Νέα Νεα της Αγορας

Ανοίγουν την Πέμπτη οι Κινηματογράφοι – Ποιες ταινίες θα προβληθούν και τα μέτρα για είσοδο

Με ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα οι κινηματογράφοι της Κύπρου ανοίγουν τις πύλες τους από την Πέμπτη 27 Μαΐου μετά από πολύμηνη διακοπή λειτουργίας.

Ανάμεσα σ’ αυτές και η ταινία «Nomadland» που ξεχώρισε φέτος στις κύριες κατηγορίες των Βραβείων Όσκαρ (Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Α’ Γυναικείου Ρόλου), όπως και το «Soul», που τιμήθηκε με Όσκαρ Κινουμένων Σχεδίων και Καλύτερης Μουσικής.

Nomadland: H πολυαναμενόμενη ταινία της Κλοέ Ζάο, με πρωταγωνίστρια τη Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, ακολουθεί μια μεσόκοπη, άνεργη γυναίκα που εξερευνά μια ζωή έξω από τη συμβατική κοινωνία, ως σύγχρονη νομάδα.

Soul: Η πρώτη ταινία της Pixar με μαύρο πρωταγωνιστή, μια μαγική πρόταση animation για όλη την οικογένεια που προσφέρει ένα ταξίδι στην αχαρτογράφητη χώρα της ανθρώπινης επιθυμίας.

Τόσο οι κινηματογράφοι K-Cineplex σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο, όσο και οι κινηματογράφοι Ρίο σε Λεμεσό και Λευκωσία, είναι έτοιμοι να επαναλειτουργήσουν μετά και την επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας στις 12 τα μεσάνυχτα. Οι αιθουσάρχες ευελπιστούν ότι δεν θα χρειαστεί να ξανακλείσουν, καθώς πρόκειται για μια ψυχοφθόρα διαδικασία, πέρα από το οικονομικό κομμάτι.

Ισχύει ωστόσο το περιοριστικό μέτρο της προσκόμισης αποδεικτικού στοιχείου (SafePass) από τους πολίτες, με τους υπεύθυνους των κινηματογράφων πάντως να μη βαρύνονται με την αρμοδιότητα του ελέγχου του SafePass, προκειμένου να επιτρέψουν στο κοινό να προσέλθει, αφού αυτό είναι ευθύνη της αστυνομίας και των αρμόδιων τμημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και τις 31 Μαΐου η επιτρεπόμενη πληρότητα των αιθουσών είναι στο 30%. Από την 1η Ιουνίου, η πληρότητα και στους κλειστούς και στους υπαίθριους χώρους καθορίζεται στο 50% της χωρητικότητας και τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Αφού υποδεχτούν τους πρώτους τους θεατές, οι κινηματογράφοι αναμένεται να μπουν σιγά – σιγά σε κανονικούς ρυθμούς.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

ΕΚΤΑΚΤΟ: Aπό το νηπιαγωγείο…στο Πανεπιστήμιο με μάσκες

Ανησυχεί και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ζωοτροφών για το χαλούμι

Taste and Hospitality

Λύσεις στην ηχορύπανση από κέντρα διασκέδασης προωθεί η Επ. Εσωτερικών

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!