Νέα Νεα της Αγορας

ΠΑΣΙΚΑ: «Ανοίξτε και τους εσωτερικούς χώρους…»

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΙΚΑ η εξ ΄αρχής δεδηλωμένη θέση του «τόσο επίσημα όσο και δημόσια ήταν και είναι να λειτουργούσαν οι χώροι και εσωτερικά και εξωτερικά, παραθέτοντας επιχειρήματα που να δικαιολογούν κάτι τέτοιο».

Να αναθεωρήσει την απόφασή της και να επιτρέψει τη λειτουργία και εσωτερικών χώρων κέντρων αναψυχής, καλεί την Κυβέρνηση ο ΠΑΣΙΚΑ σημειώνοντας ότι παρά τις εισηγήσεις για μη λειτουργία κανενός κέντρου ως ένδειξη συμπαράστασης σε όσους δεν μπορούν να το πράξουν ή τη λήψη δυναμικών μέτρων αποφασίστηκε ότι θα ήταν πολύ μεγάλη η αδικία να μην λειτουργήσουν αυτοί που μπορούν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΙΚΑ η εξ ΄αρχής δεδηλωμένη θέση του «τόσο επίσημα όσο και δημόσια ήταν και είναι να λειτουργούσαν οι χώροι  και εσωτερικά και εξωτερικά, παραθέτοντας  επιχειρήματα που να δικαιολογούν κάτι τέτοιο». 

Πέραν από τις αναμενόμενες, φυσιολογικές και απόλυτα δικαιολογημένες αντιδράσεις, έγιναν εισηγήσεις προς τον ΠΑΣΙΚΑ να μην λειτουργήσει κανένα κέντρο αναψυχής ως ένδειξη συμπαράστασης σε όσους δεν μπορούν να λειτουργήσουν, αναφέρεται. Επίσης, προστίθεται, «ακούστηκαν και εισηγήσεις για υλοποίηση των προηγούμενων εξαγγελιών του ΠΑΣΙΚΑ για λήψη δυναμικών μέτρων διαμαρτυρίας». Εκφράστηκε επίσης η ανησυχία για πιθανόν πισωγύρισμα το οποίο ενδεχομένως να έπληττε τη νέα τουριστική περίοδο τα οποία και λήφθηκαν όλα πολύ σοβαρά υπόψη.

«Παρ’ολα αυτά και παρά το γεγονός ότι όλα κρίνονται απόλυτα δικαιολογημένα , εν τούτοις  πιάνοντας τον σφυγμό πολλών μελών του ΠΑΣΙΚΑ από όλες  τις πλευρές, δηλ. και από όσους μπορούν να λειτουργήσουν και όσους όχι, αλλά και αυτούς με άλλους προβληματισμούς, αυτό που επικράτησε είναι ότι θα ήταν πολύ μεγάλη η αδικία να μην λειτουργήσουν αυτοί που μπορούν για πάμπολλους λόγους», σημειώνεται.

Η θέση του ΠΑΣΙΚ.Α ήταν και παραμένει ξεκάθαρη και καλεί «έστω και την υστάτη την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφαση της και να επιτρέψει την λειτουργία και στους εσωτερικούς χώρους με βάση το αυστηρό πρωτόκολλο που θα εφαρμόζουμε ούτως η άλλως».

Ταυτόχρονα καλεί όλους ανεξαίρετα να επιδείξουν ψυχραιμία και υπευθυνότητα, να εξετάσουν με προσοχή τα μέτρα στήριξης από το κράτος ώστε να γνωρίζει ο καθένας πως αυτή η στήριξη βοηθά τον καθένα ξεχωριστά.  Ο  ΠΑΣΙΚΑ θα συνεχίσει να διαβουλεύεται με το αρμόδιο υπουργείο για στοχευμένα πρόσθετα σχέδια στήριξης.

Καλεί ταυτόχρονα τον Υπουργό Οικονομικών «να επιταχύνει την διαδικασία καταβολής του προηγούμενου εφάπαξ , όπου η αργοπορημένη  καταβολή του έχει προκαλέσει πρόσθετα προβλήματα». Επίσης καλεί όσες τοπικές αρχές δεν το έχουν ήδη πράξει «εκεί και όπου είναι δυνατόν να παραχωρούν δημόσιους υπαίθριους χώρους σε όσους τους έχουν ανάγκη για να λειτουργήσουν, πέραν βέβαια και από τις διευκολύνσεις που επιβάλλεται να προσφέρουν στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα όρια τους».

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ανακοινώθηκε η λίστα με τις καλύτερες δίαιτες για το 2021 – Δείτε ποιες είναι

Taste and Hospitality

Παρουσίαστηκε η μελέτη για ανάπτυξη Τηλλυρίας και Πόλης Χρυσοχούς

Taste and Hospitality

Η ανακοίνωση της Grivalia Hospitality για τη φωτιά κοντά στο ξενοδοχείο Amanzoe

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!