Διοίκηση Πρόσωπα

Γιώργος Ιωάννου – CEO της Lanitis Entertainment: Αυτή είναι φιλοσοφία των Carob Mill Restaurants

Ο χώρος της εστίασης είναι από τους πρώτους κλάδους που πλήγηκαν από την κρίση της πανδημίας. Καθώς πλησιάζει ο καιρός χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων και η μέρα που τα αγαπημένα μας εστιατόρια θα ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους, ο κ. Γιώργος Ιωάννου CEO Lanitis Entertainment «ανοίγει τα χαρτιά» του για το «μετά» , αλλά τη φιλοσοφία των Carob Mill Restaurants που τόσο αγκάλιασε ο κόσμος, σε μια αποκλειστική και αποκαλυπτική συνέντευξη.

Draught Microbrewery

Ο κ. Ιωάννου είναι κάτοχος του πτυχίου B.A. στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λουιζιάνα των ΗΠΑ. Εργάστηκε για σειρά ετών σε διαφορετικά τμήματα και βαθμίδες της ιεραρχίας σε πολυτελή ξενοδοχεία της Κύπρου και της Αμερικής, καθώς και σε άλλες εταιρίες του ευρύτερου τομέα αναψυχής και διασκέδασης. Την περίοδο 2008 – 2017, για 9 χρόνια, κατείχε τη θέση του Γενικού Διευθυντή του ξενοδοχείου Le Meridien Limassol Spa & Resort. Από το 2017 εντάχθηκε στον Όμιλο Λανίτη και σήμερα κατέχει τη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή (CEO) της Lanitis Entertainment. Η Lanitis Entertainment είναι θυγατρική του Ομίλου Λανίτη και εταιρία management η οποία διοικεί και διαχειρίζεται τα εστιατόρια και χώρους εκδηλώσεων της Carob Mill Restaurants καθώς και το Fasouri Watermania Waterpark.

Πως βιώνετε τις μέρες της καραντίνας ως επιχείρηση;

Η περίοδος της καραντίνας  είναι μία πρωτόγνωρη και οδυνηρή εμπειρία για όλο τον κόσμο, αλλά ειδικότερα για τον κόσμο που δραστηριοποιείται στον τομέα της εστίασης είναι ακόμα πιο δύσκολη, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων και των εργαζομένων δεν εργάζεται και δεν βρίσκεται στους χώρους εργασίας τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πράγμα που δημιουργεί τόσο ουσιαστικά προβλήματα λόγω των μειωμένων εισοδημάτων, όσο και κοινωνικά προβλήματα λόγω της αβεβαιότητας και της έλλειψης σχεδιασμού για το μέλλον.

Karatello Taverna

 Έχετε κάνει σκέψεις για αλλαγές της φιλοσοφίας και στρατηγικής της επιχείρηση σας πέρα από αυτές που θα είναι ενδεχόμενος υποχρεωτικές από το νόμο;

Η φιλοσοφία παραμένει πάντα η ίδια. Διαχρονική προσήλωση στον πελάτη και στην εμπειρία που του προσφέρουμε, με τα ψηλότερα επίπεδα εξυπηρέτησης και ποιότητας. Αυτό που αλλάξαμε στη στρατηγική μας είναι ο βαθμός ευελιξίας και προσαρμοστικότητας στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες αγοράς και εργασίας. Επίσης, βάλαμε σε προτεραιότητα όλα αυτά που χρειάζονται για την προστασία και ασφάλεια της υγείας τόσο των πελατών μας όσο και του προσωπικού μας.

 Πόσο αισιόδοξος είστε για την ανάκαμψη και το μέλλον του τομέα της εστίασης;

Ο τομέας της εστίασης στην Κύπρο, είναι άμεσα ή έμμεσα συνυφασμένος με την πορεία του τουρισμού. Επομένως η ανάκαμψη του τομέα μας θα πορευθεί παράλληλα και με την πορεία της τουριστικής αγοράς. Επίσης, θα εξαρτηθεί και από την γενικότερη οικονομική κατάσταση του τόπου μας και την πορεία που θα ακολουθήσει η οικονομία μας. Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο μέλλον του τομέα μας, αλλά δυστυχώς δεν έχω την ίδια αισιοδοξία για το βραχυπρόθεσμο μέλλον, δηλαδή για την φετινή χρονιά και την επόμενη.

Εστιατόριο Artima

Με την κρίση που περάσαμε μετά το «κούρεμα» και την πανδημία αλλάξαν οι συνήθειες του κόσμου σ’ ότι αφορά στις απαιτήσεις του κοινού;

Μετά το κούρεμα του 2013 και την οικονομική κρίση που ακολούθησε και πιο πρόσφατα λόγω και της πανδημίας, ο πελάτης έγινε πιο επιλεκτικός και πιο απαιτητικός για αυτό που του προσφέρεται. Επίσης, έγινε πιο προσεκτικός τόσο γι’ αυτό που ζητά, όσο και για αυτό που πληρώνει.

