Νέα Νεα της Αγορας

Πέραν των 100 ξενοδοχείων υπέρ των κινητών μονάδων εμβολιασμού

Τα ξενοδοχεία μπαίνουν στη “μάχη” με την ανάκαμψη της οικονομίας και τα στοιχεία δείχνουν ότι έχουν τις καλύτερες προϋποθέσεις να την κερδίσουν. Άλλωστε, τεράστιο είναι το ενδιαφέρον των ξενοδοχειακών υπαλλήλων, οι οποίοι αιτήθηκαν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, όπως ανέφερε στη Brief ο Γενικός Διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης. Όπως σημείωσε ο κ. Ρουσουνίδης μέχρι στιγμής έλαβαν “πέραν των 100 ξενοδοχείων ανά το παγκύπριο λίστες με ονόματα του προσωπικού”.

Άμεση αποδοχή εργαζομένων

Φαίνεται ότι αντιλαμβάνονται πως ο εμβολιασμός είναι “το μοναδικό όπλο ενάντια στην πανδημία”, υπογράμμισε, καθώς “χιλιάδες εργαζόμενοι στον ξενοδοχειακό τομέα” εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να συμμετέχουν στην πρόσκληση του ΠΑΣΥΞΕ για εμβολιασμό. 

Όπως εξήγησε ο κ. Ρουσουνίδης “ο ΠΑΣΥΞΕ με δική του πρωτοβουλία επικοινώνησε με τον Υπουργό Υγείας και, κατόπιν διαβούλευσης, εγκρίθηκε το πρόγραμμα εμβολιασμού του προσωπικού των ξενοδοχείων με κινητές μονάδες”.

Ο εμβολιασμός κινεί την αγορά

Διαφαίνεται λοιπόν ότι οι προτεινόμενες κινητές μονάδες, αποτελούν κινητήρια δύναμη της τουριστικής αγοράς της χώρας, η οποία έχει πληγεί από τα περιοριστικά μέτρα εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού παγκοσμίως. Μάλιστα, όπως είπε, “το κόστος των κινητών μονάδων το επωμίζεται το κράτος, όπως γίνεται και με τους εμβολιασμούς”.

Ερωτηθείς για το πότε αναμένεται να αρχίσει ο εμβολιασμός των ξενοδοχοϋπαλλήλων ο κ. Ρουσουνίδης απάντησε ότι υπολογίζεται “περί τα τέλη αυτής της εβδομάδας, αρχές της επόμενης εβδομάδας”. Μάλιστα τόνισε ότι “αυτή τη στιγμή το ποσοστό των εμβολιασμένων ξενοδοχοϋπαλλήλων δεν υπερβαίνει το 50%, ενώ μετά την πρωτοβουλία του ΠΑΣΥΞΕ το ποσοστό αναμένεται να φθάσει το 80%”.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ψωμί & δίαιτα – Πάνε μαζί;

Taste and Hospitality

Πήραμε εύσημα από την Επίτροπο Μεταφορών της ΕΕ

«Δεν βλέπω να περνάμε καλά τις γιορτές»  Π.Καραγιάννης: «Αρχίσατε αγκαλιές και χειραψίες»

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!