Νέα Νεα της Αγορας

Κυριακάτική «βόλτα»: Μπορείτε να πάτε για καράτε, κυνήγι, ψάρεμα και γυμναστική με βαράκια!

Σε δεύτερο lockdown εισέρχεται η Κύπρος από σήμερα τα ξημερώματα 5:00 πμ μέχρι την 31η Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο με sms και έως δυο τη μέρα ανά άτομο.

Ας δούμε αρχικά τι απαγορεύεται

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επόμενης μέρας.
  • Απαγόρευση συναθροίσεων, δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων (ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού).
  • Απαγόρευση συναθροίσεων σε υπαίθριους δημόσιους χώρους, όπως πλατείες, φράγματα, εκδρομικούς χώρους, μαρίνες, κτλ, εκτός για σκοπούς φυσικής άθλησης σε πάρκα, γραμμικά πάρκα και παραλίες, νοουμένου ότι δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα.
  • Μετακινήσεις μόνο με γραπτό μήνυμα μέχρι δύο γραπτά μηνύματα την ημέρα ανά άτομο.
  • Η Θεία Λειτουργία στους ιερούς ναούς/χώρους θρησκευτικής λατρείας τελούνται χωρίς την παρουσία πιστών. Οι πιστοί μπορούν να προσέρχονται στους χώρους μόνο για ατομική προσευχή, νοουμένου ότι θα διασφαλίζεται η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Οι θρησκευτικές τελετές γάμοι/βαφτίσεις/κηδείες τελούνται με μέγιστο αριθμό τα 10 άτομα.

Μετακινήσεις:

1. Ποιες ώρες ισχύει η απαγόρευση μετακινήσεων;

Η απαγόρευση μετακινήσεων ισχύει από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επόμενης μέρας.

3. Πόσες φορές ανά ημέρα θα επιτρέπεται η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση;

Κατ’ εξαίρεση μετακίνηση θα επιτρέπεται δύο φορές ανά ημέρα με την αποστολή γραπτού μηνύματος στο 8998 για τις περιπτώσεις που αναφέρονται στο ερώτημα 5. Τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών δύνανται να χρησιμοποιούν το Έντυπο Β για τις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις τους. Διευκρινίζεται ότι για σκοπούς μετάβασης από και προς την εργασία για σκοπούς εργασίας δεν απαιτείται η αποστολή sms, αλλά ο εργαζόμενος θα πρέπει να παρουσιάσει το Έντυπο Α, υπογεγραμμένο από τον εργοδότη του.

Μετακίνηση χωρίς αποστολή SMS

  • για διακίνηση ατόμων με αναπηρία και ατόμων που εμπίπτουν στο φάσμα του αυτισμού, μαζί με τον συνοδό τους.
  • για βόλτα για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου, νοουμένου ότι θα περιορίζεται στην περιοχή που γειτνιάζει με την οικία (σε ακτίνα 500 μ. από την κατοικία τους) και εφόσον δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα, εξαιρουμένων των ανήλικων τέκνων που συνοδεύονται από τους γονείς τους.

Επιτρέπεται η μετακίνηση μεταξύ των Επαρχιών;

Ναι, η μετακίνηση μεταξύ των Επαρχιών επιτρέπεται νοουμένου ότι ο σκοπός για τον οποίο γίνεται η μετακίνηση εμπίπτει στα σημεία της χρήσης SMS που κατά κανόνα δεν υπερβαίνει τις τρεις (3) ώρες, με συγκεκριμένες εύλογες εξαιρέσεις, όπως μετακίνηση για σκοπούς κυνηγίου και ψαρέματος, για μεταφορά οπλιτών και για μετακίνηση από και προς το αεροδρόμιο, για κηδεία, για φροντίδα ηλικιωμένων και μη αυτό-εξυπηρετούμενων σε διαφορετική Επαρχία από αυτή της μόνιμης διαμονής ή για σκοπούς γεωργικών και κτηνιατρικών εργασιών.

