Νέα Νεα της Αγορας

Ρουσουνίδης στο BBC: Τεράστιες επιπτώσεις αν χάσουμε τους Βρετανούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Να αρθούν το συντομότερο οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί από τη Βρετανία, ελπίζουν οι ξενοδόχοι, προκειμένου η Κύπρος να υποδεχτεί τους τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε παρέμβασή του στο BBC 1 ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης εξήγησε ότι η τουριστική βιομηχανία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό από τους Βρετανούς, που αποτελούν τη μεγαλύτερη τουριστική αγορά για την Κύπρο εδώ και αρκετά χρόνια.

«Χάσαμε πολλούς Βρετανούς τουρίστες την περσινή χρονιά και ελπίζουμε ότι δεν θα συμβεί το ίδιο και φέτος, καθώς θα υπάρξει τεράστιος οικονομικός αντίκτυπος στη βιομηχανία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από 1η Απριλίου με τεστ
Την ίδια ώρα επιβεβαίωσε ότι οι Βρετανοί μπορούν να ταξιδέψουν στην Κύπρο από τον Μάιο εάν έχουν εμβολιαστεί και στο πλαίσιο αυτό οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει να έχουν τον χρόνο για προγραμματισμό.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, ακόμα και από την 1η Απριλίου οποιοσδήποτε Βρετανός μπορεί να εισέλθει στην Κυπριακή Δημοκρατία με αρνητικό τεστ πριν και κατά την άφιξή του.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Μεταφορών ότι είναι πολύ νωρίς για να πει κάποιος πότε θα επιτραπούν τα ταξίδια αναψυχής από Βρετανία, εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό δεν θα ισχύσει και ότι θα βελτιωθούν τα δεδομένα.«Σίγουρα δεν είμαστε χαρούμενοι, αλλά είμαστε σίγουροι ότι οι άνθρωποι θα μπορέσουν να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι. Είχαμε αύξηση στις κρατήσεις όταν ανακοινώθηκε ότι η Κύπρος θα υποδεχτεί τους Βρετανούς τουρίστες και ελπίζουμε ότι θα βελτιωθούν οι συνθήκες», επεσήμανε ο κ. Ρουσουνίδης, εξηγώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση οι επιπτώσεις στον τουρισμό θα είναι τεράστιες.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Γιατί στην Ολλανδία φαίνονται όλα ίδια

Taste and Hospitality

Το καλύτερο βιβλίο μαγειρικής στον κόσμο έρχεται από την Κολομβία

Taste and Hospitality

Νέα έρευνα: Κι όμως, το αλκόολ μπορεί να βελτιώσει την διανοητική μας ικανότητα

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!