Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Lordos Hotels: Διορισμός νέων μελών στο ΔΣ & ανασύνθεση Επιτροπών

Στον διορισμό τριών επιπρόσθετων μελών στο Διοικητικό της Συμβούλιο, καθώς και στην ανασύνθεση των Επιτροπών της, προχώρησε η Lordos Hotels.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στο ΧΑΚ, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας κατά την χθεσινή (17/2) συνεδρία του, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Διορισμών, διόρισε ως πρόσθετo μη εκτελεστικό, ανεξάρτητο μέλος του, τον κ. Χριστοφή Κουφάρη και ως πρόσθετα εκτελεστικά μέλη του τον κ. Μάριο Έλληνα, Γενικό Διευθυντή του Συγκροτήματος, και τον κ. Άδωνη Ηλία, Οικονομικό Διευθυντή του Συγκροτήματος.

Επιπρόσθετα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας κατά τη χθεσινή του συνεδρία, στη βάση των προνοιών του Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης, προχώρησε και στην ανασύνθεση των επιτροπών της Εταιρείας ως ακολούθως:

Επιτροπή Ελέγχου: Χριστοφής Κουφάρης (Μη Εκτελεστικός, Ανεξάρτητος διοικητικός σύμβουλος), Άρτεμις Ιωαννίδου Παντελίδου (Μη Εκτελεστικός, Ανεξάρτητος διοικητικός σύμβουλος), Ανδρέας Μαραγκός (Μη Εκτελεστικός, Ανεξάρτητος διοικητικός σύμβουλος), Γιώργος Λόρδος (Μη Εκτελεστικός, Μη Ανεξάρτητος διοικητικός σύμβουλος) και Θεοφάνης Ιωνίδης (Μη Εκτελεστικός, Μη Ανεξάρτητος διοικητικός σύμβουλος).

Επιτροπή Αμοιβών: Θωμάς Καζάκος (Μη Εκτελεστικός, Ανεξάρτητος διοικητικός σύμβουλος), Νέαρχος Ιωάννου (Μη Εκτελεστικός, Ανεξάρτητος διοικητικός σύμβουλος), Γεώργιος Κιαγιάς (Μη Εκτελεστικός, Ανεξάρτητος διοικητικός σύμβουλος), Αριάνα Λόρδου Αναστασιάδου (Μη Εκτελεστικός, Μη Ανεξάρτητος διοικητικός σύμβουλος) και Στέφανη Φοίβη Μιχαηλίδου (Μη Εκτελεστικός, Μη Ανεξάρτητος διοικητικός σύμβουλος).

Επιτροπή Διορισμών: Στέφανη Φοίβη Μιχαηλίδου (Μη Εκτελεστικός, Μη Ανεξάρτητος διοικητικός σύμβουλος), Νέαρχος Ιωάννου (Μη Εκτελεστικός, Ανεξάρτητος διοικητικός σύμβουλος), Θωμάς Καζάκος (Μη Εκτελεστικός, Ανεξάρτητος διοικητικός σύμβουλος), Θεοφάνης Ιωνίδης (Μη Εκτελεστικός, Μη Ανεξάρτητος διοικητικός σύμβουλος), Αριάνα Λόρδου Αναστασιάδου (Μη Εκτελεστικός, Μη Ανεξάρτητος διοικητικός σύμβουλος) και Γιώργος Λόρδος (Μη Εκτελεστικός, Μη Ανεξάρτητος διοικητικός σύμβουλος).

Το Who is Who των νέων μελών του ΔΣ

Σε ό,τι αφορά τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της, η Lordos Hotels έδωσε στη δημοσιότητα και σύντομα βιογραφικά τους.

Χριστοφής Κουφάρης

Ο Χριστοφής Κουφάρης γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1954. Αποφοίτησε από το London School of Economics το 1975 με πτυχίο B.Sc. (Econ) και στη συνέχεια εντάχθηκε στον οίκο Arthur Andersen & Co. στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Κύπρο, εντάχθηκε στην εταιρεία Kardex Systems Ltd ως Οικονομικός Διευθυντής από το 1981 έως το 1993. Παράλληλα εργάστηκε και υπηρέτησε στα Διοικητικά Συμβούλια του Ομίλου Νέμιτσας από το 1984 έως το 1990 και του ομίλου G.B. Investments Ltd από το 1985 έως το 1995.

