Νέα Νεα της Αγορας

Υφ. τουρισμού: Απέρριψε το αίτημα για κήρυξη της Πάφου ως τουριστικά πληγείσας επαρχίας

Το υφυπουργείο τουρισμού απάντησε στην πρόταση του βουλευτή Πάφου Χρύσανθου Η. Σαββίδη για κήρυξη της Πάφου ως τουριστικά πληγείσας επαρχίας.

Το υφυπουργείο σημειώνει ότι έχει λάβει μια σειρά από μέτρα με στόχο την άμβλυνση των οικονομικών επιπτώσεων που έχει προκαλέσει.   Το Υφυπουργείο Τουρισμού, σύμφωνα με το Paphoslive στην απαντητική του επιστολή σημειώνει ότι με βάση τις αρμοδιότητες του, εστιάζει, ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας, σε δράσεις με υψηλή προστιθέμενη αξία για το σύνολο της οικονομίας και της κοινωνίας της χώρας.

Σημειώνει ενδεικτικά το πρόγραμμα  για προώθηση του εγχώριου τουρισμού, τα οποία ενθαρρύνουν τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα και υποβοηθούν την πραγματοποίηση διακοπών από πολίτες  οικογένειες που διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο.

«Τα υπό αναφορά σχέδια και προγράμματα συνδράμουν στην ενίσχυση του συνόλου των τοπικών επιχειρήσεων και του συνόλου της οικονομίας γενικότερα, μέσω της αυξημένης επισκεψιμότητας που δημιουργείται στις διάφορες περιοχές της χώρας, και του γεγονότος ότι τα τουριστικά καταλύματα που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, Σχέδιο, υποχρεούνται, στις τιμές που προσφέρουν, να παρέχουν πρόγευμα μόνο, προκειμένου οι χρήστες του Προγράμματος, Σχεδίου να προμηθεύονται διάφορα αγαθά και υπηρεσίες εκτός των καταλυμάτων που διαμένουν.»  

Όπως τονίζεται η εφαρμογή των εν λόγω Σχεδίων και  Προγραμμάτων έχει υποβοηθήσει  δραστικά τη συνέχιση ή την επαναδραστηριοποίηση των επιχειρήσεων και, κατ’ επέκταση τον περιορισμό της ανεργίας (εποχικής και μη), τη συγκράτηση της ύφεσης, το μερικό αντιστάθμισμα των σημαντικών απωλειών σε εισροές ξένων τουριστών, την αποκόμιση εσόδων για το κράτος κ.α. Αναφέρεται ακόμη ότι  το Υφυπουργείο Τουρισμού έχει εντατικοποιήσει τις προσπάθειες του για προσέλκυση τουρισμού με έμφαση στις χώρες στις οποίες επιτρέπονται ταξίδια με βάση τη σχετική κατηγοριοποίηση. 

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Τέρμα για φέτος οι κρουαζιέρες της Celestyal Cruises

Taste and Hospitality

Oριστικό λουκέτο βάζει café στη Πάφο- Τα φαγώσιμα θα δοθούν σε απόρες οικογένειες

Taste and Hospitality

Μπύρα υπό όρους στο Μουντιάλ του Κατάρ

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!