Νέα Πρόσωπα

Ξενοδόχοι-«Βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας»

Τις έντονες αντιδράσεις των ξενοδόχων προκάλεσε το νέο μέτρο κατά της πανδημίας που ανακοινώθηκε σήμερα από την κυβέρνηση, βάσει του οποίου οι τουρίστες θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε εξέταση PCR ή rapid test από την 7η ημέρα μετά την άφιξη τους στην Κύπρο και έπειτα.

Οι ξενοδόχοι αναμένουν ότι το νέο μέτρο θα είναι η αιτία για να στερηθεί η Κύπρος και η τουριστική βιομηχανία ένα σημαντικό αριθμό τουριστών και η αιτία για να δεχόμαστε μόνο τουρίστες εβδομαδιαίας διαμονής.

Κανένας τουρίστας δεν πρόκειται να θελήσει να ασχοληθεί με αυτές τις διαδικασίες ενώ κάνει τις διακοπές του, είπε με έντονη ανησυχία στο InBusinessNews o πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, Δώρος Τάκκας, εξηγώντας ότι πρόκειται για επιπρόσθετο κόστος και επιπρόσθετη ταλαιπωρία για ανθρώπους που έρχονται στην Κύπρο με σκοπό να κάνουν τις διακοπές τους.

Ο ίδιος διερωτήθηκε για τον σκοπό αυτής της κίνησης, που στην ουσία αποτρέπει τους τουρίστες να έρθουν στη χώρα μας για διακοπές πέραν της μιας εβδομάδας και «στερεί από τον τουρισμό το 20-25% των τουριστών που δέχεται η Κύπρος», δηλαδή το ποσοστό των τουριστών που διαμένουν στην Κύπρο πέραν της μίας εβδομάδας.

«Τώρα αυτούς τους τουρίστες τους χάνουμε», προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, εξηγώντας ότι πρόκειται για την πιο συμφέρουσα κατηγορία τουριστών, καθώς οι τουρίστες που κάνουν ολιγοήμερες διακοπές έχουν περισσότερο κόστος για κάθε ξενοδόχο, που είναι υπόχρεος να ανανεώνει συνεχώς τις υπηρεσίες του, για τον επόμενο πελάτη.

«Βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας», υπογράμμισε ο κ. Τάκκας, επισημαίνοντας ότι τα κρούσματα δεν προέρχονται από τους τουρίστες, αλλά από αλλού. Η απόφαση αυτή θα επιφέρει βαρύτατο πλήγμα στον τουρισμό και αυτό μπορεί να το αντιληφθεί όποιος γνωρίζει τους βασικούς κανόνες της τουριστικής βιομηχανίας, προειδοποίησε και πάλι ο ίδιος, λέγοντας καταληκτικά ότι «χάσαμε τους καλύτερους μας πελάτες».

Tour operators: Αυτοκαταστρέφεστε…

Στο μεταξύ, όπως πληροφορούμαστε, το νέο μέτρο της κυβέρνησης έφερε μεγάλες αντιδράσεις και από την πλευρά των μεγάλων tour operators της Κύπρου, οι οποίοι βλέπουν το νέο μέτρο ως ένα αυτογκόλ στην προσπάθεια τους να φέρουν τουρίστες στην Κύπρο, αφού την ώρα που οι ίδιοι προσπαθούν να δείξουν προς τα έξω μια καλή εικόνα για τη χώρα μας βλέπουν ότι λαμβάνονται αυτοκαταστροφικά μέτρα, όπως τα χαρακτηρίζουν, για τον κυπριακό τουρισμό.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Νέα ήθη στην νυχτερινή διασκέδαση της Κύπρου – Το Υφ.Τουρισμού σε ρόλο «νοικοκύρη»

Taste and Hospitality

Δρ. Μαρία Κολιού: Ανοιχτό το σενάριο να κλείσουν τα σχολεία…όταν ανοίξουν!

Taste and Hospitality

ΠΑΣΙΚΑ: «Ούτε σαν σκέψη» το ενδεχόμενο επέκτασης του κλεισίματος

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!