Εφοδιαστική Αλυσίδα Προιόντα

Παλαιωμένο τσίπουρο, μια νέα τάση σ’ ένα παλιό προϊόν


Το τσίπουρο είναι αγαπημένο ποτό για χιλιάδες Έλληνες και εκλεκτή συνοδεία για θαλασσινά. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία να ξέρεις ότι το παλαιωμένο τσίπουρο θα σε συναρπάσει. Ένας λόγος παραπάνω είναι ότι η μόδα των καλών κοκτέιλ μπαρ, μας έχει εκπαιδεύσει στο να αναγνωρίζουμε τόσο τα καλά κοκτέιλ, όσο και τα αποστάγματα!

Χρώματα

Τα χρώματα ποικίλουν. Θα συναντήσετε το κεχριμπαρένιο χρώμα όπως αυτό που έχει το παλαιωμένο ρούμι, το κίτρινο όπως των κρασιών και θα το βρείτε και σε χρυσαφένια απόχρωση. Το χύμα παλαιωμένο τσίπουρο θα το βρείτε στις περισσότερες των περιπτώσεων σε κίτρινο χρώμα. Θα δείτε διαφορά στο χρώμα τόσο λόγω της παλαίωσης (από 12 μέχρι 60 μήνες στο βραβευμένο Τσιλιλή), αλλά και των πρόσθετων συστατικών που τα κάνουν ξεχωριστά.

plaque deux

Και αρώματα

Στις περιπτώσεις των εμφιαλωμένων τσίπουρων θα συναντήσετε πιο επαγγελματική δουλειά. Ο κανόνας ότι πληρώνεις παίρνεις ισχύει στην περίπτωσή μας, διότι είναι διαφορετικό το κοστολόγιο να παλαιώνεις τσίπουρο σε ανοξείδωτη δεξαμενή πολλών λίτρων και άλλο το κόστος για δρύινο βαρέλι.

Οπότε στα εμφιαλωμένα τσίπουρα δίνουν μεγαλύτερη αξία στην επένδυσή τους, προσθέτοντας αρώματα λουλουδιών (τριαντάφυλλο ή γιασεμί), μπαχαρικά, τζίντζερ, σοκολάτα, ξηρούς καρπούς και από φρούτα κυρίως εσπεριδοειδή, αλλά και ροδάκινα ή δαμάσκηνα.

Λόγω τιμής

τσιπουρο παλαιωμενο

Η τιμή τους κυμαίνεται από 15 ευρώ, που κοστίζει το εξαιρετικό value for money ή για πρώτη δοκιμή του συνεταιρισμού Τυρνάβου , μέχρι 45 ευρώ με τα μπουκάλια να είναι των 500 και 700ml. Στην περίπτωση που ενδιαφέρεσαι για χύμα παλαιωμένο τσίπουρο θα το βρεις από 10 μέχρι 15 το λίτρο.

Γεύση

Η γεύση ποικίλει από ετικέτα σε ετικέτα, υπάρχει όμως κοινός παρονομαστής και τα αρώματα (σοκολάτα, καπνός, καφές και όσο πικάντικα πρέπει μπαχαρικά) θα σας συναρπάσουν. Σαφέστατα οι αρωματικοί σπόροι ή φύλλα όπως γλυκάνισου, μάραθου, κρόκου Κοζάνης ή τα φύλλα καρυδιάς, κάνουν την εμφάνισή τους εμπλουτίζοντας την γεύση των ποτών.

τσιπουρο

decoration.gr

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Υψηλής τεχνολογίας ρομπότ που δημιουργήθηκαν με στόχο να βοηθήσουν τους επαγγελματίες της εστίασης

Taste and Hospitality

Αυτό είναι το καλύτερο τυρί του κόσμου, σύμφωνα με τους κριτές

Taste and Hospitality

Ένας χρόνος SKY express στην Κύπρο

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!