Νέα Νεα της Αγορας

Σε επ’ αόριστον αναστολή εργασιών οι Τυροκόμοι για το χαλούμι

Μετά από ενημέρωση από τον Υπουργό Γεωργίας σχετικά με το θέμα του Χαλλουμιού, οι Τυροκόμοι ενημέρωσαν τον Σύνδεσμο Τυροκόμων ότι από τις 5 Απριλίου προχωρούν σε επ’ αόριστον αναστολή εργασιών, αφού επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες τους σχετικά με την μη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας και βιωσιμότητας του τομέα αναφέρει η ανακοίνωση του Συνδέσμου.

Σημειώνεται ότι μιλώντας στην Εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τυροκόμων Κύπρου Γιώργος Πέτρου ανέφερε ότι η έγκριση του φακέλου για την κατοχύρωση του χαλλουμιού με τον τρόπο που έχει κατατεθεί θα προκαλέσει καταστροφή στις εξαγωγές του χαλλουμιού που από τα 300 εκατομμύρια ευρώ εκτιμά ότι θα μειωθούν και θα καταλήξουν στα 90 εκατομμύρια ευρώ.

Με ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Τυροκόμων Κύπρου καλεί τα μέλη του και όλους τους επηρεαζόμενους κλάδους σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Προεδρικό στις 5 Απριλίου και ώρα 11.00 π.μ.

Ο Σύνδεσμος είχε ζητήσει τα ακόλουθα, τα οποία όπως αναφέρει τα θεωρεί κόκκινες γραμμές:

1. Διασφάλιση των υφιστάμενων ποσοτήτων παραγωγής χαλλουμιού και των προοπτικών ανάπτυξής τους.

2. Διασφάλιση της παραγωγής ολόκληρης της γκάμας χαλλουμιού που παραγόταν και εμπορευόταν τα τελευταία 25 χρόνια υπό των έλεγχο και έγκριση των αρμόδιων αρχών του κράτους. Η γκάμα αυτή, αναφέρει η ανακοίνωση, βοήθησε στην τοποθέτηση χαλλουμιού στα ράφια των υπεραγορών ολόκληρου του πλανήτη επιφέροντας εξαγωγές και εισροή συναλλάματος πέραν των 260 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

3. Διασφάλιση χρήσης όλων των ειδών και ποσοτήτων γάλακτος, συμπεριλαμβανομένου του αιγοπρόβειου και του αγελαδινού, ανεξαρτήτως φυλής και διατροφής στην παραγωγή χαλλουμιού όπως υφίσταται διαχρονικά.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 11.30 το βράδυ και ο ρόλος της Αστυνομίας

Taste and Hospitality

Βρήκαν λύση για εργαζόμενους στα αεροδρόμια

Taste and Hospitality

Σε «αναμμένα κάρβουνα » οι ξενοδόχοι

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!