Νέα Νεα της Αγορας

Αρχαίο Λιμάνι Αμαθούντας: Άρχισαν οι υποβρύχιες εργασίες

Από την 1η Ιουλίου άρχισαν και συνεχίζονται οι υποβρύχιες εργασίες για την ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού Αμαθούντας και δημιουργίας καταδυτικών διαδρομών, στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού διασυνοριακού προγράμματος με το ακρωνύμιο ΑΝΔΙΚΑΤ.

Το πρόγραμμα έχει στόχο την προβολή της υποβρύχιας αρχαιολογικής και φυσικής κληρονομιάς, μέσω της δημιουργίας καταδυτικών διαδρομών σε θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Καλούνται οι λουόμενοι στο χώρο του αρχαίου λιμανιού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τους χώρους όπου εκτελούνται εργασίες, για τις οποίες υπάρχει κατάλληλη σήμανση στη θάλασσα και προειδοποιητικές πινακίδες στη ξηρά. Παρακαλείται το κοινό να μην μετακινεί αρχαιότητες που τυχόν υπάρχουν στο βυθό είτε σημάνσεις που έχουν τοποθετηθεί στα πλαίσια του έργου. Οι εργασίες θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιουλίου.

Επιπλέον, το Τμήμα Αρχαιοτήτων ενημερώνει το κοινό ότι την Παρασκευή και Σάββατο 23 και 24 Ιουλίου, μεταξύ των ωρών 06:30-8:30, στα πλαίσια του εν λόγω προγράμματος θα εκτελούνται εργασίες για τη ψηφιακή αποτύπωση του αρχαίου λιμανιού Αμαθούντας, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και τη πτήση Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους (Drone), το οποίο θα υπερίπταται τόσο του θαλάσσιου χώρου όπου βρίσκεται το αρχαίο λιμάνι όσο και του επίγειου αρχαιολογικού χώρου, στο σημείο που αντιστοιχεί με το αρχαίο λιμάνι.

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων απολογείται εκ των προτέρων για οποιανδήποτε ταλαιπωρία που τυχόν θα προκληθεί.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Πλάτρες: Ξεκίνησαν εργασίες για ανέγερση ξενοδοχείου χωρίς άδειες

Taste and Hospitality

Να επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός για ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας

Taste and Hospitality

Το τραγικό τέλος του διάσημου σεφ Άντονι Μπουρντέν

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας. Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!