Πόσα άτομα μπορούν να επιβαίνουν σε ιδιωτικό όχημα και πόσους επιβάτες μπορούν να μεταφέρουν τα ΜΜΜ;

Στα ιδιωτικά οχήματα μπορούν να επιβαίνουν άτομα της ίδιας οικογένειας (νοικοκυριού), περιλαμβανομένων των ανήλικων τέκνων της οικογένειας, ανάλογα με τη χωρητικότητα του οχήματος, χωρίς τη χρήση μάσκας. Σε περιπτώσεις μετακίνησης με όχημα ατόμων από διαφορετικά νοικοκυριά, επιτρέπεται να επιβαίνουν στο όχημα μέχρι τρία (3) άτομα, περιλαμβανομένου του οδηγού, με απαραίτητη τη χρήση μάσκας.

Απαγορεύεται η πρόσβαση και οι κοινωνικές συναθροίσεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους συναθροίσεων, και συγκεκριμένα σε πλατείες, πάρκα, φράγματα, εκδρομικούς χώρους, μαρίνες, παραλίες, πεζόδρομους, κτλ.

Η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο σε πάρκα, γραμμικά πάρκα και παραλίες αποκλειστικά για σκοπούς φυσικής άσκησης.

Σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται η φυσική άσκηση/προπόνηση;

Η φυσική άσκηση/προπόνηση επιτρέπεται μόνο σε δημόσιους υπαίθριους χώρους που επιτρέπεται η πρόσβαση στη βάση του διατάγματος. Συγκεκριμένα σε πάρκα, γραμμικά πάρκα και παραλίες και νοουμένου ότι οι μετέχοντες δεν υπερβαίνουν τα δύο (2) άτομα και η φυσική άσκηση/προπόνηση γίνεται σε εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι τρεις (3) ώρες.

Ενδεικτικά,

  • επιτρέπεται η προπόνηση αθλητή καράτε στην παραλία ή σε πάρκο μόνο με τον προπονητή του.
  • επιτρέπεται η εκγύμναση ατόμου σε παραλία, πάρκο με ή χωρίς εξοπλισμό (π.χ. TRX, step, fit ball, βάρη, κοκ), νοουμένου ότι δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα, περιλαμβανομένου του γυμναστή.
  • επιτρέπεται το ψάρεμα στη θάλασσα μόνο κατά τις ώρες που επιτρέπεται η μετακίνηση, νοουμένου ότι δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα.
  • επιτρέπεται το κυνήγι σε χώρους που καθορίζονται από την Υπηρεσία Θήρας τις επιτρεπόμενες μέρες κυνηγιού, κατά τις ώρες που επιτρέπεται η μετακίνηση, νοουμένου ότι δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα.

ps. Καμία σαρκαστική διάθεση σε ότι αφορά τον τίτλο…Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Ο άνθρωπος έχει ανάγκη την “ένωση” με τη φύση είτε για γύμναση, είτε γιατί η ψυχή αναζητεί την ηρεμία δίπλα στο κύμα, σε μια βουνοπλαγιά. Κάποιοι από μας ίσως να μην μπορούμε βάση των διαταγμάτων να κάνουμε κανένα από τα δύο και θα πρέπει να τα βγάλουμε πέρα με ταβάνια και τοίχους…Αναρωτιέμαι για την ψυχική υγεία μέσα από τις επιπτώσεις των 310 και βάλε διαταγμάτων ποιο sms θα πρέπει να στείλουμε τώρα και μετά

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Επιτέλους ασχολήθηκαν με τα δικαιώματα των Ναυαγοσωστών – Τι συμφωνήθηκαν

Taste and Hospitality

Μπ. Τζόνστον: Πρωθυπουργός υπό κατάρρευση: Πληρώνει για το φαγητό του

Taste and Hospitality

Πρόβλημα στην Βρετανία με την αποθήκευση αποθεμάτων κρασιού, λόγω Brexit

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!