Νέα Νεα της Αγορας

«Αλυσίδα» περιστατικών κορωνοϊού από πάρτι αποφοίτων

Μετά από αρκετό καιρό, εντοπίστηκαν τις τελευταίες μέρες δύο αλυσίδες φορέων κορωνοϊού σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα η 1η αφορά «αλυσίδα» μετάδοσης από πάρτι αποφοίτων Γυμνασίου στην Επαρχία Λευκωσίας και αριθμεί 17 άτομα, όλοι μαθητές, ηλικίας 14-15 ετών. Φαίνεται να ξεκίνησε από άτομο, που είχε συμπτώματα την ημέρα του πάρτι.

Η 2η αφορά αλυσίδα από γάμο που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, με 6 περιστατικά. Όπως ενημερώνει το Υπουργείο, αναμένεται να σταλεί λίστα με τους καλεσμένους από τον γάμο (περίπου 350 άτομα), ενώ η διερεύνηση συνεχίζεται για να εντοπιστεί το κρούσμα «0».

Το Υπουργείο επισημαίνει ότι «από τις δύο αλυσίδες φαίνεται ότι τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν εφαρμόζονται πιστά, ιδιαίτερα σε κοινωνικές εκδηλώσεις, που λόγω της φύσης τους θεωρούνται υψηλού ρίσκου. Παρά την άρση πολλών μέτρων, ο κίνδυνος μετάδοσης εξακολουθεί να υπάρχει και για αυτό είναι αναγκαία η εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Επίσης, εκείνο που παρατηρείται -όχι μόνο από τα δύο custers- είναι το φαινόμενο κρούσματα να μην ενημερώνουν έγκαιρα τις επαφές τους ή να μην δηλώνουν επαφές στην Ομάδα Ιχνηλάτησης».

Στο μεταξύ, κάλεσμα στους νέους να αξιοποιήσουν το εμβόλιο, το μοναδικό όπλο που έχουμε για αντιμετώπιση του κορωνοϊού, απευθύνει ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου,επισημαίνοντας ότι προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες παρατηρείται αύξηση στις νοσηλείες νεαρών ατόμων, τα οποία αναπτύσσουν σοβαρά συμπτώματα και χρήζουν ειδικής νοσηλείας.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Το ξενοδοχείο της Λεμεσού που κέρδισε την ανώτατη διάκριση!

Ανακοίνωση της Ocean Basket μετά την διάγνωση υπαλλήλου ως ασθενής του ιού

Η εντυπωσιακή ανακαίνιση του ξενοδοχείου Almyra

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!