Νέα Νεα της Αγορας

Αναδιάρθρωση πάνω στην αναδιάρθρωση για τα δάνεια των ξενοδόχων

Αναδιάρθρωση πάνω στην αναδιάρθρωση για τα δάνεια των ξενοδόχων είναι η λύση που εφαρμόζουν οι τράπεζες, βλέποντας ότι οι προσδοκίες για καλύτερες μέρες στον τουρισμό άρχισαν να διαψεύδονται και επικρατεί φόβος ότι ισολογισμοί τους θα επιβαρυνθούν περαιτέρω από προβληματικά δάνεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε ο «Φ» από τις τράπεζες, η επαφή με τους ξενοδόχους είναι συνεχής και σχεδόν καθημερινή και ζητείται ενημέρωση για το πώς πηγαίνουν οι κρατήσεις, αν γίνονται συμφωνίες με ταξιδιωτικούς πράκτορες ή αν υπάρχουν ακυρώσεις. Κάθε επιχειρηματίας είναι μια ξεχωριστή περίπτωση και όπως μας ανέφερε τραπεζικό στέλεχος, υπάρχουν ξενοδοχεία που δεν θα ανοίξουν ούτε αυτή την σεζόν, ξενοδοχεία που υπολειτουργούν, ξενοδοχεία που χρωστούν πολλά εκατομμύρια και ο κύκλος εργασιών τους εξαρτάται πλήρως από την -νεκρή για την ώρα- αγγλική αγορά.

Οι τραπεζίτες αλλά και οι ξενοδόχοι αλλιώς τα περίμεναν και διαφορετικά τους ήρθε η καλοκαιρινή σεζόν. Ανέμεναν ότι ο εμβολιαστικός προγραμματισμός, εντός και εκτός Κύπρου, θα δημιουργούσε ευνοϊκές συνθήκες για αύξηση του τουρισμού. Τώρα, όμως, μηδενίζονται οι προσδοκίες για έναν ικανοποιητικό Ιούλιο στον τουρισμό, λόγω της αυξανόμενης ανησυχίας για τη μετάλλαξη «Δέλτα», της παράτασης των περιοριστικών μέτρων στα ταξίδια των Βρετανών και των θέσεων που προωθεί η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, που επιδιώκει την επιβολή απαγόρευσης έλευσης ταξιδιωτών από τη Βρετανία στην ΕΕ, ανεξαρτήτως του αν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. Στην τουριστική εξίσωση μπαίνει και η πολύ κακή επιδημιολογική κατάσταση στη Ρωσία και το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού (11-12%), με τους ξενοδόχους να βλέπουν ότι οι δυο παραδοσιακές τουριστικές αγορές της Κύπρου δεν μπορούν στην παρούσα φάση να ενισχύσουν τα τουριστικά έσοδα.

  Θεανώ Θειοπούλου  

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Aegean: Οργανικές ζημιές προ φόρων €72,5 εκατ. το 2021

Το Bombay Sapphire κάνει το ντεμπούτο του με 100% φυσικό μούρο

Taste and Hospitality

Έρχεται χτύπημα για τον τουρισμό από Μεγάλη Βρετανία

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!