Νέα Νεα της Αγορας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Για πόσα «αργύρια» πουλάτε το «χώμα που περπάτησα»;

Άνοιξε το παραλιακό μέτωπο της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων και η επέκτασή του κατά 1.5 χιλιόμετρο προς την πλευρά της Αμμοχώστου.

Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η είσοδος επιτρέπεται για τους Τούρκους έποικους και τους Τουρκοκύπριους από το σημείο διέλευσης απέναντι από το δημοτικό στάδιο της Αμμοχώστου στην περίκλειστη πόλη.

Τουρκοκυπριακά ΜΜΕ μετέδιδαν νωρίτερα εικόνες και βίντεο από τις εργασίες που πραγματοποιούνται στην περιοχή, μετά την ανακοίνωση της απόφασης από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον υποψήφιο για την ηγεσία των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ.

Και ύστερα…να χτυπάει το τηλέφωνο και να μεταφέρουν αποκλειστικά στο T&H ότι ήδη Ε/Κ προσέγγισαν Εβραίο μόνιμο κάτοικο Μεγάλης Βρετανίας για πώληση γης, ξενοδοχείων και χώρων εστίασης,24 ωρες μετά το άνοιγμα μιας ακτογραμμής. Εκτός από τους Ισραηλινούς, Άραβες και  πολίτες της Ρωσίας προχωρούν στην «αγορά» γης και περιουσιών στην περίκλειστη πόλη. Σύμφωνα με τους «νόμους» της τ/κ ηγεσίας, το «υπουργικό συμβούλιο» εκδίδει άδεια για όσους ξένους ενδιαφέρονται να απεκτήσουν περιουσία στα Κατεχόμενα. Για την αγορά περιουσίας δεν απαιτείται άδεια διαμονής στα Κατεχόμενα. Επίσης, τα παντρεμένα ζευγάρια αποκτούν γη ή περιουσία ως ένα (1) νόμιμο πρόσωπο.

Στη διάρκεια της δεύτερη εισβολής του Αττίλα, όταν τα τουρκικά «Φάντομ» έριχναν τις βόμβες ναπάλμ πάνω στα ξενοδοχεία, πάνω από τη πόλη. 46 χρόνια, μη κατοικήσιμη, ως πόλη – φάντασμα. Όταν η Τουρκία έστειλε στρατεύματα στη βόρεια Κύπρο, το καλοκαίρι του 1974, η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού πληθυσμού των Βαρωσίων έφυγε και η πόλη έρημη, τέθηκε υπό τουρκική κυριαρχία.

Θέλουν να ανοίξουν τα Βαρώσια Αμμοχώστου για να εκμεταλλευτούν τουριστικά μια πόλη και μια θάλασσα που δεν τους ανήκει. Ανήκει σε Ελληνοκύπριους που μια μερίδα από αυτούς σε πληγώνει και σε πουλά για δυο σακούλες χρυσό…

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ιταλία: «Ο τουρισμός θα υποφέρει από την απουσία των Ρώσων»

Taste and Hospitality

Ανάστατοι οι Βρετανοί – Φόβοι για ελλείψεις σε…μπύρα στις παμπ

Πνιγόταν από κόκαλο ψαριού…του ευχήθηκαν «Καλή ανάρρωση» και τον «έδιωξαν» από το Γ.Ν. Λευκωσίας (ΦΩΤΟΣ)

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!