Νέα Νεα της Αγορας

Κύπρος: Προειδοποίηση για παράταση του lockdown για εστίαση, malls και παραλίες

Προβληματισμό προκαλεί η αύξηση του ποσοστού θετικότητας στη κοινότητα με την ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας να καταδεικνύει το ποσοστό στο 2,07%. Στο Μεσημέρι και Κάτι μίλησε ο δρ Μιχάλης Βωνιάτης διευκρινίζοντας πως είναι νωρίς να δούμε αποτελέσματα από το lockdown.

«Είχαμε μια αύξηση που ίσως οφείλεται στη μεγάλη κοσμοσυρροή το Σαββατοκύριακο πριν το lockdown, σε χώρους εστίασης, παραλίες και εμπορικά κέντρα».

Παράλληλα συμπλήρωσε ότι με τα σημερινά δεδομένα πιθανόν να χρειαστεί παράταση του lockdown, αλλά διευκρίνισε ότι αυτό θα φανεί περισσότερο την επόμενη εβδομάδα.

«Σε μια εβδομάδα το πολύ θα πρέπει να είμαστε σε θέση να πούμε κατά πόσο πρέπει να παραταθούν τα μετρά του lockdown για ακόμη μια εβδομάδα. Το ευχάριστο είναι ότι έχει πάρει εντατικούς ρυθμούς το εμβολιαστικό πρόγραμμα» είπε.

Επιπλέον ανέφερε ότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε και να ελέγξουμε την κατάσταση και να βγούμε από αυτή την πανδημία είναι ο εμβολιασμός.

«Η άρνηση του προβλήματος είναι το χειρότερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε. Πρέπει να δεχτούμε το πρόβλημα και να το αντιμετωπίσουμε σωστά, η επιστήμη και η τεχνολογία είναι στο πλευρό μας» τόνισε.

Κλείνοντας είπε τα εξής:  «Θέλω να ελπίζω ότι θα είναι η τελευταία καραντίνα και θα οδηγηθούμε σε ένα καλοκαίρι όπως το περσινό ή και καλύτερο. Πιστεύω ότι θα είναι και καλύτερο αν όλοι εμβολιαστούμε». 

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Λεσότο: Δεν άντεξε την καραντίνα ο Yπ.Δημόσιας Τάξης και βγήκε να αγοράσει αλκοόλ

Taste and Hospitality

FAO: Συνεχίζει να αυξάνεται η τιμή στο σιτάρι – Μείωση σε τρόφιμα

Taste and Hospitality

Τα σνακ που αφήνουν στον Άι Βασίλη τα παιδιά σ’ όλο τον κόσμο

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!