Νέα Νεα της Αγορας

Η φήμη που αν επιβεβαιωθεί θα «γονατίσει» Πρωταρά και Αγία Νάπα

Κάποια ξενοδοχεία στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου ενδεχομένως ν’ αναστείλουν τη λειτουργία τους, μετά το εορταστικό τριήμερο του Κατακλυσμού (19-21 Ιουνίου), λόγω της μη ικανοποιητικής κίνησης που παρατηρείται, όσον αφορά τον τουρισμό από το εξωτερικό και κυρίως, λόγω της παράτασης των περιοριστικών μέτρων που αποφασίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία.

Πρόκειται για φήμες που ήδη ξεκίνησαν να κυκλοφορούν στην επαρχία, τις οποίες επιβεβαίωσε μιλώντας στην εφημερίδα μας ο εκπρόσωπος του τοπικού συνδέσμου κέντρων αναψυχής Πέτρος Άσσιας. Χωρίς, βέβαια, να υπάρχει κάτι το χειροπιαστό μέχρι στιγμής, ο κ.Άσσιας είπε ότι όντως κυκλοφόρησαν φήμες πως ορισμένες μονάδες στην ελεύθερη Αμμόχωστο πιθανόν να κλείσουν μετά τη γιορτή του Κατακλυσμού, αφού δεν υπάρχουν ικανοποιητικές κρατήσεις από ξένους τουρίστες. Είναι κάτι που θα φανεί τις προσεχείς μέρες, ίσως κι εβδομάδες. Το σίγουρο, πάντως, είναι πως εάν παρατηρηθεί το φαινόμενο ξενοδοχεία να κλείνουν, αυτό θ’ αποτελέσει επιπρόσθετο πλήγμα για την τουριστική βιομηχανία και τους εργαζόμενους.

Όσον αφορά τον τομέα των κέντρων αναψυχής, ο Πέτρος Άσσιας δήλωσε ότι σχεδόν όλα τα κέντρα αναψυχής σε Αγία Νάπα και Πρωταρά έχουν επαναλειτουργήσει, παρόλο που υπάρχουν ακόμα ορισμένοι επιχειρηματίες οι οποίοι δεν άνοιξαν τα υποστατικά τους, λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

«Δυστυχώς, δεν υπήρξε ισομερισμός στην απόδοση του κόστους και της ζημιάς που επήλθε εξαιτίας της πανδημίας. Κάποιοι επιχειρηματίες έμειναν αλώβητοι, κάποιοι άλλοι, όμως, υπέστησαν ανεπανόρθωτη οικονομική ζημιά. Για κάποιους συναδέλφους είναι τόσο μεγάλο το οικονομικό βάρος, δηλαδή τα λειτουργικά έξοδα, που πλέον καθιστούν αδύνατη την επαναλειτουργία των υποστατικών τους», συμπλήρωσε.

Ο εκπρόσωπος του τοπικού συνδέσμου κέντρων αναψυχής επισήμανε ότι στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου παραμένει οξύ το πρόβλημα με τα ενοίκια, με τους πλείστους επιχειρηματίες να ευελπιστούν ότι θα βρουν την χρυσή φόρμουλα με τους ιδιοκτήτες των υποστατικών για το ζήτημα αυτό. Κάποιοι άλλοι, όμως, ήδη βρίσκονται… στα δικαστήρια με τους ιδιοκτήτες των υποστατικών για το θέμα των ενοικίων.

Ο κ. Άσσιας σημείωσε ότι ένα επιπρόσθετο πρόβλημα που παρατηρείται φέτος έχει να κάνει με την φυγή αρκετών Ευρωπαίων εργατών που εργοδοτούνταν στον κλάδο των κέντρων αναψυχής, οι οποίοι λόγω της πανδημίας αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στις χώρες τους. «Είναι πολύ δύσκολο για κάποιες επιχειρήσεις να βρουν φέτος το κατάλληλο εργατικό προσωπικό», επισήμανε.

Εν’ όψει του εορταστικού τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, οι ενδείξεις για τα κέντρα αναψυχής στην ελεύθερη Αμμόχωστο είναι ευοίωνες. «Ευελπιστούμε ότι οι ντόπιοι θα μας τιμήσουν και φέτος με την παρουσία τους.

Οι ενδείξεις και τα μηνύματα που έχουμε είναι θετικά. Ένα τριήμερο, όμως, δεν αρκεί. Υπάρχουν κέντρα αναψυχής στην περιοχή μας που λειτουργούν αποκλειστικά με ξένο τουρισμό», κατέληξε.

Toυ Βάσου Βάσου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Πόρτα στην εστίαση για ανεμβολίαστους από 15/12

Taste and Hospitality

Πώς θα διασκεδάζουμε από αύριο – «Μην στέκεστε και μην λικνίζεστε γύρω από το τραπέζι σας»

Taste and Hospitality

‘Εκθεση: Οι μαζικές αποτυχίες επιχειρήσεων στον τουριστικό κλάδο στο μικροσκόπιο

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!