Από το 1994 έως το 2009 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Kardex Overseas Region ως υπεύθυνος για τις αγορές ΜΕΑ και Far East, με ιδιαίτερη έμφαση στην επιχειρηματική ανάπτυξη των μεγάλων αναδυόμενων αγορών της Κίνας και της Ινδίας.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Εταιρειών Διεθνών Δραστηριοτήτων, C.I.B.A. από το 2002 έως το 2007, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Λεμεσού Ε.Β.Ε.Λ. από το 2003 έως το 2008, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων από το 2007 έως το 2011, μέλος της Επιτροπής Δανειστικών Επίτροπων από το 2012 έως το 2013, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Εποπτείας από το 2012 έως το 2014, Πρόεδρος του Σ.Τ.Λ. από το 2014 έως το 2016 και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Τάκης & Λουκή Νέμιτσας από το 2013 έως το 2020. Από το 2009 είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Euromanagement η οποία δραστηριοποιείται στο τομέα παροχής εταιρικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Είναι μέλος του I.C.A.E.W. και του Σ.Ε.Λ.Κ..

Μάριος Έλληνας

Ο Μάριος Έλληνας γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1965 και είναι νυμφευμένος και πατέρας δύο παιδιών. Σπούδασε Ξενοδοχειακά στην Ελβετία στο Hotel Management School ‘Les Roches’ όπου το 1988 έλαβε δίπλωμα στην Διοίκηση Ξενοδοχείων. Εργάστηκε σε διάφορα ξενοδοχεία στην Ελβετία και ακολούθως στις Βρυξέλλες στα πλαίσια της εκπαίδευσης του.

Το 1990 επέστρεψε στην Κύπρο και ξεκίνησε την καριέρα του στην Πάφο με την Cyprus Hotels. Στην συνέχεια εργάστηκε σε διάφορες διευθυντικές θέσεις σε εταιρείες του κλάδου όπως Capobay, Nissi Hotels, Louis Hotels και Aqua Sol. Τον Απρίλιο του 2016 προσλήφθηκε ως Γενικός Διευθυντής στο ξενοδοχείο Golden Bay στην Λάρνακα και τον Οκτώβριο του 2020 διορίστηκε Γενικός Διευθυντής του Συγκροτήματος Lordos Hotels (Holdings) Public Ltd.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.ΞΕ), καθώς επίσης και μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ταμείου Προνοίας Υπαλλήλων Ξενοδοχειακής Βιομηχανίας.

Άδωνης Ηλία

Ο Άδωνης Ηλία γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1963. Από το 1983 μέχρι το 1988 εργάστηκε στον τουριστικό τομέα και ακολούθως μετέβηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο για σπουδές όπου απέκτησε τον επαγγελματικό τίτλο του Εγκεκριμένου Λογιστή, ενώ το 1998 έγινε μέλος του CharteredAssociationofCertifiedAccountants. Από το 1998 είναι επίσης μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου.

Εργάστηκε στην Κύπρο και στο εξωτερικό σε διάφορα Ελεγκτικά Γραφεία. Είναι Οικονομικός Διευθυντής στον ξενοδοχειακό τομέα πέραν των 22 ετών. Από το 2000 εργάζεται στον Συγκρότημα της LordosHotels (Holdings) PublicLtd σαν Οικονομικός Διευθυντής.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

«Glamping» στην Κύπρο: Πάει στη Βουλή νομοσχέδιο για το νέο τουριστικό προϊόν

Taste and Hospitality

Celestyal Cruises: Ξεκίνησαν να πουλάνε κρουαζιερόπλοια – Δύσκολα τα πράγματα

700 έλεγχοι σ’ ένα 24ωρο: Μπαρ, εστιατόρια και καφενεία στην Πάφο δεν τήρησαν τα μέτρα

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!