Εφοδιαστική Αλυσίδα Προιόντα

Screaming Eagle: Oινοποιείο φαινόμενο με αστρονομικές τιμές πώλησης των κρασιών του

Εάν ένα κρασί αποτελεί το πρότυπο του φαινόμενου των cult κρασιών της Καλιφόρνιας, αυτό είναι το Screaming Eagle. Το Screaming Eagle είναι ένα αυθεντικό cult οινοποιείο της Καλιφόρνιας που παράγει κρασί σε μικρές ποσότητες από έναν μικρό αμπελώνα της ονομασίας προέλευσης Oakville της Napa. Το κρασί με βάση το Cabernet Sauvignon πωλείται τακτικά για πάνω από 3000 $ το μπουκάλι και είναι το πιο ακριβό κρασί της Αμερικής που παράγεται σε τακτική βάση.

Ο Jean Phillips που ίδρυσε το οινοποιείο το 1986, ήταν ένας δημοφιλής και επιτυχημένος μεσίτης στην κοιλάδα της Νάπα. Ο Jean Philips βοήθησε επίσης πολλά από τα νεότερα κορυφαία οινοποιεία να πουλήσουν στους τρέχοντες ιδιοκτήτες τους.

Γνωρίζοντας πού ήταν τα καλύτερα εδάφη, ο Jean Philips άρχισε να αποκτά γη για το Screaming Eagle το 1986, ένα μικρό αγροτεμάχιο κάθε φορά. Για τα πρώτα χρόνια, τα σταφύλια πουλιόταν σε διάφορα τοπικά οινοποιεία της Νάπα, εκτός από ένα μικρό αγροτεμάχιο 4 στρεμμάτων με 80 περίπου ρίζες Cabernet Sauvignon. Ακολουθώντας τη συμβουλή του Robert Mondavi, ο Jean Philips μετακινήθηκε από καλλιεργητής σε οινοποιό, καθώς τα κρασιά που παράγονταν από αυτό το αγροτεμάχιο ήταν ξεχωριστά. Ο Jean Phillips προσέλαβε τη Heidi Barrett, (σύζυγο του Bo Barrett του Montelena) ως οινοποιό. Το ντεμπούτο vintage του Screaming Eagle δημιουργήθηκε από τη συγκομιδή του 1992.

Ο Robert Parker βαθμολόγησε αυτό το πρώτο vintage με 99 πόντους και η κατάσταση λατρείας σφραγίστηκε – από τότε, τα 1997 και το 2007  vintages πετύχανε την πολυπόθητη βαθμολογία 100 πόντων από τον διάσημο κριτικό κρασιού.

Οι πωλήσεις πραγματοποιούνται από το οινοποιείο μέσω μιας λίστας αλληλογραφίας, η οποία είναι πλήρης από το 2000 – και υπάρχει μια λίστα αναμονής με πολλές χιλιάδες ονόματα. Η ετήσια παραγωγή κυμαίνεται σε 450-800 κιβώτια.

Ο αμπελώνας του Screaming Eagle βρίσκεται μέσα στο Oakville AVA στο νότιο τμήμα της κοιλάδας Napa σε μια έκταση 190 περίπου στρεμμάτων. Είναι φυτεμένος κυρίως με Cabernet Sauvignon, μερικά Merlot και Cabernet Franc, και ένα μικρό οικόπεδο Sauvignon Blanc.

Ο αμπελώνας μπορεί να χωριστεί σε τουλάχιστον 52 ξεχωριστά αγροτεμάχια. Τα εδάφη του Screaming Eagle αποτελούνται από βράχους, πέτρες, χαλίκια, άργιλο και πηλό. Αυτό που κάνει το έδαφος του Screaming Eagle μοναδικό, είναι το πλήθος των αλλαγών που συμβαίνουν στα υπόγεια εδάφη. Κάθε διακύμανση στο έδαφος αυξάνει την πολυπλοκότητα του κρασιού. Υπάρχουν πλαγιές και λόφοι στον αμπελώνα, μαζί με μια δυτική έκθεση.

Το μοναδικό μικροκλίμα σύμφωνα με το Oinos, παρέχει μια πρώιμη ωρίμανση. Το Screaming Eagle είναι συχνά ένας από τους πρώτους αμπελώνες στο τμήμα της κοιλάδας Napa που κάνει συγκομιδή. Όταν τα νεαρά αμπέλια ωριμάσουν στο σημείο που οι ιδιοκτήτες του Screaming Eagle είναι ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα, η παραγωγή του πιο ακριβού Cult κρασιού στην Καλιφόρνια θα αυξηθεί σε τουλάχιστον 1.000 κιβώτια.

Το κρασί του Screaming Eagle οινοποιείται σε διάφορες δεξαμενές δρυός, βαρέλια και δεξαμενές από ανοξείδωτο ατσάλι που αντιστοιχούν στο μέγεθος και την ανάγκη κάθε οικοπέδου.

Το vintage 2010 σηματοδοτεί μια θετική εξέλιξη για το Screaming Eagle και οι καταναλωτές άρχισαν να ανησυχούν για τα πλαστά κρασιά. Ξεκινώντας με το Screaming Eagle 2010 και το Screaming Eagle Second Flight, όλα τα μπουκάλια διαθέτουν ένα σύστημα ασφαλείας με κωδικοποίηση που επιτρέπει στο Screaming Eagle τη δυνατότητα άμεσης, διαδικτυακής, επαλήθευσης της αυθεντικότητας.

Αυτή η ετικέτα δημιουργεί ένα σοβαρό μέτρο κατά της παραχάραξης που δεν μπορεί να αποσπαστεί χωρίς τη φθορά της σφραγίδας. Οι καταναλωτές μπορούν να μεταβούν στον ιστότοπο Screaming Eagle και να εισαγάγουν τον σειριακό αριθμό της φιάλης για να μάθουν αν το μπουκάλι τους είναι γνήσιο.

Το δεύτερο κρασί του Screaming Eagle, Second Flight, είναι φτιαγμένο από τα νεότερα αμπέλια του αμπελώνα και ένα λευκό κρασί, το Screaming Eagle Sauvignon Blanc, κυκλοφόρησε το 2012. Αν και πωλήθηκε αρχικά για 250 $ το μπουκάλι το 2012, αυτό το κρασί έφτασε γρήγορα σε αστρονομικές τιμές στην δευτερογενή αγορά επίσης, έως και 10 φορές πάνω από την τιμή κυκλοφορίας. Οινοποιοί είναι τώρα οι Nick Gislason, Robert Black και σύμβουλος ο Michel Rolland.

Επίσης φιάλη Screaming Eagle Cabernet Sauvignon 1992, πουλήθηκε σε μια φιλανθρωπική δημοπρασία κρασιού στη Napa για το εντυπωσιακό ποσό των $ 500.000, (φέρεται να έχει αγοραστεί από τον Chase Bailey, πρώην στέλεχος της Cisco Systems).

Το 2006, το Screaming Eagle πουλήθηκε στους Stanley Kroenke και Charles Banks για ένα άγνωστο ποσό, φημολογείται ότι ήταν πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια. Σήμερα το Screaming Eagle ανήκει εξ ολοκλήρου στον Αμερικανό δισεκατομυριούχο Stanley Kroenke.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Μιχάλης Τσαούτος φέρνει στην Ελλάδα τη βιομηχανική κάνναβη στα ράφια

Taste and Hospitality

Ο Κύπριος που γέμισε τη Φιλανδία με Κυπριακά και ελληνικά προϊοντα!

ENAK DAIRY: Αθηένου -Στοκχόλμη συνεργάζονται για την παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!