Νέα Νεα της Αγορας

Λεμεσός: Θα χαμηλώσουν τον ήχο μουσικής στα κέντρα διασκέδασης…δια νόμου

Τέλος στο πρόβλημα της οχληρίας λόγω των υψηλών ντεσιμπέλ σε νυχτερινά μαγαζιά της Λεμεσού, που δεν επιτρέπει σε κατοίκους πολλών περιοχών να κοιμηθούν τα βράδια, επιχειρεί ο Δήμος της πόλης.

Το πρόβλημα είναι γνωστό και σίγουρα όχι σημερινό, ενώ έχει καταγγελθεί από διάφορα οργανωμένα σύνολα πολιτών κατά καιρούς, καλώντας αστυνομία και αρμόδιες τοπικές αρχές να παρέμβουν.

Όπως πληροφορείται η Cyprus Times, το όλο θέμα συζητήθηκε σε συνεδρία της Διαχειριστικής Επιτροπής του Δήμου την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία κατέληξε σε συγκεκριμένες εισηγήσεις με κυριότερη η μουσική σε όλη την πόλη να εκπέμπεται στα 60 ντεσιμπέλ.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή προωθεί τις ακόλουθες εισηγήσεις:

  • Μουσική στα 60 ντεσιμπέλ σε όλη την πόλη
  • Όλοι να υποχρεούνται σε διάστημα 6 μηνών να παρουσιάσουν επικαιροποιημένη μελέτη ήχου και να τοποθετήσουν «κόφτες»
  • Οι προβληματικές περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί μέσα από καταγγελίες ή από διαπιστώσεις λειτουργών του Δήμου, να υποχρεωθούν άμεσα να εγκαταστήσουν «κόφτες ήχου»
  • Η άδεια μουσικής των υποστατικών να ανανεώνεται κάθε 2 μήνες έτσι ώστε να μην ανανεώνονται σε αυτούς που δεν ανταποκρίνονται και σε όσους συνεχίζουν να παρανομούν
  • Θα ζητηθεί βοήθεια από την Αστυνομία, ειδικά συγκεκριμένες μέρες όπως Παρασκευή , Σάββατο και Κυριακή, προκειμένου να περιπολούν μαζί με λειτουργούς τους Δήμου και να επιβάλλουν την τάξη

Το όλο θέμα είχε συζητηθεί περί τις αρχές του χρόνου και στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, στην παρουσία του Συμβουλίου Συνδέσμου Κατοίκων και Φίλων Ιστορικού Κέντρου Λεμεσού. Ενώπιον της επιτροπής είχε γίνει μεταξύ άλλων αναφορά σε φόβο των αρμοδίων να προβούν σε έλεγχο συγκεκριμένων υποστατικών που έχουν τη μουσική στη διαπασών.

Είχε μάλιστα αναφερθεί ότι ο ήχος έφτανε τα 80 ή ανά περιπτώσεις και τα 100 ντεσιμπέλ, ένταση αντίστοιχη αυτής που εκπέμπει ο συρμός του Λονδίνου.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ευλογιά των πιθήκων: Το Βέλγιο σε καραντίνα και επαναφορά της μάσκας στη Ν. Υόρκη

Taste and Hospitality

Εμινέ Ερντογάν: Οι συνταγές της κόστισαν 1 εκατ. λίρες στον τουρκικό προϋπολογισμό

Taste and Hospitality

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Για πόσα «αργύρια» πουλάτε το «χώμα που περπάτησα»;

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!