Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Ολλανδία: Έλλειψη προσωπικού στον τομέα φιλοξενίας – Αυξήσεις αποδοχών

Η αισιοδοξία για την οικονομική ανάκαμψη και η αύξηση σε ελλείψεις προσωπικού επηρεάζουν πλέον τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της Ένωσης Εργοδοτών AWVN, οι μισθοί που συμφωνήθηκαν κατόπιν διαπραγμάτευσης τον Ιούλιο ήταν κατά 2,3% υψηλότεροι από αυτούς του Ιουλίου 2020. Πρόκειται για την μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση το τρέχον έτος, η οποία επίσης ήταν υψηλότερη του πληθωρισμού ο οποίος διαμορφώθηκε στο 1,4%. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του AWVN, η ανοδική τάση στις συλλογικές συμβάσεις θα συνεχιστεί δεδομένου ότι αυτή οφείλεται σε τομεακή στενότητα στην αγορά εργασίας.

Σε ορισμένους τομείς οι εταιρείες διαμαρτύρονται για έλλειψη προσωπικού. Επί παραδείγματι, οι διαχειριστές των δικτύων ενέργειας προειδοποιούν ότι η ενεργειακή μετάβαση θα καθυστερήσει, η εταιρεία Σιδηροδρόμων ότι πρέπει να προσαρμόσει το χρονοδιάγραμμα λόγω έλλειψης ελεγκτών κυκλοφορίας και η αεροπορική εταιρεία Transavia ότι στο αεροδρόμιο Schiphol δεν υπάρχει προσωπικό εδάφους για να φορτώνει τις αποσκευές στα αεροσκάφη.

Pullman Hotel: Country Guide - Netherlands

Επίσης οι εταιρείες του τομέα φιλοξενίας που αναγκάστηκαν να απολύσουν υπαλλήλους κατά την διάρκεια της κρίσης, τώρα αδυνατούν να προσλάβουν προσωπικό για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεών τους. Η εν λόγω εξέλιξη ενισχύει την θέση των εργαζομένων στις διαπραγματεύσεις με τους εργοδότες. Επιπλέον, στην Ολλανδία η νομοθεσία προστατεύει εργαζομένους από απολύσεις καθώς και τις πολυετείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του AWVN «οι νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας είναι ένδειξη ανανεωμένης αισιοδοξίας.

Η βιομηχανία είναι αντιμέτωπη με σημαντικές ελλείψεις προσωπικού ενώ, λόγω του ανταγωνισμού και των γεωοικονομικών προκλήσεων πρέπει να παράγουμε περισσότερο. Tαυτόχρονα υπάρχουν πλέον περισσότερο ευνοϊκές προοπτικές από ό, τι πριν από την πανδημία».

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Λεμεσός: Κλείνει ο χώρος της εστίασης στις 10.30 (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Η Ευρώπη ψάχνει… ψυγεία – Το λουκέτο στα εστιατόρια άφησε «ένα βουνό» αδιάθετα τρόφιμα

Taste and Hospitality

Ανανάς: Το φρούτο που όλοι πρέπει να βάλουμε στη διατροφή μας

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!