τη σειρά premium, τα οποία παράγονται σύμφωνα με τις απαιτήσεις της EU-GMP και σύμφωνα με αυστηρά φαρμακευτικά πρότυπα. Στο μέλλον, προστίθεται, θα εξεταστεί η δυνατότητα επέκτασης του φάσματος των προϊόντων.

Ο Δρ Dadi Segal, Διευθύνων Σύμβουλος της Panaxia Global, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με τον γείτονά μας, την κυβέρνηση της Κύπρου, η οποία μας επέλεξε να παρέχουμε ιατρικά προϊόντα κάνναβης για ασθενείς σε όλη τη χώρα. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό επίτευγμα για εμάς, γιατί είναι μια πραγματική έκφραση εμπιστοσύνης από το μια Ευρωπαϊκή κυβέρνηση που επιλέγει προϊόντα Panaxia για τη θεραπεία της οι πολίτες. Η καλή θέληση που κερδίζουμε από προσφορές αυτού του τύπου θα ανοίξει πόρτες και άλλες χώρες και διευκολύνουν τη διείσδυση πρόσθετων αγορών.

Η ιατρική κάνναβη στην Κύπρο

Οι κανονισμοί περί ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών (φαρμακευτική κάνναβη) εγκρίθηκαν στην Κύπρο στις 6 Μαρτίου 2019, αλλά δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί. Από το 2016 και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η κυβέρνηση της Κύπρου έχει επιτρέψει τη χρήση κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς και έχει επιτρέψει στους ασθενείς να αγοράζουν ιατρικά προϊόντα κάνναβης απευθείας από τα φαρμακεία, με την επιφύλαξη της προσκόμισης ιατρικής συνταγής, μετά από έγκριση του υπουργού Υγείας. Η κύρια ένδειξη για την οποία η ιατρική κάνναβη συνταγογραφείται στην Κύπρο είναι ο καρκίνος.

Σχετικά με την Panaxia

Η Panaxia Labs Israel Ltd είναι δημόσια εταιρεία, εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ (TASE). Είναι ο μεγαλύτερος  κατασκευαστής και διανομέας προϊόντων κάνναβης στο Ισραήλ και ο πρώτος που έλαβε την έγκριση του Ισραηλινού Υπουργείου Υγείας για την κατασκευή φαρμακευτικών προϊόντων με βάση την κάνναβη (σύμφωνα με την οδηγία IMC-GMP), για εμπόριο και εξαγωγή ιατρικής κάνναβης και των προϊόντων της στην Ευρώπη. Η εταιρεία κατασκευάζει πάνω από 30 φαρμακευτικά προϊόντα με βάση την κάνναβη.

Η Panaxia είναι θυγατρική του Segal Pharma Group, που ανήκει στην οικογένεια Segal και ιδρύθηκε πριν από σαράντα χρόνια. Η εταιρεία κατασκευάζει πάνω από 600 διαφορετικά φαρμακευτικά προϊόντα που διανέμονται σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Mύκονος: Kάνει τα στραβά μάτια στον κοροναϊό – Eπαύλεις μετατρέπονται σε prive-bar

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας είναι…κανονικός άνθρωπος που πίνει μπύρες με τους φίλους της

Taste and Hospitality

Yπηρεσία Θύρας: Κυνηγοί αυτά πρέπει να γνωρίζετε!

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!