Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Παραιτείται ο διευθυντής του Μουσείου Τέχνης της Φιλαδέλφεια

Ένα κεφάλαιο κλείνει για το Philadelphia Museum of Art καθώς σε λίγους μήνες αποχωρεί από τη θέση του ο διευθυντής του και διευθύνων σύμβουλος του ιδρύματος, Timothy Rub.

O Rub ο οποίος ήταν επικεφαλής του Μουσείου εδώ και 13 χρόνια, κατάφερε να διευρύνει την εμβέλεια του ιδρύματος καθώς και να το στρέψει σε ένα ευρύτερο και πιο διαφοροποιημένο κοινό, σε μια πόλη που φημίζεται για την σοβαρή καλλιτεχνική της σκηνή. Επίσης επόπτευσε την τετραετή ανακαίνιση του Μουσείου από τον αρχιτέκτονα Frank Gehry, ανακαίνιση που πρόσθεσε άφθονο νέο χώρο και που επίσης επαινέθηκε για την ευαισθησία που επέδειξε στο κτίριο του 1928.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Rub «Ήταν μεγάλη τιμή να εργαστώ ως διευθυντής ενός από τα καλύτερα μουσεία τέχνης αυτής της χώρας και να παίξω ρόλο στην ενίσχυση των συλλογών και των προγραμμάτων του, καθώς και στην ανανέωση του κεντρικού κτιρίου μας, ώστε να είναι έτοιμο για έναν ακόμη αιώνα λειτουργίας».

Η αποχώρηση πάντως, η οποία επίσημα θα γίνει στις 30 Ιανουαρίου 2022, έρχεται στη σκιά της περσινής του δήλωσης συγνώμης ενώπιον του προσωπικού του Μουσείου για τον κακό χειρισμό των καταγγελιών παρενόχλησης από έναν πρώην διευθυντή τμήματος του μουσείου, καταγγελίες οι οποίες πήραν δημοσιότητα μέσω των New York Times.

THE ART NEWSPAPER GREECE

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Τα έξι μέτρα που θα ισχύουν την Καθαρά Δευτέρα

Taste and Hospitality

H Alpha Bank χρηματοδοτεί τις επενδύσεις σε 5 ξενοδοχεία

Taste and Hospitality

Eκατομμύρια οι απώλειες εσόδων για Αγία Νάπα και Πρωταρά ελέω κορωνοϊού

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!