 Tι είναι αυτό που θεωρείτε ότι σας κάνει να ξεχωρίζετε από τον ανταγωνισμό;

Πιστεύω είναι ένας συνδυασμός παραγόντων που τοποθετεί τα εστιατόρια της Carob Mill Restaurants στην κορυφή της προτίμησης των πελατών μας και μας διατηρεί εκεί για χρόνια. Είναι η διαχρονική έμφαση που δίνουμε στην ποιότητα του φαγητού και της εξυπηρέτησης, είναι η ολοκληρωμένη εμπειρία που απολαμβάνει ο πελάτης στα εστιατόρια μας λόγω του χαρακτήρα των εστιατορίων και της περιοχής του μεσαιωνικού κάστρου και τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό είναι η ανθρώπινη προσέγγιση από το προσωπικό μας πράγμα που δημιουργεί μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας.

Tι περιλαμβάνουν τα μελλοντικά σας σχέδια;

Όπως σας ανάφερα και πιο πάνω οι επιχειρήσεις στην περίοδο της πανδημίας θα πρέπει να είναι σε διαρκή εγρήγορση και να ενεργούν με ευελιξία και άμεση προσαρμοστικότητα στις νέες μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς. Επομένως και εμείς στην Carob Mill Restaurants προσαρμόσαμε τα άμεσα μελλοντικά μας σχέδια στις νέες διαμορφούμενες ανάγκες της αγοράς, δίνοντας έμφαση στην διαρκή οργάνωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών Delivery και Take Away για να μπορούμε ανά πάσα στιγμή να προσφέρουμε τα αγαπημένα πιάτα των εστιατορίων μας στο χώρο του σπιτιού ή της εργασίας των πελατών μας. Στην προσπάθεια μας αυτή χρησιμοποιούμε σε μεγάλο βαθμό την τεχνολογία, επανασχεδιάζοντας την ιστοσελίδα μας και σχεδιάζοντας και χρησιμοποιώντας τη δική μας on-line delivery πλατφόρμα. Επίσης, είμαστε στο τελικό στάδιο σχεδιασμού και κατασκευής της δικής μας Mobile App (εφαρμογής). Ακόμη συνεργαζόμαστε με τις κορυφαίες πλατφόρμες διανομής φαγητού (foody και bolt).

Εστιατόρια Carob Mill Aerial Photo

 Ποια θεωρείτε πως πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά ενός ηγέτη στο χώρο της εστίασης, ώστε να μπορεί να εμπνεύσει το προσωπικό του;

Πιστεύω ότι για να μπορέσει κάποιος να ηγηθεί μιας ομάδας επαγγελματιών στο χώρο της εστίασης πρέπει πρώτα απ’ όλα να κατέχει καλά και σφαιρικά το αντικείμενο και να διαθέτει την κατάλληλη εμπειρία στις εργασίες όλων των βαθμίδων της ιεραρχίας. Επίσης πρέπει να καταφέρνει να ισορροπεί μεταξύ της ανθρώπινης προσέγγισης στις ανάγκες της ομάδας και ταυτόχρονα να επιτυγχάνει την πειθαρχία στους κανονισμούς και ανάγκες μιας δουλειάς που έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση. Τέλος θα πρέπει να κατορθώνει να μεταδίδει τους καθημερινούς αλλά και πιο μακροχρόνιους στόχους της εταιρίας, μέσω του σεβασμού και της κατανόησης και όχι μέσω του εξαναγκασμού.   

CarobMill, 8 εστιατόρια με τεράστια επιτυχία στο χώρο της εστίασης. Πόσο εύκολο είναι να «ελέγξετε» το κάθε ένα από αυτό;

Η ευκολία ή δυσκολία στον έλεγχο και διεύθυνση όλων των εστιατορίων και άλλων χώρων της εταιρίας εξαρτάται από το βαθμό επιτυχίας στη δημιουργία στη σωστής ομάδας και εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού. Θα έλεγα ότι έχω την τύχη να συνεργάζομαι με σωστά, ηθικά, συνεργάσιμα και έμπειρα άτομα τα οποία αποτελούν μία καλή ομάδα η οποία διευκολύνει την δουλειά όλων μας.

Αν σας ζητούσαμε να μας πείτε ποια είναι η πιο καίρια θέση στον επισιτιστικό τομέα backoffice and frontoffice ποιες είναι;

Στο συγκεκριμένο τομέα, το μυστικό της επιτυχίας είναι το αποτέλεσμα της ομαδικής και συλλογικής προσπάθειας. Επομένως θα έλεγα ότι οι θέσεις εργασίας backoffice και frontoffice είναι εξίσου σημαντικές. Πρόκειται για μία διαδικασία-αλυσίδα η οποία έχει την ανάγκη της αρμονικής συνεργασίας και ορθής διεκπεραίωσης των διαδικασιών από την αρχή μέχρι το τέλος.

Αποκλειστικό

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Πώς να γίνεις καλύτερος hotel manager

Taste and Hospitality

Τα πάρτι των celebrities στα 70s! Οι φωτογραφίες!

Taste and Hospitality

WTTC: Bέλτιστες πρακτικές για τις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!