Νέα Νεα της Αγορας

Δύσκολα πριν τον Ιούλιο στην Κύπρο Βρετανοί τουρίστες

Απαισιόδοξα για τον κυπριακό τουρισμό είναι τα μηνύματα που φτάνουν από τη Βρετανία, αφού, όταν και εφόσον επιτραπούν τα ταξίδια αναψυχής από τη χώρα, με πιθανότατη ημερομηνία την 17η Μαϊου, η Κύπρος αναμένεται ότι θα περιλαμβάνεται στην «πορτοκαλί» κατηγορία, για την οποία αποθαρρύνονται τα ταξίδια. Ανακοινώσεις αναμένονται την Παρασκευή, ωστόσο, όπως μετέδωσε το ΚΥΠΕ, βρετανικά μέσα προεξοφλούν ότι στην «πράσινη» κατηγορία θα περιλαμβάνονται σε πρώτη φάση μόνο η Μάλτα, το Ισραήλ, η Πορτογαλία και η Ισλανδία. 

Όσοι Βρετανοί θα ταξιδεύουν σε χώρες που ανήκουν στην «πράσινη» κατηγορία, δεν θα χρειάζεται με την επιστροφή τους να μπουν σε καραντίνα, αλλά θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ και να υποβληθούν σε τεστ δύο μέρες αργότερα. Όσοι επιστρέφουν από χώρες που ανήκουν σε «πορτοκαλί» κατηγορία, στην οποία όπως όλα δείχνουν θα ενταχθεί και η Κύπρος, θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ κατά την επιστροφή τους, να μείνουν για 10 μέρες σε κατ’ οίκον περιορισμό και να διενεργήσουν άλλα δύο μοριακά τεστ, το πρώτο δύο μέρες με την επιστροφή τους και το δεύτερο κατά την όγδοη μέρα, κάτι που θα ανεβάσει την ταλαιπωρία αλλά και το συνολικό κόστος.

Όσοι Βρετανοί θα ταξιδεύουν προς «κόκκινες» χώρες, θα υποχρεώνονται σε καραντίνα 10 ημερών σε ξενοδοχείο, με δικά τους έξοδα, και επιπρόσθετα θα πρέπει να υποβάλλονται σε όλα τα τεστ που ισχύουν και για την πορτοκαλί κατηγορία.

Η Κύπρος, σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές και ταξιδιωτικούς πράκτορες, που έδωσαν την εκτίμησή τους και στο ΚΥΠΕ, αναμένεται να βρίσκεται στην πορτοκαλί λίστα. Στην ίδια κατηγορία θα βρίσκονται κι άλλοι δημοφιλείς προορισμοί για τους Βρετανούς, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, ωστόσο οι εκτιμήσεις των βρετανικών ΜΜΕ είναι πως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ θα αναβαθμιστούν στην πράσινη κατηγορία μέχρι το τέλος Ιουνίου. Προς απογοήτευση των Κύπριων ξενοδόχων, για την Κύπρο δεν υπάρχουν παρόμοιες εκτιμήσεις. Η ανακατάταξη των κατηγοριών και η αναθεώρηση της σχετικής βρετανικής λίστας αναμένεται να γίνεται κάθε τρεις εβδομάδες περίπου λαμβάνοντας υπόψη το εμβολιαστικό πρόγραμμα κάθε χώρας και τον αριθμό των κρουσμάτων. 

Ενόψει των πιο πάνω η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της Κύπρου, αλλά και η επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος, καθίσταται αναγκαία, όπως εκτιμούν παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ως γνωστόν αποτελεί τη σημαντικότερη αγορά για τον κυπριακό τουρισμό με τις αφίξεις από τη χώρα να φτάνουν το 2019 στο 1,3 εκατ. και να αποτελούν το ένα τρίτο του συνόλου των αφίξεων προς την Κύπρο (33,5%).

Aδάμος Αδάμου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Αλόννησος: Νεκρή η μεσογειακή φώκια «Κωστής» – Από ψαροντούφεκο

Taste and Hospitality

Τα βότανα που αδυνατίζουν

Taste and Hospitality

Κυριακάτική «βόλτα»: Μπορείτε να πάτε για καράτε, κυνήγι, ψάρεμα και γυμναστική με βαράκια!

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!