Νέα Νεα της Αγορας

Ανοίγει η εστίαση 1η Μαρτίου – Την ερχόμενη Πέμπτη το πλάνο των νέων χαλαρώσεων

Από την 1η Μαρτίου 2021, επιστήμονες, Υπουργείο Υγείας και Κυβέρνηση, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν με πολύ προσεκτικά βήματα στην άρση περιοριστικών μέτρων. Η επαναλειτουργία των χώρων εστίασης θα γίνει σε δύο φάσεις και με πολύ αργούς και σταθερούς ρυθμούς. 1η Μαρτίου θα λειτουργήσουν μόνο τα εστιατόρια και στις 16 Μαρτίου ο γενικότερος χώρος της εστίασης στον  οποίο περιλαμβάνονται οι καφετέριες και τα σνακ μπαρ.

Ωστόσο, η επαναλειτουργία του χώρου εστίασης θα είναι κάτω από πολύ αυστηρά πρωτόκολλα και περιορισμούς. Ενδεικτικό είναι σύμφωνα με πληροφορίες ότι τουλάχιστον μέχρι και τις 16 του ίδιου μήνα δεν θα επιτρέπεται η μουσική, ενώ προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί ως προς το κατά πόσο θα είναι σε θέση οι αρμόδιες υπηρεσίες να επιτηρήσουν την τήρηση των μέτρων στον γενικότερο χώρο της εστίασης. 

Σημαντική παράμετρο στην επαναλειτουργία των χώρων εστίασης, όπως αναφέρει η “Καθημερινή” αποτελεί το ωράριο λειτουργίας τους, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τους περιορισμούς στην κυκλοφορία των πολιτών. Σημειώνεται ότι, από πλευράς Υπουργείου Υγείας, θα αναζητηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα καταλήξουν στην χρυσή τομή, καθώς αν εξακολουθήσουν να ισχύουν οι υφιστάμενοι αυστηροί περιορισμοί στις μετακινήσεις, θα επηρεαστεί και η λειτουργία των εστιατορίων. Τότε, θα προκύψουν νέες αντιδράσεις, αφού αρκετές επιχειρήσεις του κλάδου δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν.

Η ανακοίνωση των μέτρων

Σύμφωνα με πληροφορίες του OMEGA μετατέθηκε για την Πέμπτη  η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά την ολοκλήρωση της οποίας θα γίνουν οι ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Μία ημέρα νωρίτερα, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατία θα δει στις 9 και τριάντα το πρωί την επιδημιολογική ομάδα και στη συνέχεια στις 11 και 15  θα γίνει η συζήτηση με τον Πρόεδρο, της επιδημιολογική ομάδας και τους αρχηγούς των κομμάτων.

Την προσεχή Δευτέρα ο Υπουργός θα έχει τηλεδιάσκεψη με την επιδημιολογική ομάδα στις  δύο το μεσημέρι.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Κύπρος: Η στήριξη σε 280.000 εργαζομένους και 60.000 επιχειρήσεις

Taste and Hospitality

Carrefour: Επιστροφή στην Αθήνα μετά από 5 χρόνια με εταιρικό σούπερ μάρκετ

Taste and Hospitality

Πάσχα: Ξεχνάμε φέτος το σούβλισμα στην εξοχή – Τι μπορούμε να ψήσουμε στο φούρνο

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!