Νέα Νεα της Αγορας

Μεγάλη υπόθεση τελικά, η τσίπα στον άνθρωπο – Πώς προκαλούν οι «chypre» επώνυμοι

Έκανα πολύ υπομονή για να κρατήσω το λόγο μου «κλειδωμένο» και να μην αναφερθώ σε πράγματα τα οποία θα προκαλούσαν την οργή του κόσμου. Ευτυχώς όμως άνθρωποι όπως οι chypre  influencers και γενικά όλοι αυτοί που έχουν εμμονή με τα social media, παρουσιαστές, ονομαζόμενες παρουσιάστριες, γυναίκες που με τις πράξεις τους έχουν δείξει «ένα τεράστιο φιλανθρωπικό έργο» για να γλιτώνουν φόρους, αυτές  που «παρακινούν» και εμπνέουν την άλλη μερίδα των γυναικών ότι μια τσάντα των 10,000 ευρώ είναι ο τρόπος να ελκύσεις άντρες, να ενταχθείς σ’ ένα «άλλο κόσμο» εκείνο της χλιδής – βασικά της καταχρεωμένης χλιδής ή της «χορηγίας» (ο νόων νοητών), έσπασαν την αλυσίδα της προκλητικότητας ανεβάζοντας φωτογραφίες με τις στιγμές χαλάρωσης. Και δεν φτάνει αυτό έχεις και τις εταιρίες που τους δίνουν δώρα εκατοντάδων ευρώ να τα μοστράρουν στα μούτρα μας. Λες και μόλις το δω θα τρέξω στο κατάστημα να πάρω ένα γαλατάκι, ένα ρολογάκι ή μια σοκολατιτσα που θα κάνει επίπεδη την κοιλιά μου. Οι υπόλοιποι να εκτελούμε 500 και.. διατάγματα που δεν έχουν νομική ισχύ, αλλά σεβόμαστε τους συμπολίτες μας και τους εαυτούς μας γιατί θέλουμε το συντομότερο να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας.

 Οι επιδραστικές προσωπικότητες του νησιού έχουν ξεφύγει…Πάρτι, εξορμήσεις, αναρτήσεις…χωρίς καμία ενοχή, χωρίςτσίπα. Αυτοί και αυτές που δεν στέκονται σε ουρές για τα rapid test και που οι εργοδότες τα παραδίδουν έξω από τους χώρους εργασίας για να μην ταλαιπωρούνται, τη στιγμή που άλλοι στέκονται σε ουρές με τα παιδιά τους αφού δεν έχουν που να τα αφήσουν.

Είμαι δημοσιογράφος εδώ και 25 χρόνια, έχω πασαπόρτι για μετακινήσεις. Μπορώ να «πασάρω» ότι θέλω αν με σταματήσουν στον δρόμο: «Πάω για ρεπορτάζ», «έχω συνέντευξη», «έχω οδοιπορικό». Έχω «παγώσει» τη δημοσιογραφική ύλη και αρκούμε σε ειδήσεις της ημέρας και με εκπομπές Live streming μόνο και μόνο γιατί το θεωρώ άκρως προκλητικό να σας «ταξιδέψω»  σε ένα κρασοχώρι, σε ένα βουνό ή μια παραλία….την ώρα που εσείς οι αναγνώστες μας βρίσκεται “υπο περιορισμό. Οι δικές μου μετακινήσεις περιορίζονται στα δύο sms, που με πολύ δυσκολία τα βγάζω πέρα, αφού οι υποχρεώσεις μου είναι πολλές δεδομένου ότι είμαι γυναίκα, μαμά και εργαζόμενη.

Πήρα τηλέφωνο στο 1474 να ρωτήσω αν μπορώ να πάρω μια κουβέρτα σε μια παραλία μαζί με τον γιο μου να κάτσω να πιώ καφέ και να φάει ένα σάντουιτς. Η απάντηση ήταν σαφώς αρνητική αφού ένα από τα διατάγματα προνοεί ανάμεσα σε άλλα μετακινήσεις μόνο για σωματική άσκηση. Mε ιατρικό ιστορικό που προνοεί ξεκούραση και μερικώς άθληση και ένα παιδί που για κάποιους ιατρικούς λόγους επιβάλλεται η δραστηριότητα εκτός σπιτιού, τον κρατάω «στο καταφύγιο» και παρά τις ιατρικές διαβεβαιώσεις δεν τις κάνω χρήση γιατί «παίζει» και το ενδεχόμενο να πέσω σε αστυνομικό με υπέρμετρο ζήλο που μόνο χειροπέδες δεν θα μου περάσει μπροστά στο παιδί.

Τα επίπεδα των «αυξημένων κρουσμάτων» μάλλον είναι κατά χιλιάδες και μετρούνται ΜΟΝΟ με iq test.

Αν θέλουμε να δούμε τι συμβαίνει γύρω μας πραγματικά, αυτός ο “θόρυβος” που κάνετε είναι αχρείαστος και όσοι στοχεύουν κορυφές καλά κάνουν να κοιτάξουν  τα υπόγεια ρεύματα που συσσωρεύουν δυνάμεις αθόρυβα και είναι έτοιμες να εκραγούν.

Editorial: Νικολέτα Χρήστου`

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

«Όλα τα κέντρα αναψυχής να ζημιώνουν…»

Taste and Hospitality

Πλαστικές σακούλες: Αποσύρονται δια παντός με νομοσχέδιο από την Κύπρο

Taste and Hospitality

Οι αεροπορικές και οι χώρες που καταργούν τις μάσκες

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!